Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

0

Πρόσφερε την γνώση της πραγματικότητας
Δεν ευλογούμε τα γένια μας, εξάλλου κανείς των ανδρών της εφημερίδας δεν διαθέτει, όμως η αλήθεια θα πρέπει να λεχθεί. Έτσι, το άρθρο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα μας στο φύλλο της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου με τίτλο «Μειονοτικό Σχολείο- Η ιστορία χωρίς τέρατα», έκανε μεγάλη αίσθηση. Αίσθηση, τόσο στους Χριστιανούς όσο και στους Μουσουλμάνους.
Από τη δημοσίευσή του, πληροφορήθηκαν όλοι τις νομικές και ιστορικές διαστάσεις του θέματος αυτού. Παρά την έκταση του άρθρου, διαβάστηκε και συζητήθηκε. Ακόμη, αρκετοί κράτησαν το φύλλο στο αρχείο τους, ενώ εξαντλήθηκε στα περίπτερα και όσοι επιθυμούν να το αποκτήσουν μπορούν να το ζητήσουν από τα γραφεία μας.
Η νομική πλευρά αλλά και η ιστορική επίσης, όταν στηρίζονται στην αλήθεια είναι πέραν πάσης αμφισβήτησης. Αυτό προσέφερε το άρθρο στην κοινωνία της Ξάνθης. Την γνώση της πραγματικότητας.
Γ.Δ.


Μήπως είναι ο μόνος;
Δεν μ’ ενδιαφέρει εάν είναι παλαιοχριστιανός, νεοχριστιανός, βουδιστής ή οτιδήποτε άλλο. Ό,τι κι αν είναι δικαίωμά του και καμάρι του.
Μ’ ενδιαφέρει όμως σαν φορολογούμενο πολίτη ότι ο εν λόγω κύριος, ήταν στο μισθολόγιο στο δήμο Κορίνθου, στην υπηρεσία Καθαριότητας, πληρωνόταν κανονικά, αλλά δεν εμφανιζόταν στην υπηρεσία του για να δουλέψει. Μάλιστα, ο δήμος υποστηρίζει ότι δούλευε με τηλεργασία από το λαγούμι που ζούσε μαζί με την οικογένειά του.
Προσωπικά δεν εκπλήσσομαι. Διότι σαν αυτόν, είναι χιλιάδες σε ολόκληρη την χώρα· που πληρώνονται και δεν «πατάνε» στη δουλειά. Μάλιστα παρόμοιο φαινόμενο είχαμε κι εδώ, στην πόλη μας. Το γνώριζαν όλοι κι έκαναν το κορόιδο. Διότι όλοι είχαν κάτι δικό τους μεμπτό· και ποιος ν’ ανακατέψει την ακαθαρσία. Θα βρωμίσει, γι’ αυτό άστηνε να μένει ως έχει.
Αν ρωτάτε για έλεγχο εκ μέρους των προϊσταμένων; Μα τι λέτε τώρα; Γίνονται αυτά τα πράγματα; Άκου έλεγχος…
Κι έτσι η χώρα αυτή πορεύεται και γι’αυτό δεν έχει σωτηρία κι ας προσπαθεί ο Μητσοτάκης να ψηφιοποιηθεί το δημόσιο. Οι  άνθρωποι είναι άνθρωποι, πονηροί και συμφεροντολόγοι και ο καθένας φροντίζει τον εαυτούλη του. Κι έτσι βρίσκουν πεδίο δράσης οι πονηροί.
-Χαιρετίσματα στην εξουσία αδέλφια. Εδώ είναι Βαλκάνια…
Γ.Δ.


