Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΣΟΚ: Στηρίζουμε το δημόσιο πανεπιστήμιο με «ανοιχτό πανεπιστήμιο»

ΠΑΣΟΚ: Στηρίζουμε το δημόσιο πανεπιστήμιο με «ανοιχτό πανεπιστήμιο»

0

Ανακοίνωση στήριξης του Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στη δημόσια εκπαίδευση και έκκλησης για διεκδίκηση με ανοιχτά Πανεπιστήμια


Θέση για τις καταλήψεις των Πανεπιστημίων κατά των ιδιωτικών ιδρυμάτων πήρε ο Τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με ανακοίνωσή του.

Αναλυτικά:

«Στηρίζουμε τη δημόσια εκπαίδευση και το δημόσιο πανεπιστήμιο ως βασικό κοινωνικό αγαθό. Είναι για εμάς καθοριστική πολιτική και ιδεολογική θέση.

Κατανοούμε και στηρίζουμε τους νέους και τις νέες που βιώνουν τεράστια ανασφάλεια για το επαγγελματικό τους μέλλον εξαιτίας των εξαγγελιών της κυβέρνησης της Ν.Δ. για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, για εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης και για την εισαγωγή πτυχίων πολλαπλών ταχυτήτων.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. έχει σταθερή θέση ότι οι όποιες μορφές διεκδίκησης και υπεράσπισης των δημόσιων Α.Ε.Ι. πρέπει να γίνονται με ανοιχτά πανεπιστήμια και σε πλήρη λειτουργία των ιδρυμάτων.

Θεωρούμε απαράδεκτο το έλλειμμα διαλόγου με τους εκπαιδευτικούς φορείς και τα κόμματα, που έχει επιβάλλει η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, και ζητάμε να επανασυσταθεί το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας για την επαναφορά θεσμικού και συστηματικού διαλόγου για την εκπαίδευση».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…