Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΣΟΚ: «Αντάρτικο» βουλευτών επί του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια

ΠΑΣΟΚ: «Αντάρτικο» βουλευτών επί του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια

0

Δεν είναι μόνο η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ που «δυσκολεύονται» πολιτικά στο νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών


Δεν είναι μόνο η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ που «δυσκολεύονται» πολιτικά στο νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Στη Χαριλάου Τρικούπη τουλάχιστον δύο βουλευτές, ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ενστάσεις έχουν κι άλλοι, ήδη έχουν εκφράσει δημόσια τη θέση τους, εναντίον των προωθούμενων διατάξεων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του στο OPEN, ξεκαθάρισε ότι τάσσεται υπέρ της νομοθετικής ρύθμισης, λέγοντας ότι η θέση του κόμματος εδώ και πολλά χρόνια είναι  η θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών».

Εντούτοις, τόσο ο βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Παρασκευαΐδης όσο και ο βουλευτής Χίου Σταύρος Μιχαηλίδης (που προέρχεται από τη ΝΔ) διαφώνησαν με τον πυρήνα του νομοσχεδίου. «Η υπογεννητικότητα και το εν γένει δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, που τείνει να εξελιχθεί σε εθνική πληγή και απειλεί μακροπρόθεσμα την επιβίωση του έθνους, δε λύνεται με τους γάμους των ομοφυλόφιλων, αλλά με γάμους νέων ετερόφυλων ζευγαριών που θα τεκνοποιούν και θέλουν στήριξη και κίνητρα για να κάνουν παιδιά, πολλά παιδιά…, είπε ο πρώτος, με τον δεύτερο να αφήνει να εννοηθεί ότι διαφωνεί αλλά θα περιμένει να δει τις διατάξεις.

 

Στη Χαριλάου Τρικούπη κανείς δεν κάνει λόγο για «κομματική πειθαρχία». Το επικρατέστερο σενάριο είναι ο κ. Ανδρουλάκης να επιτρέψει στους βουλευτές να εκφραστούν ελεύθερα, με την εκδοχή της αποχής να θεωρείται η βέλτιστη. Σε κάθε περίπτωση, από το ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να μεταβιβάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα εσωκομματικά προβλήματά του στο ΠΑΣΟΚ. «Η κυβέρνηση νομοθετεί. Εμείς δεν πρόκειται να “δέσουμε τα κορδόνια” της Νέας Δημοκρατίας», είπε εξάλλου ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πριν από λίγες ημέρες στη συνέντευξή του στο OPEN.

Σίγουρα σωσίβιο δεν πρόκειται να δώσουν στη ΝΔ αλλά και πάλι η επιλογή της καταψήφισης είναι αρκετά δύσκολη. Κι αυτό διότι όπως χαρακτηριστικά λένε, «διαχρονικά, η παράταξή μας έφερε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις του οικογενειακού δικαίου, την κατοχύρωση της ισότητας. Είναι στην ιδεολογική μας ταυτότητα και την πολιτική μας κληρονομιά τέτοιες μεταρρυθμίσεις…».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Αλέξανδρος Κοντός άμισθος ειδικός σύμβουλος του περιφερειάρχη ΑΜΘ

Θα λειτουργήσει επικουρικά σε θέματα αγροτικής οικονομίας και ανάπτυξης Σύμφωνα με απόφαση…