Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Με τα τρακτέρ στους δρόμους και οι Ξανθιώτες αγρότες

Με τα τρακτέρ στους δρόμους και οι Ξανθιώτες αγρότες

0

Σήμερα στις 12 συλλαλητήριο με 50 τρακτέρ – Θα «στρατοπεδεύσουν» στην Αντιπεριφέρεια και θα διανυκτερεύσουν


Στο πλευρό η ΑΔΕΔΥ Ξάνθης  – Αγροτικό συλλαλητήριο και στην Καβάλα –  Αλεξανδρούπολη: Τούρκοι αγρότες στο πλευρό των Ελλήνων


Στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι Ξανθιώτες αγρότες και κτηνοτρόφοι, σήμερα Τρίτη 20 Φεβρουαρίου. Με κοινή τους απόφαση βγάζουν τα τρακτέρ στους δρόμους σε ένα συλλαλητήριο μέσα στην Ξάνθη, με τελικό σταθμό την αντιπεριφέρεια, σε μια προσπάθεια να καταδείξουν στην τοπική κοινωνία το μέγεθος των προβλημάτων τους και να την καταστήσουν συμπαραστάτρια. Παράλληλα δε, ενώνουν τις δράσεις τους με το πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιείται σήμερα  στην Αθήνα, επιδιώκοντας και όλοι μαζί να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση ώστε να αλλάξει την αγροτική της πολιτική ως προς το ευνοϊκότερο γι’ αυτούς, αλλά και να της παρέχουν έναν επιπλέον μοχλό πίεσης να διεκδικήσει αναδιαπραγμάτευση της νέας ΚΑΠ, καθώς οι συνθήκες με τον ευρωπαϊκό ξεσηκωμό των αγροτών, το ευνοούν.

Σήμερα στις 12 πορεία 50 τρακτέρ στην Ξάνθη

Όπως μας ανέφερε ο πρόεδρος των αγροτών Ξάνθης Κώστας Δαλάτσης στο συλλαλητήριο θα συμμετέχουν αγρότες και κτηνοτρόφοι με 50 τρακτέρ. Θα έχουν δύο σημεία αφετηρίας, από την ανατολική είσοδο της πόλης στα Κοιμητήρια και από την Λεύκη, το ΚΤΕΟ της Περιφέρειας. Θα ενωθούν στην κεντρική οδό 28ης Οκτωβρίου και αφού τη διασχίσουν θα σταθμεύσουν στην περιοχή του Διοικητηρίου στο κτήριο της Αντιπεριφέρειας όπου αντιπροσωπεία τους θα έχει συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη Πολυξένη Μπρίκα.  Τα τρακτέρ και οι αγρότες θα παραμείνουν όλη την νύχτα εκεί, όπως και τα τρακτέρ στο Σύνταγμα. Όπως ανέφερε ο κ. Δαλάτσης για το συλλαλητήριο έχει ληφθεί η σχετική άδεια από την Αστυνομία: «Στόχος μας δεν είναι να δημιουργήσουμε προβλήματα στην κοινωνία αλλά να λύσουμε τα προβλήματά μας που δεν παίρνουν άλλη αναβολή. Είναι μια θετική συγκυρία που υπάρχει αγροτικός ξεσηκωμός στην Ευρώπη και η δική μας κυβέρνηση να αξιοποιήσει τις αντιδράσεις μας για να διεκδικήσει αλλαγές στην νέα ΚΑΠ», επισημαίνει ο κ. Δαλάτσης.

Στο πλευρό των αγροτών η ΑΔΕΔΥ Ξάνθης

Να σημειώσουμε  ότι η ΑΔΕΔΥ Ξάνθης τίθεται στο πλευρό των αγροτών και απευθύνει κάλεσμα  για στήριξη των κινητοποιήσεων. Ειδικότερα σε ανακοίνωσή του: « Το  Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης καλεί όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη των πρωτοβάθμιων σωματείων της περιοχής, κάνοντας χρήση των σχετικών αδειών και διευκολύνσεων, καθώς και όλους τους πολίτες της Ξάνθης να παραστούν στην συγκέντρωση των Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Οργανώσεων που θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο της Π.Ε. Ξάνθης (Πρώην Νομαρχία) την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024 στις 12.00 μ. μ..

Η κινητοποίηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διεκδίκησης και επίλυσης των αιτημάτων των Ελλήνων Αγροτών και Κτηνοτρόφων.

Ο πρωτογενής τομέας, οι Αγρότες και Κτηνοτρόφοι της Ελλάδος ζητούν άμεση λύση στα προβλήματά τους. Προβλήματα που τους έχουν εξαναγκάσει να βγουν στους δρόμους!

Είναι πλέον μονόδρομος η βιωσιμότητα του Έλληνα Αγρότη και Κτηνοτρόφου που παλεύει με «νύχια και με δόντια», βλέποντας το εισόδημά του να συρρικνώνεται διαρκώς από το τεράστιο κόστος παραγωγής, τις υπέρογκες αυξήσεις στο ρεύμα, στα αγροτικά εφόδια, στα καύσιμα».

Αγροτικό συλλαλητήριο και στην Καβάλα

Να σημειώσουμε επίσης ότι χθες Δευτέρα είχαν γενική συνέλευση στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας οι αγρότες του νομού και αποφάσισαν να κάνουν πορεία σήμερα Τρίτη με 10 – 15 τρακτέρ στην Καβάλα με τελικό σταθμό την Νομαρχία Καβάλας, όπου και θα διανυκτερεύσουν.

Αλεξανδρούπολη: Τούρκοι αγρότες στο πλευρό των Ελλήνων

Στο πλευρό των Ελλήνων αγροτών βρέθηκαν αγρότες από την Τουρκία στην Αλεξανδρούπολη, στέλνοντας το μήνυμα ότι ο αγώνας τους είναι κοινός. Σύμφωνα με το thesstoday, αντιπροσωπεία Τούρκων αγροτών βρέθηκε στο τελωνείο των Κήπων κι συνομίλησαν με τους Έλληνες συναδέλφους τους, εκφράζοντας τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος και στη γείτονα χώρα.

«Όπως στην Ελλάδα έτσι και στην Τουρκία ο αγώνας των αγροτών έχει ίδια χαρακτηριστικά: Ακριβά καύσιμα, υψηλό κόστος παραγωγής. Από την Κομοτηνή στέλνουμε μήνυμα συμπαράστασης στους Έλληνες αγρότες που δικαίως διεκδικούν βασικά αιτήματα τα οποία αφορούν το μέλλον της παραγωγής» δήλωσε Τούρκος αγρότης.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα όρια τους οι γιατροί από τις ελλείψεις στα περιφερειακά νοσοκομεία

Δυσαρεστημένοι ένας στους δύο με το ΕΣΥ σύμφωνα με έρευνα της GPO Στο «Ε» μιλούν ο γ.γ. τη…