Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Προετοιμάζεται η ίδρυση της νέας ΔΕΣΜΟΣ

Προετοιμάζεται η ίδρυση της νέας ΔΕΣΜΟΣ

0

Κλείνουν τα κιτάπια της παλιάς εταιρείας που ανέστειλε την λειτουργία της – Με το πλειοψηφικό πακέτο στα επιμελητήρια και όχι στην περιφέρεια


Συνάντηση του περιφερειάρχη Χ. Τοψίδη με τους προέδρους των έξι επιμελητηρίων της ΑΜΘ


Την ίδρυση νέας εταιρείας στο μοντέλο της ΔΕΣΜΟΣ αποφάσισαν οι πρόεδροι των επιμελητηρίων της ΑΜΘ στην συνάντηση που είχαν με τον περιφερειάρχη ΑΜΘ και πρώην συνάδελφό τους Χριστόδουλο Τοψίδη. Η συνάντηση είχε χαρακτήρα συντονιστικό περισσότερο, γιατί ο κ. Τοψίδης είναι γνώστης όλων των προβλημάτων του επιχειρηματικού κόσμου που εκπροσωπούν τα επιμελητήρια.

 Κλείνουν τα κιτάπια της παλιάς ΔΕΣΜΟΣ και ιδρύεται νέα

Ένα βασικό θέμα που συζητήθηκε στην σύσκεψη ήταν η ίδρυση νέας εταιρείας που θα αντικαταστήσει την προσωρινή λύση που δόθηκε μέσω του παραρτήματος του ΕΦΕΠΑΕ, μετά την κρίση που προέκυψε στην ΔΕΣΜΟΣ που ανέστειλε την λειτουργία της. Η λύση αυτή δόθηκε με παρέμβαση του υπουργείου Ανάπτυξης, προκειμένου να διαχειριστεί την επιστρεπτέα προκαταβολή και άλλα τρέχοντα προγράμματα μέσα στην πανδημία. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραΐτης η νέα εταιρεία θα έχει τον ίδιο σκοπό και την ίδια σύνθεση, δηλαδή την πλειοψηφία μελών στην Διοίκηση θα την έχουν τα επιμελητήρια, όπως ήταν πριν επιχειρήσει να την αλλάξει ο προηγούμενος περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, επιδιώκοντας να έχει την πλειοψηφία η περιφέρεια, γεγονός που οδήγησε στην αναστολή της λειτουργίας της και σ’ ένα κυκεώνα δικών: «Σαν επιμελητήρια χρειαζόμαστε ένα ευέλικτο και αποτελεσματικό όργανο για να υλοποιούμε προγράμματα προς όφελος των επιχειρήσεων. Γι’ αυτό επιζητούμε το πλειοψηφικό πακέτο να το έχουν τα επιμελητήρια και όχι η περιφέρεια, όπως ήταν παλαιότερα πριν προσπαθήσει να το ανατρέψει ο κ. Μέτιος και όπως είναι και στις υπόλοιπες πέντε αντίστοιχες εταιρείες σ’ όλη τη χώρα. Η λύση του παραρτήματος του ΕΦΕΠΑΕ είναι πολύ επιτυχημένη, έχουμε πολύ καλή συνεργασία αλλά είναι προσωρινή. Γι’ αυτό θα ιδρύσουμε νέα εταιρεία, στο μοντέλο της ΔΕΣΜΟΣ», επεσήμανε ο κ. Μωραΐτης. Υπενθυμίζουμε ότι οι δύο βασικοί μέτοχοι της ΔΕΣΜΟΣ ήταν 6 επιμελητηρίων (Ξάνθης, Έβρου, Δράμας, Καβάλας και 2 της Ροδόπης) και η περιφέρεια ΑΜΘ. Πρόκειται για Μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1996 για να διαχειρίζεται και να υλοποιεί ευρωπαϊκά προγράμματα.


«Σαν επιμελητήρια χρειαζόμαστε ένα ευέλικτο και αποτελεσματικό όργανο για να υλοποιούμε προγράμματα προς όφελος των επιχειρήσεων. Γι’ αυτό επιζητούμε το πλειοψηφικό πακέτο να το έχουν τα επιμελητήρια και όχι η περιφέρεια»
Σ. Μωραΐτης
Πρόεδρος ΕΒΕ Ξάνθης

Ετοιμάζεται έκθεση της περιφέρειας στο Μετρό από τις 10 έως τις 13 Απριλίου

Ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε ήταν η διοργάνωση της έκθεσης των επιμελητηρίων της ΑΜΘ στο Μετρό που είχε γίνει για πρώτη φορά πέρσι με την ονομασία «Γεύσεις της Θράκης»: «Η  έκθεση είχε τεράστια επιτυχία και αποφασίσαμε να την διοργανώσουμε στις 10 έως και τις 13 Απριλίου στο Μετρό, στην Αθήνα,  για να διαφημίσουμε έτσι τα προϊόντα του τόπου μας», σημείωσε ο κ. Μωραΐτης.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα όρια τους οι γιατροί από τις ελλείψεις στα περιφερειακά νοσοκομεία

Δυσαρεστημένοι ένας στους δύο με το ΕΣΥ σύμφωνα με έρευνα της GPO Στο «Ε» μιλούν ο γ.γ. τη…