Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Έκθεση φωτογραφίας της IRC:  «Αθήνα, μέσα από τα μάτια των Ουκρανών»

Έκθεση φωτογραφίας της IRC:  «Αθήνα, μέσα από τα μάτια των Ουκρανών»

0

Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου στο Κέντρο Ένταξης Μεταναστών

H International Rescue Committee  σε συνεργασία με το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ) του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος Ψυχικής Υγείας και Ψυχοκοινωνικής Στήριξης, διοργανώνουν  έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Αθήνα, μέσα από τα μάτια των Ουκρανών”.

Η (IRC) ξεκίνησε μία ομάδα, συνεργαζόμενη με γυναίκες από την Ουκρανία, προκειμένου να παρουσιάσει μια φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Η Αθήνα μέσα από τα μάτια των Ουκρανών.»  Με αυτήν την πρωτοβουλία, στοχεύουμε να φωτίσουμε τα συναισθηματικά τοπία αυτών που έχουν βιώσει τη επίδραση των συγκρούσεων, παρουσιάζοντας τη δύναμη, το θάρρος και την ανθεκτικότητα που καθορίζουν το ανθρώπινο πνεύμα.

Αφορμή για τη δημιουργία της ομάδας στάθηκε η ανάγκη για μια ομαδική δραστηριότητα με δημιουργικό και εκφραστικό χαρακτήρα, στο πλαίσιο της προώθησης της κοινωνικής συνοχής και της ένταξης αυτών των ανθρώπων στην ελληνική καθημερινότητα. Η ομάδα των γυναικών-φωτογράφων δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της ψυχολόγου κας Μάρθας Αρναούτογλου και με την υποστήριξη του κλιμακίου Ψυχικής Υγείας και Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης της IRC Hellas.

Η σειρά των συναντήσεων της ομάδας παρείχε έναν ασφαλή χώρο για συναισθηματική έκφραση και σύνδεση. Οι συμμετέχουσες κλήθηκαν να εξερευνήσουν συναισθήματα, χρησιμοποιώντας τη φωτογραφική μηχανή ως εργαλείο αυτογνωσίας και θεραπείας. Οι εικόνες απαθανατίζουν την πολυδιάστατη φύση των εμπειριών τους, ξεπερνώντας σύνορα και αντηχώντας τα κοινά θέματα της αγάπης, της απώλειας, της ελπίδας και της ανθεκτικότητας.

Η διοργάνωση σας προσκαλεί να βυθιστείτε σε αυτό το οπτικό ταξίδι, ελπίζοντας ότι «Η Αθήνα μέσα από τα μάτια των Ουκρανών»  θα εμπνεύσει συζητήσεις, θα γεφυρώσει χάσματα και θα διαπνεύσει μια μεγαλύτερη ενσυναίσθηση. Αναγνωρίζοντας τη δύναμη μέσα στην ευαλωτότητα, ανοίγουμε τον δρόμο για έναν κόσμο που αναγνωρίζει την ανθεκτικότητα όσων, αντίθετα στις προκλήσεις, συνεχίζουν να πλοηγούνται με θάρρος και αποφασιστικότητα μέσα στις πολυπλοκότητες της ζωής.

«Στην ομάδα βρήκα επικοινωνία με θετικούς ανθρώπους που με τις πολύπλευρες απόψεις και τα συναισθήματά τους με βοηθούν να προχωρήσω, να εξελιχθώ, να ακολουθήσω έναν ενεργό τρόπο ζωής», λέει η Olena Lartseva συμμετέχοντας στην έκθεση.

Ημερομηνία: 29.1.24
Ώρα: 9πμ-5μμ
Χώρος: KEM Μεταξουργείο, Μαιζώνος 45, 3ος όροφος (στάση μετρό Μεταξουργείο)
Είσοδος ελεύθερη

ΠΗΓΗ: Athens Voice

Αθήνα, μέσα από τα μάτια των Ουκρανών: Έκθεση φωτογραφίας | Athens Voice

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στο καφέ Ερμής θα παρουσιαστούν ποιήματα του Κώστα Ταβουλτσίδη

Σήμερα στις 19:30 – Μουσική θα παίξουν ο Αντώνης Μουσαδές και ο Γιάννης Βουλτσίδης Η…