«Η ομορφότερη χώρα του κόσμου που κατοικείται από τον εξυπνότερο λαό του κόσμου!»
Ο τίτλος αποδίδει απόλυτα τον σημερινό νεοέλληνα. Που έχει την εντύπωση ότι ζει στην πλέον όμορφη χώρα κα πως ο ίδιος είναι σαν ένα σαΐνι ανώτερο του Αϊνστάιν. Κι αυτά όλα, σε επίπεδο παγκόσμιο, όχι στη Βαλκανική γειτονιά μας.
Σας φαίνεται περίεργη η αναφορά, αλλά δεν φτάνει. Αντικρύστε την πραγματικότητα, ακούστε τι συζητάνε,  ποια τα θέματα που τους απασχολούν, ρωτήστε εάν έχουν διαβάσει και ποιο βιβλίο, εάν έχουν βιβλιοθήκη στο σπίτι τους και ποια η διάσταση της τηλεόρασης της μεγάλης και πόσες μικρότερες υπάρχουν στο σπίτι.
Αυτοί είμαστε, κι ας αφήσουμε ήσυχους τους προγόνους μας κι ας κοιτάξουμε εμείς τι κάναμε και τι θ’ αφήσουμε ως παρακαταθήκη στα παιδιά μας και στους επερχόμενους συνολικά. Τι δημιουργήσαμε, πού συμμετείχαμε, πού ανιδιοτελώς προσφέραμε και εθελοντικά δουλέψαμε;  Έχουμε προβληματιστεί για την ευθύνη μας προς τον τόπο μας, προς την ιστορία του, το μέλλον του;
Αναγνωρίζω πως πρόκειται για δύσκολες ερωτήσεις, διότι απαιτούν δυσκολότερες απαντήσεις. Αλλά ξέχασα, είμαστε εμείς οι Έλληνες ο εξυπνότερος λαός του κόσμου…
-Την αγάπη μου.
Γ.Δ.


Οι παλαιοχριστιανοί σταρ στα πρωινάδικα
Τι περίεργη ιστορία κι αυτή με τους παλαιοχριστιανούς. Ζούσαν λέει σε σπηλιές γιατί δεν αποδέχονται τον σύγχρονο τρόπο ζωής, την τεχνολογία και το σύστημα εκπαίδευσης στερώντας από τα παιδιά τους το σχολείο. Παράλληλα όμως δούλευαν ως δημοτικοί υπάλληλοι (άνδρας και γυναίκα) χωρίς να πατήσουν στην δουλειά τους, μέσω τηλεργασίας. Δηλαδή με την χρήση τεχνολογίας με λάπτοπ ή τάμπλετ. Απ’ την ώρα που τους εντόπισαν είναι με ένα κινητό στο χέρι και επιζητούν την δημοσιότητα. Ο παλαιοχριστιανός μάλιστα τηλεφώνησε και σε ζωντανή εκπομπή της πρωινής ζώνης! Είναι αυτοί που ήθελαν να ζουν απομονωμένοι στα ιδεώδη των παλαιών χριστιανών!
Τι υποκρισία…Θεέ μου!.
Μ.Ξ.


Στη βουλή οι νέοι Ποινικοί Κώδικες
Συζητήθηκε και ψηφίστηκε  εχθές με εντάσεις και αντιπαραθέσεις στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο της αναμόρφωσης των Ποινικών Κωδίκων του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη, για την αυστηροποίηση των ποινών και την επιτάχυνση έκδοσης δικαστικών αποφάσεων.
Η αντιπολίτευση από την πλευρά της έκανε λόγο για «θυματοκεντρικό» νομοσχέδιο και υποστήριξε πως οι μικρομεσαίοι εγκληματίες θα μπαίνουν φυλακή «για το τίποτε».
Ο κ. Φλωρίδης παρουσιάζοντας τις ρυθμίσεις τόνισε ότι το σχέδιο νόμου υπηρετεί τα δικαιώματα των θυμάτων, σημειώνοντας πως το ποινικό πλαίσιο που όρισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2019 οδήγησε την ατιμωρησία της βαριάς εγκληματικότητας. Ο Γιώργος Φλωρίδης ανέβασε τους τόνους και ήταν ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στον νόμο Παρασκευόπουλου που οδήγησε προς την έξοδο από τις φυλακές χιλιάδες ποινικούς, θέμα για το οποίο έχει συγκρουστεί ουκ ολίγες φορές με βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σε παλαιότερη μάλιστα συνέντευξή του ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε πει: “Διευθυντές φυλακών έλεγαν πως αν ήξεραν οι πολίτες τι καθάρματα αποφυλακίστηκαν με τον νόμο Παρασκευόπουλου δεν θα έβγαιναν από τα σπίτια τους “
Π.Κ.


