Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΚΕ Ξάνθης προς Άδωνη Γεωργιάδη: «Λίγη ντροπή δεν βλάπτει»

ΚΚΕ Ξάνθης προς Άδωνη Γεωργιάδη: «Λίγη ντροπή δεν βλάπτει»

0

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΚΚΕ Ξάνθης με αφορμή την ανάρτηση του υπουργού Υγείας για το πρώτο απογευματινό χειρουργείο στο Γ.Ν.Ξ.


Δηκτική ανακοίνωση εξέδωσε το ΚΚΕ Ξάνθης με αφορμή την ανάρτηση στο Twitter όπου «πανηγυρίζει για την πραγματοποίηση του πρώτου επί πληρωμή απογευματινού χειρουργείου».

Το ΚΚΕ Ξάνθης αναρωτιέται «ο υπουργός Υγείας δεν γνωρίζει ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης

  • Πραγματοποιούνται μόνο έκτακτα ουσιαστικά χειρουργεία; Για τακτικά πρωινά χειρουργεία δεν υπάρχουν αναισθησιολόγοι, για απογευματινά επί πληρωμή βρίσκονται;
  • Η ΜΕΘ με 4 κλίνες παραμένει κλειστή εδώ και 3 χρόνια λόγω έλλειψης προσωπικού;
  • Η Παθολογική λειτουργεί με ένα (!) μόνιμο γιατρό και καθημερινά μπαλώματα από άλλα νοσοκομεία, μέχρι και με στρατιωτικούς γιατρούς από Θεσσαλονίκη;
  • Η Ουρολογική λειτουργεί ανά 15μερο;
  • Δεν υπάρχει καθόλου γαστρεντερολόγος και ΩΡΛ;
  • Το Ακτινολογικό δεν έχει μαγνητικό τομογράφο;».

Παράλληλα η ανακοίνωση επισημαίνει ότι «Ο υπουργός Υγείας για άλλη μια φορά με κακοστημένες φιέστες εγκαινιάζει τα “Νοσοκομεία Ανώνυμες Εταιρείες” με τιμοκατάλογο και ασθενείς-πελάτες. Επιβεβαιώνεται η θέση του ΚΚΕ, ότι με την πολιτική της ιδιωτικοποίησης που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις και απογείωσε αυτή της ΝΔ, εμπορευματοποιείται περισσότερο το σύστημα υγείας και απομακρύνεται η δυνατότητα έγκαιρης και δωρεάν πρόσβασης σε μια σειρά αναγκαίων υπηρεσιών περίθαλψης για το λαό».

Τέλος, το ΚΚΕ Ξάνθης ζητά την ενδυνάμωση του αγώνα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλον τον λαό και για πραγματική ενίσχυση του ΕΣΥ όπως επίσης άμεση ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης με όλο το απαραίτητο μόνιμο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα όρια τους οι γιατροί από τις ελλείψεις στα περιφερειακά νοσοκομεία

Δυσαρεστημένοι ένας στους δύο με το ΕΣΥ σύμφωνα με έρευνα της GPO Στο «Ε» μιλούν ο γ.γ. τη…