Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Επιπλέον θαλάσσιο χώρο και πυθμένα ζήτησε και έλαβε η Gastrade για το FSRU Αλεξανδρούπολης

Επιπλέον θαλάσσιο χώρο και πυθμένα ζήτησε και έλαβε η Gastrade για το FSRU Αλεξανδρούπολης

0

Τα ποσά που θα καταβάλλει η εταιρεία στο ελληνικό δημόσιο ως αντάλλαγμα


Επιπλέον παραχώρηση θαλάσσιου χώρου και πυθμένα για τις ανάγκες του έργου του FSRU Αλεξανδρούπολης ζήτησε και έλαβε η εταιρεία Gastrade. Μετά τις σχετικές αδειοδοτήσεις των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, με πρόσφατη απόφασή της, η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών έδωσε το «πράσινο φως» για την τροποποίηση παλαιότερης, σχετικής απόφασης αναφορικά με την παραχώρηση δικαιώματος χρήσης θαλάσσιου χώρου και πυθμένα για το έργο: «Ανεξάρτητο Σύστημα Φυσικού Αερίου (ΑΣΦΑ) Αλεξανδρούπολης» στην παραλία Μαΐστρου.

Η απόφαση αφορά στο χώρο του αγκυροβολίου της πλωτής μονάδας και συγκεκριμένα:

-Σε επιπλέον προσωρινή παραχώρηση στο θαλάσσιο χώρο-πυθμένα (σωληνοδιάδρομος και χώρος αγκυρώσεων) συνολικού εμβαδού 5.485,83 τ.μ.

-Σε επιπλέον μόνιμη παραχώρηση στο θαλάσσιο χώρο-πυθμένα (σωληνοδιάδρομος, θέση του PLEM, νέες αγκυρώσεις), συνολικού εμβαδού 1.641,95 τ.μ. και στην μόνιμη θέση της πλωτής μονάδας στο θαλάσσιο χώρο εμβαδού 10.101,38 τ.μ.

Τι θα πληρώσει η Gastade

Για την αδειοδότηση παραχώρησης της συνολικής έκτασης του θαλασσίου χώρου και πυθμένα, η εταιρεία «GASTRADE AE» υποχρεούται να καταβάλλει στο δημόσιο αντάλλαγμα χρήσης, όπως αυτό καθορίσθηκε από την αρμόδια Επιτροπή Δημοσίων Κτημάτων Έβρου, στο ποσό των 4,04€/τμ/έτος και συγκεκριμένα:

– Για την προσωρινή παραχώρηση θαλασσίου χώρου – πυθμένα το ποσό των 22.162,75€ ανά έτος.

– Για την τρέχουσα πενταετία 2024 έως 2028, και για την μόνιμη παραχώρηση θαλασσίου χώρου και πυθμένα, συνολικού εμβαδού 11.743,31 τ.μ. το ποσό των 47.442,97€ ανά έτος.

ΠΗΓΗ: Κική Ηπειρώτου/gnomionline.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Σ. Μαυρίδης πρόεδρος της Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης των Διπλωματούχων Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων

Στη Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι: Β. Γιαννίκης, Μ. Ψωμάς, Θ. Ιωαννίδης και Γ. …