Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Η Αδελφότητα Ηπειρωτών Ν. Ξάνθης γιόρτασε κόβοντας την πρωτοχρονιάτικη πίτα της

Η Αδελφότητα Ηπειρωτών Ν. Ξάνθης γιόρτασε κόβοντας την πρωτοχρονιάτικη πίτα της

0

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Τσάπαλης και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μιχάλης Τσέπελης


Γράφει ο Κώστας Μαυρομάτης



Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα και σε ένα ωραίο και ευχάριστο περιβάλλον του Κ.Α.Π.Η Δήμου Ξάνθης, η Αδελφότητα Ηπειρωτών Ν. Ξάνθης έκοψε την βασιλόπιτά της.

Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό που προηγήθηκε, την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Αδελφότητος, Σωτήρης Στόικος και ακολούθησε η Γενική Γραμματέας, Τάνια Καπετανοπούλου, η οποία αναφέρθηκε και σε δράσεις, τόσο της ίδιας αλλά και της Αδελφότητος στις πρόσφατες «Γιορτές Παλιάς Πόλης».

Την εκδήλωση επίσης χαιρέτησαν με την σειρά τους, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Τσάπαλης, μεταφέροντας παράλληλα και τους χαιρετισμούς του Δημάρχου, Ευστράτιου Κοντού και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Μιχάλης Τσέπελης.



Το φλουρί της πίτας, έπεσε στο κομμάτι της Πρέβεζας και συνοδεύτηκε από την απόδοση του βιβλίου του Θωμά Εξάρχου: «ΟΙ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ». Επίσης βιβλίο δόθηκε και στον Χορευτικό Όμιλο Ξάνθης(Χ.Ο.Ξ.) για την προσφορά του.

Στην εκδήλωση επίσης παρευρέθηκαν, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσάνων Ν. Ξάνθης, Γεώργιος Μπίκος και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Ξάνθης, Νικόλαος Γρηγοριάδης.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε σε ευχάριστο κλίμα, με πολύ κέφι και χορό, καθώς την σκυτάλη παρέλαβε ο Χορευτικός Όμιλος Ξάνθης με Παραδοσιακούς  Ηπειρώτικους χορούς και ΥΠΟ την συνοδεία εκλεκτής Ηπειρώτικης μουσικής.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Σ. Μαυρίδης πρόεδρος της Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης των Διπλωματούχων Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων

Στη Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι: Β. Γιαννίκης, Μ. Ψωμάς, Θ. Ιωαννίδης και Γ. …