Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Xρ. Τοψίδης: «Στον άξονα της νέας περιφέρειας θα βρίσκεται μόνον ο άνθρωπος»

Xρ. Τοψίδης: «Στον άξονα της νέας περιφέρειας θα βρίσκεται μόνον ο άνθρωπος»

0

Σε μία κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου περιφερειάρχη και του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου


Θ. Λιβάνιος, αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών: «Οι συνοριακοί σταθμοί των Κήπων του Έβρου μπαίνουν σε μία φάση ανακατασκευής μέσα στον επόμενο χρόνο με σκοπό να πραγματοποιείται πολύ πιο εύκολα η διέλευση»


Ορκίστηκε την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου ο νέος Περιφερειάρχης ΑΜΘ, Χριστόδουλος Τοψίδης στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής παρουσία δημάρχων, πολιτικών και εκκλησιαστικών φορέων από όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη καθώς και του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα και του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Θεόδωρου Λιβάνιου. Παράλληλα το παρών έδωσε πλήθος κόσμου που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής από νωρίς.

Η ορκωμοσία ξεκίνησε με το θρησκευτικό τελετουργικό και ακολούθησε με την τελετή ορκωμοσίας του ίδιου του περιφερειάρχη όπως και των περιφερειακών συμβούλων όλων των παρατάξεων. Στην συνέχεια ακολούθησαν οι υπογραφές οι οποίες έχρισαν το καινούργιο περιφερειακό συμβούλιο.

«Εγώ θα ήθελα να ευχηθώ κ. Περιφερειάρχα, η διακονία σας, να αναδείξει εσάς και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου άξιους αυτής της μεγάλης εμπιστοσύνης του λαού μας. Στην Ελλάδα καυχόμαστε για την Δημοκρατία μας για την ελευθερία των σκέψεων μας, αλλά όμως καυχόμαστε και γιατί στα δύσκολα πάντα γινόμαστε ένα» σημείωσε μεταξύ άλλων στον ευχετήριο χαιρετισμό του μετά την τέλεση της ορκωμοσίας ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.

Θ. Λιβάνιος: «Θα αναλάβετε δύσκολο έργο γιατί θα πρέπει να λύσουμε άμεσα τα προβλήματα που έχει ο τόπος»

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος πήρε τον λόγο και τόνισε ότι «είναι μεγάλη χαρά και συγκίνηση που βρίσκομαι εδώ διότι σε αυτόν τον τόπο πέρασα όλα μου σχεδόν τα καλοκαίρια οπότε γνωρίζω τις δυνατότητες της Θράκης όπως άλλωστε και τους υπέροχους ανθρώπους της» και συνεχίζοντας απευθυνόμενος στον νέο περιφερειάρχη δήλωσε ότι «θα αναλάβετε δύσκολο έργο γιατί θα πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα που έχει ο τόπος σε συνεργασία με την κυβέρνηση και τους δήμους».

Επιχειρώντας να συμβουλεύσει τον κ. Τοψίδη ανέφερε ότι «πρώτον, επειδή προέρχεστε από τον επιχειρηματικό χώρο θα υπάρξουν στιγμές που θα σηκώσετε τα χέρια ψηλά αντιμετωπίζοντας το “τέρας” του Δημοσίου αλλά αυτή η δυσκολία θα αντιμετωπιστεί με σκληρή πίστη και δουλειά. Είμαστε στη διάθεση σου για ό,τι χρειαστείς. Η Θράκη είναι ένας τόπος όπου ο χριστιανισμός και ο μουσουλμανισμός αποτελούν ένα πεδίο αγαστής συνεργασίας». Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι «οι συνοριακοί σταθμοί των Κήπων του Έβρου μπαίνουν σε μία φάση ανακατασκευής μέσα στον επόμενο χρόνο με σκοπό να πραγματοποιείται πολύ πιο εύκολα η διέλευση καθώς επίσης όταν φτιαχτεί η γέφυρα στον Έβρο θα ακολουθήσει ένας υπερσύγχρονος συνοριακός σταθμός αντάξιος της Πατρίδας μας».

