Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψαν για το 2024 φίλοι-μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Ξάνθης

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψαν για το 2024 φίλοι-μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Ξάνθης

0

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 15/01 στις 18:00 στην Αίθουσα εκδηλώσεων της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης


«Τιμήθηκαν τα 15 χρόνια του Συλλόγου. Το παρών έδωσαν ο Μητροπολίτης και όλες οι τοπικές αρχές .Έπειτα μιλήσαμε αναφορικά με τις εκδηλώσεις που προετοιμάζουμε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα», τονίζει η ταμίας, κα Σεμιτέλου στο «Ε»


Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Ξάνθης «παραΜΕΝΟΝΤΑΣ ΖΩΗροί» πραγματοποίησε την κοπή της Βασιλόπιτας του Συλλόγου τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 18:00 στην Αίθουσα εκδηλώσεων της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης.

Η «ζεστή» ατμόσφαιρα, όπως επίσης και η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου λειτούργησαν για ακόμη μία φορά συνδυαστικά ως επισφράγισμα της προσφοράς του Συλλόγου τα τελευταία 15 χρόνια.

Ακολουθούν μουσική εκδήλωση στις 28 Ιανουαρίου και αρτοκλασία προς τιμή του Αγίου Παρθενίου στις 7 Φεβρουαρίου

Η ταμίας του Συλλόγου, Μαίρη Σεμιτέλου, τονίζει στο «Ε» ότι «τιμήθηκαν τα 15 χρόνια του Συλλόγου. Το παρών έδωσαν ο Μητροπολίτης, όλες οι τοπικές αρχές. Έπειτα, μιλήσαμε αναφορικά με τις εκδηλώσεις που προετοιμάζουμε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα» ενώ όσον αφορά τον μελλοντικό σχεδιασμό εξήγησε ότι «στις 28 Ιανουαρίου προγραμματίζεται μία μουσική εκδήλωση στη Στέγη Γραμμάτων και Καλών Τεχνών με συνοδεία σομπράνο και χορωδίας. Στη συνέχεια, στις 7 Φεβρουαρίου θα γίνει η αρτοκλασία στον Άγιο Γεώργιο προς τιμή του προστάτη των καρκινοπαθών, Αγίου Παρθενίου, μετά βέβαια ακολουθεί καφές. Τέλος, η επόμενη αξιοσημείωτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Ίδρυμα Χαλιορή, δηλαδή πρόκειται για μία παρουσίαση βιβλίου, ενός μικρού παραμυθιού για παιδάκια με καρκίνο, μιας και ο Φεβρουάριος είναι μήνας αφιερωμένος στον παιδικό καρκίνο. Συνεπώς, θα έχουμε καλεσμένους  ψυχολόγο και παιδίατρο για να μας μιλήσουν στο Z Palace».

Δωρεά 56 στρωμάτων με μαξιλάρια και τα προστατευτικά τους καλύμματα στον Ξενώνα Σταύρος Νιάρχος

«Επιπλέον, στο πλαίσιο ενός απολογισμού αναφερθήκαμε στη δωρεά που κάναμε στον Ξενώνα Σταύρος Νιάρχος που στεγάζεται στον αύλειο χώρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολη. Επισημαίνεται πως ο ξενώνας φιλοξενεί ασθενείς για παρακολούθηση ή για θεραπεία που πρέπει να παραμείνουν εκεί το βράδυ, ωστόσο δεν μπορούν να στεγαστούν στο νοσοκομείο. Διαπιστώθηκαν, λοιπόν, πολλές φθορές στα στρώματα και στα μαξιλάρια. Έτσι, κάναμε μία δωρεά 56 στρωμάτων με μαξιλάρια και τα προστατευτικά τους καλύμματα, γιατί εξυπηρετούνται τόσο οι ασθενείς της Ξάνθης, όσο και αυτοί της ευρύτερης περιοχής», συμπληρώνει ακολούθως.

Τέλος, υπογραμμίζει η κα Σεμιτέλου: «Κλείνοντας αναφέρω πως ανακοινώσαμε το bazaar που προγραμματίζεται για τις 21 Απριλίου, όπως επίσης και την εκδρομή στην οποία θα συμμετέχουμε το καλοκαίρι χωρίς βέβαια να έχουμε ορίσει ακόμη τοποθεσία».








Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όρθρος της Αναστάσεως στον Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μπαλίνου Κερατίου Κόλπου Κωνσταντινούπολης

Θα πραγματοποιηθεί το Μ. Σάββατο στις 19:00 Στην Κοινότητα Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μπαλίνου…