Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ηχηρή απάντηση στην κατάργηση του Πρωτοδικείου δίνουν οι Δικηγόροι της Ξάνθης

Ηχηρή απάντηση στην κατάργηση του Πρωτοδικείου δίνουν οι Δικηγόροι της Ξάνθης

0

Σήμερα, Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου κάλεσαν σε κινητοποίηση όλους τους φορείς της Ξάνθης, Βουλευτές, Περιφερειάρχες, Δημάρχους όλων των δήμων του νομού μας


Έπεται η συνάντηση με τους Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων του Εφετείου που θα «κλείσει» με την κοινή συνέντευξη Τύπου


Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ξάνθης σήμερα το πρωί, Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα ως απάντηση της πρότασης με θέμα την ενοποίηση του Πρωτοδικείου Ξάνθης με αυτό της Ροδόπης. Με αίτημα την απονομή της δικαιοσύνης οι δικηγόροι σύσσωμοι φώναξαν «ΟΧΙ» στην κατάργηση του Πρωτοδικείου Ξάνθης, «ΟΧΙ» στην απαξίωση της Δικαιοσύνης και τελικά «ΟΧΙ» στην απαξίωση του Δικηγόρου.



Αναλυτικά, με αφετηρία το Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης, με πανό στα χέρια , οι δικηγόροι της Ξάνθης όδευσαν προς την κεντρική πλατεία όπου κάλεσαν τις αρχές του νομού να σταθούν στο πλευρό τους, ώστε να θέσουν εκτός οποιουδήποτε σχεδίου την πρόταση κατάργησης του Πρωτοδικείο της περιοχής μας.


«Aν κλείσει το Πρωτοδικείο Ξάνθης και ενοποιηθεί με το Πρωτοδικείο Ροδόπης όλος ο νομός θα υποβαθμιστεί κατά τέτοιο τρόπο που θα έρθει τέτοια φτωχοποίηση η οποία θα αλλάξει τις ζωές όλων μας»
Δέσποινα Χατζηφωτιάδου
Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης

Για κίνδυνο φτωχοποίησης κάνει λόγο ο Δικηγορικός Σύλλογος Ξάνθης

«Σήμερα οι δικηγόροι της Ξάνθης βγαίνουμε στον δρόμο για να διατρανώσουμε την απόφασή μας στην πρόταση της Παγκόσμιας Τράπεζας να ενοποιηθεί το Πρωτοδικείο Ξάνθης με το Πρωτοδικείο Ροδόπης. Αυτό, άλλωστε, δεν αφορά μόνο τους δικηγόρους της Ξάνθης, αλλά και όλο τον νομό. Ήδη έχουμε υποβάθμιση στο νοσοκομείο Ξάνθης. Συνεπώς, αν κλείσει το Πρωτοδικείο Ξάνθης και ενοποιηθεί με το Πρωτοδικείο Ροδόπης όλος ο νομός θα υποβαθμιστεί κατά τέτοιο τρόπο που θα έρθει τέτοια φτωχοποίηση η οποία θα αλλάξει τις ζωές όλων μας. Παρακαλούμε, λοιπόν όλους τους φορείς της Ξάνθης, Βουλευτές, Περιφερειάρχες, Δημάρχους όλων των δήμων του νομού μας να κινητοποιηθούν, διότι θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν οι αντιδράσεις μας. Σε αυτόν τον δίκιο αγώνα ζητάμε την συμπαράσταση όλων. Επίσης, έχουμε κανονίσει συνάντηση με τους Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων του Εφετείου και θα δώσουμε μία κοινή συνέντευξη Τύπου. Εν συνεχεία, θα προωθήσουμε τα αιτήματά μας και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, γιατί την Θράκη δεν πρέπει να την πειράξουν, είναι γεωπολιτική η θέση, εθνικό ζήτημα και ασφαλώς δεν μπορούμε να υποβαθμιστεί ο νομός μας για άλλη μια φορά, δεν θα επιτρέψουμε να φτωχοποιηθούμε», όπως σημειώνει προς επίρρωση η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης, Δέσποινα Χατζηφωτιάδου στο «Ε».



Η ανακοίνωση του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης

Συμμετοχή του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης και συμπαράσταση στον Δικηγορικό Σύλλογο Ξάνθης, ο οποίος αγωνίζεται για την διασφάλιση του δικαιώματος των πολιτών να υπάρχει Πρωτοδικείο στη Ξάνθη. Λέει «ΌΧΙ στην Κατάργηση του Πρωτοδικείου Ξάνθης» και την μεταφορά του στην Κομοτηνή.

«Αντιδρούμε όλοι μαζί και ζητάμε άμεσα την ανατροπή της απόφασης της κυβέρνησης που έχει ως σκοπό να κλείσει ακόμη μια δημόσια δομή εξυπηρέτησης των πολιτών στην Ξάνθη.

Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης θα ήθελε να ενημερώσει τους πολίτες ότι η μεταφορά του πρωτοδικείου στην Κομοτηνή θα έχει ως αποτέλεσμα την ακόμη μεγαλύτερη οικονομική τους επιβάρυνση, μια και για κάθε υπόθεση τους θα πρέπει να μετακινούνται με δικά τους έξοδα στην Κομοτηνή.

Ζητάμε άμεσα την αγωνιστική συμπαράσταση όλων των φορέων της πόλης μας για την ανατροπή της άδικης απόφασης».


Χρύσα Κιατίπη
chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πάσχα εντός επιλέγουν οι Ξανθιώτες

Απογοητευτική η κίνηση στα ταξιδιωτικά γραφεία της πόλης – Δεν υπάρχει ενδιαφέρον για εκδρ…