Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η Λαϊκή Συσπείρωση ΑΜΘ επαναφέρει το ζήτημα της πεσμένης γέφυρας στην Καβάλα

Η Λαϊκή Συσπείρωση ΑΜΘ επαναφέρει το ζήτημα της πεσμένης γέφυρας στην Καβάλα

0

«Η κατάσταση αυτή μέσα στον αστικό ιστό της πόλης αποτελεί όνειδος και ελλοχεύει κινδύνους», τονίζει σε ανακοίνωση της

Με επερωτήσεις προς τον περιφερειάρχη ΑΜΘ, η Λαϊκή Συσπείρωση ΑΜΘ επαναφέρει το ζήτημα της πεσμένης γέφυρας στην Καβάλα και θέτοντας τον περιφερειάρχη προ των ευθυνών του αναφέρει ότι «πέρασαν ακριβώς 5 χρόνια για να ολοκληρωθεί η χρυσοπληρωμένη από το λαό της περιοχής μελέτη για την αποκατάσταση της πεσμένης γέφυρας στην Καβάλα. Και ενώ αυτή βρίσκεται πλέον στα χέρια των αρμόδιων αρχών δεν υπάρχει καμία αντίδραση», ενώ συνεχίζοντας προσθέτει ότι «Η κατάρρευση της γέφυρας το Νοέμβρη του 2018 υπήρξε το αποτέλεσμα της πολιτικής του κεντρικού και τοπικού κράτους που δεν θέτει σε προτεραιότητα την προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας του λαού, κάτι που από τότε επιβεβαιώθηκε με το χειρότερο τρόπο σε παρόμοια εγκλήματα που αφορούσαν τη συντήρηση και εκσυγχρονισμό υποδομών, δικτύων, την πυροπροστασία, την αντιπλημμυρική και αντισεισμική θωράκιση».

Επίσης οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαικής Συσπείρωσης ΑΜΘ υπογραμμίζουν ότι «το σίγουρο είναι πως η κατάσταση αυτή μέσα στον αστικό ιστό της πόλης αποτελεί όνειδος και ελλοχεύει κινδύνους, αφού η πρόχειρη περίφραξη της κατεστραμμένης γέφυρας δεν αποκλείει την πιθανότητα πρόσβασης και ατυχήματος σε όχημα ή πεζό. Παράλληλα παραμένει το ζήτημα της κυκλοφοριακής συμφόρησης, της επιβάρυνσης του οδοστρώματος από βαρέα οχήματα αν και ισχύει τυπικά (αλλά όχι στην πραγματικότητα) η απαγόρευση διέλευσής τους».

Οι επερωτήσεις που τέθηκαν είναι οι εξής:

-Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να προχωρήσει άμεσα το έργο της αποκατάστασης της γέφυρας στην Καβάλα;

-Με ποιο τρόπο θα εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση του έργου;

-Αν προτίθεται να προχωρήσει σε ολοκληρωμένο σχεδιασμό για τη μελέτη στατικής επάρκειας και τις απαραίτητες συντηρήσεις στις γέφυρες όλης της περιοχής;

-Με ποιο τρόπο θα πιέσει την κυβέρνηση να προχωρήσει στη δημιουργία του  απαραίτητου Εθνικού Μητρώου Γεφυρών;

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…