Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Φτάνει το πρώτο φορτίο LNG στο FSRU Αλεξανδρούπολης

Φτάνει το πρώτο φορτίο LNG στο FSRU Αλεξανδρούπολης

0

Το χρονοδιάγραμμα για να ξεκινήσει η λειτουργία


Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για να φτάσει στον νέο τερματικό σταθμό LNG στην Αλεξανδρούπολη το πρώτο φορτίο. Η Gastrade αναμένεται να το παραλάβει στις 20 Ιανουαρίου. Η εταιρεία είχε προκηρύξει σχετικό διαγωνισμό από τις 31 Οκτωβρίου, ο οποίος παρατάθηκε δύο φορές. Mέχρι στιγμής δεν έχει αποκαλυφθεί ποιος κέρδισε τον διαγωνισμό.

«Το φορτίο που τίθεται σε λειτουργία αναμένεται να φτάσει στις 20 Ιανουαρίου, οπότε θα ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία για 6-7 εβδομάδες», δήλωσε στο LNG Prime εκπρόσωπος της Gastrade. Εκτός απροόπτου το έργο αναμένεται να τεθεί σε εμπορική λειτουργία την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου. Μεταξύ των μετόχων της Gastrade είναι ο όμιλος Κοπελούζου, ο ΔΕΣΦΑ, η ΔΕΠΑ, η Bulgartransgaz και η GasLog.

Το πρώτο FSRU της Ελλάδας έφτασε στην Αλεξανδρούπολη από τη Σιγκαπούρη στις 17 Δεκεμβρίου και ολοκληρώθηκε η πρόσδεση στις 23 Δεκεμβρίου.

Μόλις τεθεί σε λειτουργία, ο αγωγός θα παραδίδει φυσικό αέριο στο ελληνικό σύστημα μεταφοράς και εν συνεχεία στους τελικούς καταναλωτές σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Βόρεια Μακεδονία, Σερβία και στη συνέχεια στη Μολδαβία και την Ουκρανία στα ανατολικά και στην Ουγγαρία και στη Σλοβακία στη Δύση .

Με αυτό το έργο, η Ελλάδα θα αποκτήσει την πρώτη της μονάδα FSRU και τη δεύτερη εγκατάσταση εισαγωγής LNG, προσθέτοντας στον τερματικό σταθμό εισαγωγών του ΔΕΣΦΑ της Ρεβυθούσας. Εκτός από αυτή τη μονάδα, η Gastrade σχεδιάζει επίσης την εγκατάσταση ενός δεύτερου FSRU στην ανοικτή θάλασσα της Αλεξανδρούπολης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αναβαθμίζεται το Κέντρο Υγείας Αβδήρων

Αποκτά μόνιμο ασθενοφόρο μετά από 5 χρόνια Ξεκίνησαν οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης κ…