Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κομοτηνή: Υπό κατάληψη η Νομική Σχολή

Κομοτηνή: Υπό κατάληψη η Νομική Σχολή

0

Διαδικτυακά η εξεταστική, σύμφωνα με ανακοίνωση του κοσμήτορα Μιχάλη Χρυσομάλλη


Υπό κατάληψη τελεί από το πρωί της Δευτέρας 5 Φεβρουαρίου το κτίριο της Νομικής Σχολής στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής. Οι φοιτητές αντιδρούν στην πρόθεση της κυβέρνησης να νομοθετήσει την ίδρυση και λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων, με ισοδύναμα πτυχία με αυτά του δημόσιου πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με επείγουσα ανακοίνωση του κοσμήτορα της Νομικής Σχολής καθηγητή Μιχάλη Χρυσομάλλη η εξεταστική περίοδος Φεβρουαρίου αναστέλλεται για το υπόλοιπό της. Από εδώ και στο εξής «θα κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τη μετάβαση σε καθεστώς εξετάσεων εξ αποστάσεως για τα υπολοιπόμενα μαθήματα προς εξέταση».

Θυμίζουμε ότι σχετική απόφαση για διενέργεια εξ αποστάσεως εξετάσεων σε όσα τμήματα τελούν υπό κατάληψη έλαβε πρόσφατα κι η Πρυτανεία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Πάντως, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, η Κοσμητεία της Νομικής, προσπαθώντας ίσως να προλάβει πιθανές εξελίξεις, είχε εξαγγείλει ότι σήμερα οι εξετάσεις θα διεξάγονταν κανονικά δια ζώσης σύμφωνα με το πρόγραμμα, αλλά τελικά φοιτητές προέβησαν σε κατάληψη του κτιρίου.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι οι φοιτητικές παρατάξεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία και της Ανεξάρτητης Νομικής δεν στηρίζουν την κατάληψη.

ΠΗΓΗ: xronos.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…