Το ψάχνει το ΠΑΣΟΚ το θέμα Ι
Στο χθεσινό μας φύλλο κάναμε εκτενή αναφορά με ρεπορτάζ για το εάν τροποποιείται ή αποσύρεται το αρδευτικό της Ξάνθης.
Τελικά, νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ίδιο θέμα το «ψάχνει» το ΠΑΣΟΚ και ιδού.
Τα βέλη του προς τη διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης έστρεψε το ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας την κυβέρνηση για αδιαφάνεια. Κι αυτό γιατί, όπως επεσήμανε σε μακροσκελή ανακοίνωση, είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να δημοσιεύσει ποιες ακριβώς αναθεωρήσεις έκανε στα έργα που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και είτε βγήκαν εκτός λίστας είτε τροποποιήθηκαν.
Οπότε η Χαριλάου Τρικούπη τα αναζήτησε μόνη της, δια της ευρωπαϊκής οδού και τα δημοσίευσε ένα ένα, προαναγγέλλοντας ότι για πολλά από αυτά θα καταθέσουν ερωτήσεις στη Βουλή για περισσότερες λεπτομέρειες. Το ενδιαφέρον πάντως είναι ότι, μεταξύ όλων, στην ανακοίνωση αναδεικνύει και πόσο δύσκολο είναι για έναν πολίτη να αναζητήσει πληροφορίες για κρατικές κι ευρωπαϊκές πολιτικές που θα έπρεπε να είναι πιο εύκολα προσβάσιμες.
Δεν νομίζω ότι θα διαφωνήσει εύκολα κάποιος με αυτό.
Γ.Δ.


Το ψάχνει το ΠΑΣΟΚ ΙΙ
Αυτό το ψάξιμο έκανε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος έκανε και σχετική ανάρτηση. Την εντοπίσαμε στο διαδίκτυο, συνομιλήσαμε μαζί του, μας ενημέρωσε και μας εξήγησε που θα βρούμε τα στοιχεία και σας τα παρουσιάσαμε χθες. Από δω και πέρα βέβαια το θέμα είναι στο γήπεδο της κυβέρνησης. Αυτή οφείλει να δει και να αξιολογήσει τη σημασία και την παρεμβατικότητα του κάθε έργου ξεχωριστά στην ανάπτυξη κάθε περιοχής.
Για μας εδώ στην Ξάνθη, το συγκεκριμένο έργο του αρδευτικού είναι σημαντικό και επίκαιρο διότι αφορά τον πρωτογενή τομέα.
Παράλληλα, οφείλει, ο αρμόδιος υπουργός να ξεκαθαρίσει άμεσα την αλήθεια. Τροποποιείται ή αποσύρεται το αρδευτικό Ξάνθης;
Γ.Δ.


Επανερχόμαστε με θλίψη
Πριν από λίγες ημέρες, Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, στην στήλη, δημοσίευσα ένα σχόλιο με τον τίτλο «Ποια τα έργα για την Ξάνθη;»
Σας το παραθέτω διότι δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τους τρεις βουλευτές, ούτε τους αντιπολιτευόμενους. Το γεγονός δεν είναι αισιόδοξο διότι αποδεικνύουν οι εκπρόσωποί μας πως για άλλα ενδιαφέρονται κι όχι για τα έργα που πρέπει να γίνουν στο νομό.
«Το σχόλιο πριν δέκα ημέρες: Ποια τα έργα για την Ξάνθη. Το ερώτημα απευθύνεται και προς τους τρεις βουλευτές του νομού μας. Ερώτηση λοιπόν καθαρή και ειλικρινή για να μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει και ποιο είναι το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για το νομό μας. Ρωτάμε να πληροφορηθούμε και με τη σειρά μας να πληροφορήσουμε την κοινή γνώμη πόλης και υπαίθρου, ποια είναι ονομαστικά τα έργα που σχετίζονται με το Ταμείο Ανάκαμψης για το νομό Ξάνθης. Απλή, καθαρή ερώτηση που περιμένουμε την απάντηση από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τη μεσολάβηση κάποιου από τους 3 βουλευτές μας διότι μόνον με τη μεσολάβηση κάποιου βουλευτή μπορεί να υπάρξει η απάντηση. Ως εκ τούτου, περιμένουμε να μάθουμε ποια είναι, εάν υπάρχουν βέβαια, τα έργα που χρηματοδοτεί η κυβέρνηση και σχετίζονται με το Ταμείο Ανάκαμψης».
Γ.Δ.


