Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Βορίδης για γάμο ομόφυλων: Αν υπάρξει κομματική πειθαρχία, θα παραιτηθώ

Βορίδης για γάμο ομόφυλων: Αν υπάρξει κομματική πειθαρχία, θα παραιτηθώ

0

Ο κ. Βορίδης επανέλαβε τη θέση του κατά του γάμου μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, αλλά και της υιοθεσίας


Για θέματα δικαιοσύνης μίλησε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, με αφορμή τη σύλληψη του 23χρονου για σωρεία επιθέσεων εις βάρος γυναικών στην περιοχή των Εξαρχείων.

«Δεν μπορείς να αφήνεις ελεύθερο κάποιον, ο οποίος έχει κάνει ένα τέτοιο αδίκημα» τόνισε μεταξύ άλλων στον τηλεοπτικό σταθμό «Open».

Συν τοις άλλοις, «πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με τους δικαστές να προσπαθούν να εξαντλούν το 18μηνο, αν έχουμε θέματα προφυλακίσεως. Ειδικά όταν έχουμε έναν άνθρωπο, ο οποίος είναι αλλοδαπός. Όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά διότι η διαμονή του αλλοδαπού έχει συνήθως περιστασιακά χαρακτηριστικά».

Αναφερόμενος στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, παρατήρησε πως «ξανανοίγει αυτή η κουβέντα και λέμε πάλι τα ίδια. Ισχύουν οι θέσεις μου, είναι θέμα του πρωθυπουργού το πότε θα εκδηλωθεί αυτή η πρωτοβουλία». Ο ίδιος δήλωσε αντίθετος και στα δύο (γάμος – υιοθεσία).

«Όταν είσαι αντίθετος στο γάμο, κατά μείζονα λόγο είσαι αντίθετος στην υιοθεσία», ανέφερε θυμίζοντας ταυτοχρόνως πως είναι ήδη σε ισχύ το σύμφωνο συμβίωσης.

Προσέθεσε, όμως, ένα ακόμη επιχείρημα στη συζήτηση: «Το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όχι ο Βορίδης, έκρινε το ζήτημα της ισότητας και της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε περίπτωση που υπάρχει κράτος, το οποίο δεν έχει αναγνωρίσει το γάμο. Το Δικαστήριο είπε ότι ο γάμος είναι θεσμός, ο οποίος κυρίως αφορά πρωτίστως και κυρίως τα ζητήματα της οικογένειας. Και επομένως, σε περίπτωση μη θεσπίσεώς του δεν υπάρχει οποιαδήποτε παραβίαση της αρχής της ισότητας. Εναπόκειται στο κράτος και την εσωτερική έννομη τάξη να αποφασίσει ό,τι θέλει να αποφασίσει».

Ταυτοχρόνως μίλησε και για την επιλογή του πρωθυπουργού «να επιτρέψει στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να εκφρασθούν κατά συνείδηση», χωρίς, δηλαδή, να τεθούν ζητήματα πειθαρχίας. Ενώ για τους υπουργούς, ειδικότερα, απάντησε: «Δεν το ξέρω, από ό,τι καταλαβαίνω, (σ.σ. θα ισχύσει) και στους υπουργούς».

Ερωτηθείς αν τίθεται ζήτημα παραίτησης, στην περίπτωση αξίωσης κομματικής πειθαρχίας, ο κ. Βορίδης διευκρίνισε ότι «στα ζητήματα της συνειδήσεως εννοείται ότι εγώ δεν μπορώ να κάνω πίσω. Αν μου πει κάποιος, “θα το κάνεις υποχρεωτικά αυτό”, δεν μπορώ να το κάνω».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…