Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Χ. Ζεϊμπέκ: Η Νέα Αριστερά θέλει να καλύψει το πολιτικό κενό που έχει προκύψει

Χ. Ζεϊμπέκ: Η Νέα Αριστερά θέλει να καλύψει το πολιτικό κενό που έχει προκύψει

0

Ο βουλευτής Ξάνθης της Νέας Αριστεράς μιλά στο «Ε» όσον αφορά τα αποτελέσματα της διήμερων εργασιών της πανελλαδικής σύσκεψης


«Άμεση προτεραιότητα οι ευρωεκλογές και η συγκρότηση κόμματος», σημείωσε ο κ. Ζεϊμπέκ


Ολοκληρώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 13 Ιανουαρίου οι εργασίες της πανελλαδικής σύσκεψης στελεχών της Νέας Αριστεράς, στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων στις οποίες ξεκαθάρισαν το τοπίο γύρω από το μέλλον της κοινοβουλευτικής ομάδας και όρισαν έναν, τουλάχιστον για αρχή, οδικό χάρτη για τις επικείμενες ευρωεκλογές.


«Σκοπός μας είναι να δώσουμε ελπίδα στον Έλληνα πολίτη»
Χουσεΐν Ζεϊμπέκ
Βουλευτής Ξάνθης της Νέας Αριστεράς

Ο βουλευτής Ξάνθης της Νέας Αριστεράς, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο οποίος συμμετέχει στο προσωρινό συντονιστικό, μίλησε στο «Ε» όσον αφορά το τι ειπώθηκε στην σύσκεψη αλλά και ποια είναι τα άμεσα βήματα που θα ακολουθηθούν με σκοπό η Νέα Αριστερά να εδραιωθεί ιδεολογικά στην πολιτική ζωή των πολιτών.

Σκοπός η ίδρυση κόμματος που θα «αγκαλιάζει» όλους τους αριστερούς και προοδευτικούς πολίτες

«Να γίνουμε η φωνή των πολλών», ήταν η φράση που ακούστηκε σε πολλές τοποθετήσεις, σύμφωνα με πηγές της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Παράλληλα, όπως τόνισε και ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας στην ομιλία του στόχος της Νέας Αριστεράς δεν είναι μόνο να αποτελέσει τη θετική έκπληξη των ευρωεκλογών αλλά και η νίκη στη μάχη για την ιδεολογική και πολιτική ηγεμονία των ιδεών της αριστεράς, για την ηγεμονία των σύγχρονων προοδευτικών λύσεων. «Στην κάλπη βεβαίως, αλλά όχι μόνο εκεί. Πάνω από όλα στη ζωή των πολιτών», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Χαρίτσης.

Με τη σειρά του ο κ. Ζεϊμπέκ τόνισε στο «Ε» ότι «εμείς είμαστε μέρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς αλλά «αγκαλιάζουμε» και το κέντρο.  Έχει προκύψει ένα πολιτικό κενό το οποίο ευελπιστούμε να καλύψουμε με τις ιδέες και τις θέσεις μας», όπως επίσης υπογράμμισε ότι «με τις διασπάσεις, πολλοί παραμένουν ανένταχτοι και χρέος μας είναι να τους κινητοποιήσουμε ώστε να συμμετέχουν μαζί μας στην βελτίωση των συνθηκών των ζωών μας. Ο στόχος μας δεν είναι μόνο μία δυναμική αντιπολίτευση αλλά μία αριστερά η οποία θα κυβερνήσει».

Τα άμεσα σχέδια, σύμφωνα με τον βουλευτή της Νέας Αριστεράς, είναι η καμπάνια που θα καλεί σε συμμετοχή των πολιτών.  Επισημαίνει ότι θα προγραμματιστούν εκδηλώσεις σε όλη την Περιφέρεια «ενώ προχωρά η οργανωτική συγκρότηση πυρήνων υποστηρικτών της Νέας Αριστεράς με μεγάλη συμμετοχή και παρουσία ανθρώπων από όλο το φάσμα του προοδευτικού κόσμου». Πηγή, άλλωστε, από την Νέα Αριστερά αναφέρει ότι «ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι μήνες εντατικής εξόρμησης σε όλη την επικράτεια».

Το 28μελές όργανο ορίστηκε στην πρώτη πανελλαδική σύσκεψη των στελεχών που ακολουθούν τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα, με προοπτική να εξελιχθεί σε κόμμα ή πολιτικό φορέα.

Αποτελείται από τους: Κώστα Αθανασίου, Κώστα Αμπατζά, Σία Αναγνωστοπούλου, Έφη Αχτσιόγλου, Μαρία Βαμβουρέλη, Κωνσταντίνο Βλαχάκη, Χρήστο Γιαμπουράνη, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Νάσο Ηλιόπουλο, Κώστα Κάβουρα, Έφη Καλαμαρά, Κωστή Καρπόζηλο, Μακρίνα Κώστη, Πάνο Λάμπρου, Αριστείδη Μπαλτά, Νίκο Μπίστη, Ανδρέα Ξανθό, Χριστόφορο Παπαδόπουλο, Δημήτρη Παπαδημούλη, Πέτη Πέρκα, Γιώργο Πετρόπουλο, Μιχάλη Σαμπατακάκη, Πάνο Σκουρλέτη, Γιώργο Σταθάκη, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, Θεανώ Φωτίου, Νίκο Φίλη και Αλέξη Χαρίτση.