Αυτό είναι το κράτος μας
Το έχω πει και το έχω γράψει πολλές φορές για την χαμηλή ποιότητα ορισμένων δημόσιων υπηρεσιών αλλά και υπουργών. Για την ανικανότητά τους ν’αντιληφθούν το δίκαιο αίτημα των πολιτών από τη μία και το άμεσο ενδιαφέρον τους να ικανοποιήσουν και λύσουν προβλήματα καταπατητών δημόσιας γης και την ανέγερση αυθαίρετων κατοικιών.
Διαβάστε λοιπόν την σχετική είδηση για ν’ αντιληφθείτε το είδος του κράτους που έχουμε «Φως στο τούνελ, φαίνεται ότι υπάρχει μετά το πρόσφατο δημοσίευμα και του Οικονομικού Ταχυδρόμου, για την τακτοποίηση-νομιμοποίηση χιλιάδων κατοικιών και κατασκευών στην επικράτεια. Προς τη Βουλή οδεύει τις επόμενες ημέρες το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση των καταπατημένων εκτάσεων του Δημοσίου. Το νομοσχέδιο για τα καταπατημένα ακίνητα του δημοσίου που βρισκόταν σε δημόσια διαβούλευση έως τις 2 Φεβρουαρίου, έρχεται να ανοίξει το δρόμο σε χιλιάδες πολίτες που έχουν στην κατοχή τους ακίνητα για 30 και 40 έτη να αγοράσουν και να αποκτήσουν έναντι τμήματος τίτλους ιδιοκτησίας».
Θα πληρώσουν ένα ευτελές ποσό και θα γίνουν δηλαδή κύριοι δημόσιας καταπατημένης έκτασης. Από την άλλη, το ίδιο κράτος, εμποδίζει την ολοκλήρωση της επέκτασης της περιοχής Λευκού Πύργου που ομόφωνα αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης.
-Αυτοί είναι.
Γ.Δ.


 «Αφήστε μας να δουλέψουμε»…
Λοιπόν το έχουν παρατραβήξει οι νέοι μας αυτοδιοικητικοί. Όλο ενημερωτικές συναντήσεις είναι με κάθε λογής φορείς και σωματεία και μόνο τα τοπικά ΜΜΕ απαξιώνουν…Είναι κατανοητό να χρειάζονται ένα χρονικό διάστημα για να δουν τι παρέλαβαν αλλά αυτό έχει και μια ημερομηνία λήξης. Και επιτέλους ο δημότης έχει το δικαίωμα να ενημερώνεται από τα τοπικά μέσα για το έργο που παράγεται,  για τις πρωτοβουλίες,  για το τι γίνεται στο δήμο και στην περιφέρειά του κι όχι να στέλνουν ένα ξερό δελτίο τύπου με μια φωτογραφία. Υπάρχουν έργα που είναι σε εκκρεμότητα στον δήμο, μελέτες,  επενδύσεις που είχαν εξαγγελθεί. Ο δημότης θέλει να ξέρει π.χ. τι σκοπό έχει η νέα δημοτική αρχή για την επένδυση στο Ξυλοκάρβουνο στην Σταυρούπολη που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη. Τι θα γίνει με το σχεδιασμό της ΔΕΥΑΞ για την ίδρυση εταιρείας για ΑΠΕ  μαζί με άλλους δήμους;
Πρέπει κάποια στιγμή να λάβουμε απαντήσεις από τους αρμόδιους κι όχι να ακούμε ένα «αφήστε μας να δουλέψουμε» γιατί κι εμείς αυτό προσπαθούμε να δουλέψουμε …
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…