Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Διχάζει κοινωνία και πολιτικούς της Ξάνθης το νομοσχέδιο των ομοφύλων

Διχάζει κοινωνία και πολιτικούς της Ξάνθης το νομοσχέδιο των ομοφύλων

0

ΝΔ Ξάνθης, Σ. Τσιλιγγίρης: ‘Τα μηνύματα που αφουγκράζομαι από την κοινωνία είναι σε μεγάλη πλειοψηφία αρνητικά»


ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, Μ. Μπουρχάν: «Έχουμε τις ενστάσεις μας γιατί υπάρχουν αποσπάσματα στο  Κοράνι που είναι αντίθετα»

«Νέα Αριστερά», Ξάνθης, Χ. Ζεϊμπέκ: «Περιμένουμε να το δούμε για να το αξιολογήσουμε…»


Διχασμένη εμφανίζεται η κοινωνία αναφορικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών. Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης κατά την εισήγησή του ανέφερε πως «πρόθεσή μου δεν είναι να διχάσω την ελληνική κοινωνία. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να διευθετήσουμε ένα ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ισότητας. Να αναγνωρίσουμε νομικά μια πραγματικότητα που υφίσταται και στη χώρα μας. Προσεγγίζουμε το θέμα από τη σκοπιά της δικαιοσύνης και της αντιμετώπισης αδικιών και ανισοτήτων με γνώμονα το συμφέρον των παιδιών. Δεν καινοτομούμε, αλλά θέλουμε να εφαρμόσουμε αυτό που ήδη συμβαίνει σε 20 χώρες της Ευρώπης και 36 του κόσμου. Με σεβασμό στη διαφορετική άποψη και στις αντιρρήσεις που έχουν διατυπωθεί, αλλά η Ελλάδα που οραματίζομαι είναι μια συμπεριληπτική χώρα». Ωστόσο αρκετοί βουλευτές από την ΝΔ διαφοροποιήθηκαν με πρώτο τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και κάποιοι άλλοι δήλωσαν ότι θα απέχουν από την ψηφοφορία όταν έλθει στην Βουλή

ΝΔ Ξάνθης, Σ. Τσιλιγγίρης: «Τα μηνύματα που αφουγκράζομαι από την κοινωνία είναι σε μεγάλη πλειοψηφία αρνητικά»

Σε στάση αναμονής βρίσκονται και οι δικοί μας βουλευτές, μη κρύβοντας τον προβληματισμό τους για το τι θα πράξουν καθόσον, όπως μας λένε η τοπική κοινωνία είναι διχασμένη και κατά μεγάλη πλειοψηφία αντίθετη.

Ειδικότερα ο βουλευτής της ΝΔ Σπύρος Τσιλιγγίρης επισημαίνει πως: «Συμφωνώ με ότι αφορά το δικαίωμα στην τέλεση πολιτικού γάμου ανεξαρτήτως φύλου  και στο δικαίωμα της τεκνοθεσίας και την νομική κατοχύρωση των δικαιωμάτων των παιδιών. Να επιλυθούν όλα τα νομικά ζητήματα. Διαφωνώ με το ζήτημα της απόκτησης παιδιού μέσω παρένθετης μητέρας. Θεωρώ ότι κινδυνεύει η παραδοσιακή μορφή της οικογένειας. Περιμένω ωστόσο να δω πως ακριβώς παρουσιάζεται όταν θα κατατεθεί το νομοσχέδιο. Τα μηνύματα που αφουγκράζομαι από την κοινωνία είναι σε μεγάλη πλειοψηφία αρνητικά».

ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, Μ. Μπουρχάν: «Έχουμε τις ενστάσεις μας γιατί υπάρχουν αποσπάσματα στο  Κοράνι που είναι αντίθετα»

Επιφυλακτικός,  διστακτικός και εντόνως προβληματισμένος, εμφανίζεται ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Μπαράν Μπουρχάν. Μας δηλώνει ότι την Τετάρτη θα υπάρχει σύσκεψη με τον πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη για να συζητηθεί η στάση του κόμματος. Όπως ανέφερε ο κ. Μπουρχάν ο ίδιος έχει και θρησκευτικούς λόγους που τον δεσμεύουν. Ειδικότερα σημείωσε πως: «Είμαι μουσουλμάνος και εκπροσωπώ την μουσουλμανική μειονότητα. Έχουμε τις ενστάσεις μας γιατί υπάρχουν αποσπάσματα στο  Κοράνι που είναι αντίθετα με όλα αυτά. Υπάρχει μια μερίδα της κοινωνίας ανεξαρτήτου θρησκείας που είναι συντηρητική και αυτό πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν μας. Θεωρώ ότι αυτό το νομοσχέδιο θα αλλάξει την δομή και τον ιστό της οικογένειας. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα δημοκρατικό κόμμα και θεωρώ ότι είναι σωστό να δώσει την δυνατότητα στους βουλευτές του να ψηφίσουν κατά συνείδηση».

 «Νέα Αριστερά», Ξάνθης, Χ. Ζεϊμπέκ: «Περιμένουμε να το δούμε για να τοαξιολογήσουμε…»

Δεν αποκαλύπτει τις προθέσεις του ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς Χουσεΐν Ζεϊμπέκ: «Γνωρίζουμε για το νομοσχέδιο μόνο από διαρροές. Περιμένουμε να το δούμε για να αξιολογήσουμε και να αποφασίσουμε τι θα πράξουμε. Δεν είναι δικό μας το πρόβλημα αλλά της ΝΔ. Μας έχει εκπλήξει πολλές φορές . Σε κάθε περίπτωση περιμένουμε να το δούμε και να πράξουμε αναλόγως».


Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βουλή: Σε ιδιώτες η διαχείριση των υδάτινων πόρων στη Θεσσαλία;

Ομαδικά πυρά εξαπέλυσε σύσσωμη η αντιπολίτευση στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ Επιμέλεια: Παύλος Μ…