Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Αυγενάκης από Αλεξανδρούπολη: «Ναυαρχίδα των έργων στην ΑΜΘ είναι το αρδευτικό της Ξάνθης»

Αυγενάκης από Αλεξανδρούπολη: «Ναυαρχίδα των έργων στην ΑΜΘ είναι το αρδευτικό της Ξάνθης»

0

«Είναι ένα από τα έξι έργα ΣΔΙΤ του ΥΔΩΡ 2.0, που θα αλλάξουν το πρόσωπο του πρωτογενούς τομέα», τόνισε κατά την ομιλία του στο «East Macedonia and Trace Forum II»


Επιβεβαίωσε με τον πιο επίσημο τρόπο την αναγκαιότητα του αρδευτικού έργου της Ξάνθης δίνοντας απάντηση σε όσους το επιβουλεύονται


Ως «ναυαρχίδα» των έργων στην περιφέρεια ΑΜΘ, χαρακτήρισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης το αρδευτικό της Ξάνθης, μιλώντας στο «East Macedonia and Trace Forum II», στην Αλεξανδρούπολη.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο υπουργός «ναυαρχίδα των έργων στην περιφέρεια είναι αδιαμφισβήτητα η μεταφορά νερού από τον Νέστο στην πεδιάδα της Ξάνθης, με προϋπολογισμό που φτάνει τα 170 εκ ευρώ. Το έργο θα αρδεύει 250 χιλιάδες στρέμματα και θα προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην πεδιάδα της Ξάνθης. Είναι ένα από τα έξι έργα ΣΔΙΤ του ΥΔΩΡ 2.0, που θα αλλάξουν το πρόσωπο του πρωτογενούς τομέα».

Όπως συμπλήρωσε ο κ. Αυγενάκης: «Με στόχο τη μείωση του κόστους παραγωγής, την αντιμετώπιση της υφαλμύρωσης και της λειψυδρίας, την αύξηση των καλλιεργούμενων στρεμμάτων και κατά συνέπεια της παραγωγικότητας και του εισοδήματος των αγροτών, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προχωρεί σε μια σειρά μεγάλων και μικρών αρδευτικών έργων στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ύψους άνω των 240 εκατ. ευρώ».

Ως εκ τούτου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επιβεβαίωσε με τον πιο επίσημο τρόπο την αναγκαιότητα του αρδευτικού έργου της Ξάνθης δίνοντας απάντηση σε όσους το επιβουλεύονται και προσπαθούν να θέσουν εμπόδια.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε απεργιακή συγκέντρωση την 1η Μάη καλεί το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης

«Η αγωνιστική στάση όλων μας θα τιμήσει με τον καλύτερο τρόπο τη θυσία των πρωτοπόρων του …