Το προσωρινό συντονιστικό όργανο θα έχει την ευθύνη για την πανελλαδική συνδιάσκεψη στα τέλη Φεβρουαρίου.

Η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, κόκκινη γραμμή για την Νέα Αριστερά

Ο κ. Ζεϊμπέκ τονίζει ότι «η άποψη μας είναι απολύτως ξεκάθαρη. Είμαστε κατά. Δεν συμφωνούμε με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια καθώς βλέπουμε ότι όπου έχουν ανοίξει παράλληλα έχουν υποβαθμιστεί τα δημόσια πανεπιστήμια. Το να δημιουργήσουμε μία ορδή πτυχιούχων ανέργων δεν έχει κανένα νόημα. Η μόνη απάντηση στην αναθεώρηση του άρθρου 16 είναι αναβάθμιση εδώ και τώρα των δημόσιων πανεπιστημίων όπως επίσης των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑ.Λ. ώστε να υπάρχει επαγγελματική κατάρτιση».

Ο βουλευτής της Ξάνθης κινήθηκε σε πλήρη σύμπνοια με τον κ. Χαρίτση ο οποίος δεν φαίνεται να αφήνει κανένα περιθώριο δεύτερων η τρίτων ερμηνειών σχετικά με την θέση που θα τηρήσει απέναντι στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Όπως επισήμανε σε ανάρτησή του ο βουλευτής Μεσσηνίας «η Νέα Αριστερά καλεί σε μέτωπο ανυπακοής στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Να μην περάσει η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Να ηττηθεί ο ιδεολογικός πυρήνας της κυβέρνησης της Δεξιάς που σε κάθε πρόβλημα βλέπει ως λύση την ιδιωτικοποίηση και την κατεδάφιση των δημόσιων υποδομών».

«Σε όποιον δημόσιο τομέα έχει εισέλθει ο ιδιωτικός τομέας δεν έχουμε δει καμία απολύτως βελτίωση. Αρκεί να πάρουμε ως παράδειγμα τον τομέα της υγείας και της ενέργειας», συμπλήρωσε ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.

Τα ενοίκια στην Ξάνθη σιγά σιγά ακολουθούν την πανελλαδική τάση προς τα πάνω

Όσον αφορά τη στέγαση, ο κ. Ζεϊμπέκ ανέφερε ότι τα ενοίκια σε όλη την Ελλάδα έχουν ξεφύγει προς τα πάνω με αποτέλεσμα ένα νοικοκυριό να είναι σχεδόν αδύνατο να ανταποκριθεί πλέον στις απαιτήσεις της καθημερινότητας. «Το μέτρο για τους νέους με το δάνειο θα ήταν θετικό αν μπορούσαν να βρουν αξιοπρεπές σπίτι να αγοράσουν. Αλλά δυστυχώς υπήρξαν πολλές περιπτώσεις υπερκοστολόγησης των σπιτιών που είχε ως άμεσο αποτέλεσμα ένα σπίτι 70 και 80 τ.μ. να πωλείται 200 χιλιάδες ευρώ», εξήγησε ο κ. Ζεϊμπέκ.

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Χαρίτσης πρότεινε χθες το πρωί με ανάρτηση του ότι «η λύση είναι ένας νέος νόμος – πλαίσιο για το δικαίωμα στην στέγη. Με άμεσα μέτρα όπως ο περιορισμός της βραχυχρόνιας μίσθωσης και της Golden Visa, η ενίσχυση της στεγαστικής πολιτικής με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, ένα ουσιαστικό σχέδιο και πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας με νέα δανειοδοτικά εργαλεία».

«Στην Γάζα συντελείται γενοκτονία» – Δεν είναι δυνατόν να παρακολουθούμε αμέτοχοι

Σε συνέχεια του αιτήματος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς που κατέθεσε την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου με το οποίο προτρέπει τον Πρόεδρο της Βουλής να κληθεί στο ελληνικό Κοινοβούλιο να μιλήσει ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, ο βουλευτή της Ξάνθης τόνισε ότι «η μόνη λύση η οποία θα μπορούσε να έχει μέλλον είναι η λύση των δύο κρατών. Δεν γίνεται να μην μιλάει κανένας μπροστά σε αυτή τη γενοκτονία που διεξάγει το κράτος του Ισραήλ επειδή εξυπηρετούνται συμφέροντα των Η.Π.Α.» ενώ πρόσθεσε ότι «η επίθεση της Χαμάς ήταν μία ειδεχθής πράξη και απολύτως καταδικαστέα όπως όμως και αυτό που συμβαίνει στην Γάζα με εκατοντάδες χιλιάδες άμαχους, στην πλειοψηφία τους παιδιά,  να παραμένουν χωρίς υποδομές, χωρίς πρόσβαση σε φάρμακα, νερό και φαγητό. Δεν νοείται να έχουμε δυο μέτρα και δυο σταθμά για τα ανθρώπινα δικαιώματα».


Παύλος Μαραγκός
pmaragkos@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Παύλος Μαραγκός
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…