Τέλος, ο κ. Λιβάνιος ευχαρίστησε τον απερχόμενο περιφερειάρχη κ. Μέτιο και τον πρόεδρο Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜΘ, Βασίλη Μαυρίδη.

Απ. Τζιτζικώστας: «Μέσω της συνεργασίας θα μπορέσουμε να πετύχουμε πολλά»

Με τη σειρά του, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας συνεχάρη τον κ. Τοψίδη για την εκλογή του και τόνισε ότι «είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σήμερα εδώ στην ορκωμοσία του νέου περιφερειάρχη και του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου».

«Θα έλεγα ότι οι περιφέρειες Δυτικής, Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι ένας ενιαίος γεωγραφικός χώρος με τεράστιες προοπτικές αλλά και με κοινές προκλήσεις. Θα ήθελα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας γιατί η Μακεδονία είναι μια και ενιαία και αυτά που μπορούμε να πετύχουμε μαζί, δεν μπορούμε να τα πετύχουμε ξεχωριστά», υπογράμμισε καταληκτικά ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Χρ. Τοψίδης: «Η Περιφέρειά μας γίνεται μια σύγχρονη, ψηφιακή περιοχή. Δίπλα στον πολίτη, στον εργαζόμενο, στον επιχειρηματία»

Ο νέος περιφερειάρχης ΑΜΘ, Χριστόδουλος Τοψίδης ανεβαίνοντας στο βήμα δήλωσε ότι «όλες και όλοι γινόμαστε μάρτυρες μια νέας αρχής, ενός νέου ξεκινήματος για την περιφέρεια μας. Κάθε αρχή δίνει έναν αέρα αισιοδοξίας αλλά παράλληλα κάθε νέα αρχή σημαίνει και ευθύνη». Συνεχίζοντας διαβεβαίωσε ότι «απέναντι σε αυτή την ευθύνη δηλώνουμε ότι είμαστε έτοιμοι, ότι θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων».

Αναφερόμενος στο νέο περιφερειακό συμβούλιο, τόνισε ότι «αποτελείται από ικανότατους ανθρώπους με γνώσεις, εμπειρία και όρεξη για δουλειά. Θεωρώ ήδη συμμάχους τους εργαζόμενους στην Περιφέρεια όπως και όλους τους δημάρχους των δήμων της Περιφέρειας. Στα πρόσωπα όλων των Δημάρχων βλέπω 22 συνεργάτες με τους οποίους θα συνδιαμορφώσουμε και θα βελτιώσουμε την εικόνα της Περιφέρειας μας».

Ο κ. Τοψίδης, κλείνοντας, ανέλυσε το πλαίσιο της πολιτικής που θα ασκήσει η διοίκηση της οποίας προΐσταται, λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Η Περιφέρειά μας γίνεται μια σύγχρονη, ψηφιακή περιοχή. Δίπλα στον πολίτη, στον εργαζόμενο, στον επιχειρηματία.

-Με ψηφιακές υπηρεσίες και νέες τεχνολογίες στη διάθεση των πολιτών, για την οριστική κατάργηση της γραφειοκρατίας.

-Με χρηματοδοτήσεις και παροχή κινήτρων για την ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας.

-Με έργα βελτίωσης του οδικού δικτύου.

-Με χρηματοδότηση επενδύσεων στον πρωτογενή τομέα, στον τουρισμό, στις εξαγωγές.

-Με έργα πρόληψης και αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Μια Περιφέρεια με υπηρεσίες για όλες και όλους. Με οξυμένα αντανακλαστικά. Κοινωνικά ευαίσθητη και πιο εθνικά υπερήφανη.

-Με έργα αναβάθμισης των σχολικών μονάδων.

-Με ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων.

-Με προσβασιμότητα σε δομές που υποστηρίζουν και φροντίζουν ευάλωτους συμπολίτες μας.

-Με ενίσχυση όλων των κοινωνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας και χρηματοδότηση προγραμμάτων ψυχικής υγείας».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Παύλος Μαραγκός
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…