Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αποψιλώνονται τα δέντρα στο Στρατόπεδο Αποστολίδη

Αποψιλώνονται τα δέντρα στο Στρατόπεδο Αποστολίδη

0

Για λόγους πυρασφάλειας


Προβληματισμός και αρνητικά συναισθήματα στους περιοίκους της οδού Σάρδεων


Προβληματισμό, αρνητικά συναισθήματα και κριτική έχει προκαλέσει στους περίοικους της οδού Σάρδεων η θέα των κομμένων δέντρων εντός του Στρατοπέδου Αποστολίδη που βρίσκεται στην περιοχή. Εντός του στρατοπέδου υπάρχουν πολλά δέντρα με αποτέλεσμα να θεωρείται «πνεύμονας» για μια γειτονιά που στερείται πρασίνου και η αποψίλωσή τους για όποιους λόγους εξυπηρετεί, θεωρείται οικολογικά επιζήμια και ότι θα υποβαθμίσει αισθητικά όλη την περιοχή.

Όπως μας μετέφεραν περίοικοι το τελευταίο διάστημα βλέπουν να κόβονται δέντρα που υπάρχουν περιμετρικά του στρατοπέδου χωρίς να γνωρίζουν για ποιο λόγο και αν υπάρχει νομιμοποίηση σ’ αυτή την πράξη και γιατί δεν παρεμβαίνει το Δασαρχείο ή ο Δήμος εφόσον τα δέντρα είναι εντός αστικού ιστού.

Στη δικαιοδοσία του Στρατού η αποψίλωση δέντρων εντός του στρατοπέδου – Αίτημα στο Δασαρχείο

Διερευνώντας το θέμα από πολλές πλευρές, πληροφορηθήκαμε ότι η αποψίλωση των δέντρων γίνεται με εντολή του στρατηγού διοικητή του Δ’ Σ. Στρατού ο οποίος και έχει σύμφωνα με τον νόμο την δικαιοδοσία και την νομιμοποίηση να προβεί στην συγκεκριμένη ενέργεια εφόσον την κρίνει σκόπιμη για λόγους ασφάλειας και ειδικότερα πυρασφάλειας. Μάλιστα έχει κατατεθεί και αίτημα στο Δασαρχείο Ξάνθης όπου εξηγούνται οι λόγοι της κοπής των δέντρων. Όπως μας εξήγησαν από το Δασαρχείο εφόσον τα δέντρα βρίσκονται μέσα στο Στρατόπεδο και αποτελούν ιδιοκτησία του, την δικαιοδοσία την έχει ο Στρατός και το Δασαρχείο δεν μπορεί παρά να γνωμοδοτήσει θετικά εφόσον τίθενται και θέματα ασφάλειας.

Αποψίλωση δέντρων στα στρατόπεδα όλης της Θράκης

Να σημειώσουμε ότι πληροφορίες αναφέρουν πως αυτή η εντολή για κοπή των δέντρων και μάλιστα ολοσχερώς δεν αφορά μόνο το συγκεκριμένο στρατόπεδο της Ξάνθης αλλά όλα τα στρατόπεδα του Δ’ Σώματος της Θράκης, για τους ίδιους λόγους. Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί η διοίκηση του Στρατού προβαίνει σε μια τόσο δραστική αποψίλωση των δέντρων εντός των στρατοπέδων χωρίς καν να μπει στην διαδικασία του κλαδέματος ή έστω της κοπής κάποιων δέντρων. Μάλιστα δεν είναι λίγοι και εντός του στρατιωτικού δυναμικού, αυτοί που υποστηρίζουν ότι έτσι ερημοποιούνται τα στρατόπεδα και ότι είναι λανθασμένη η πρακτική του «πονάει δόντι κόβει κεφάλι». Αν ίσχυε αυτό τότε  για να πετύχουμε την πυρασφάλεια θα έπρεπε να καταστήσουμε…κρανίου τόπο όλη την χώρα, μόνοι μας και χωρίς την βοήθεια της φωτιάς.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα όρια τους οι γιατροί από τις ελλείψεις στα περιφερειακά νοσοκομεία

Δυσαρεστημένοι ένας στους δύο με το ΕΣΥ σύμφωνα με έρευνα της GPO Στο «Ε» μιλούν ο γ.γ. τη…