Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ανασυγκρότηση του Έβρου: Πυρά ενάντια της Περιφέρειας ρίχνει η Λαϊκή Συσπείρωση ΑΜΘ

Ανασυγκρότηση του Έβρου: Πυρά ενάντια της Περιφέρειας ρίχνει η Λαϊκή Συσπείρωση ΑΜΘ

0

Διεκδικεί την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των καταστροφικών πυρκαγιών στη Ροδόπη


Η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρεμβαίνει αναφορικά με το θέμα της ανασυγκρότηση  του Έβρου και της αντιμετώπισης των επιπτώσεων των καταστροφικών πυρκαγιών στη Ροδόπη.

Τονίζει: «Έχει παρέλθει ήδη ένα εξάμηνο από τις καταστροφικές πυρκαγιές σε Έβρο και Ροδόπη και μέχρι σήμερα ο λαός της περιοχής έχει ‘’χορτάσει’’ από υποσχέσεις τόσο για τα άμεσα μέτρα που η κυβέρνηση και η περιφερειακή αρχή έπρεπε να πάρουν όσο και για τα μεσοπρόθεσμα και τα μακροπρόθεσμα».

Επίσης, επισημαίνει πως οι αποζημιώσεις που δόθηκαν δεν αντιστοιχούν στο 100% της ζημιάς που υπέστησαν κατοικίες, αποθήκες, μηχανήματα, εξοπλισμός, ζωικό και φυτικό κεφάλαιο και δεν μπορούν ούτε να αποκαταστήσουν τις κατεστραμμένες υποδομές, ούτε να αναπληρώσουν το χαμένο εισόδημα αγροτών, μελισσοκόμων και κτηνοτρόφων, πολύ περισσότερο αν συνυπολογιστούν οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της πυρκαγιάς στις καλλιέργειες, στα βοσκοτόπια και τα δασικά οικοσυστήματα.

Έπειτα, επιρρίπτει ευθύνες στη διοίκηση της Περιφέρειας, σημερινής και προηγούμενης.

« Αλληλοκατηγορούνται για την μη διανομή μελισσοτροφών, όπως και για οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση στήριξης του λαού των πυρόπληκτων περιοχών», όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει.

«Παράλληλα, η επιτροπή που συγκροτήθηκε για την ανασυγκρότηση του Έβρου έχει ξεκινήσει τις εργασίες της με το περιβόητο master plan να ολοκληρώνεται στις 31/3/2024 οπότε και θα παραδοθεί, θα ακολουθήσει 2μηνη δημόσια διαβούλευση, ενώ τελικά η υποβολή προγράμματος προς τη διαχειριστική επιτροπή θα γίνει το Σεπτέμβριο του 2024. Μετά μάλιστα θα ακολουθήσουν οι προσκλήσεις για την υλοποίηση των έργων … με τις γνωστές χρονοβόρες διαδικασίες. Τα όποια έργα δηλαδή θα ξεκινήσουν τουλάχιστον ενάμιση χρόνο μετά από τις καταστροφικές πυρκαγιές!», όπως ανέφερε σχετικά με την επιτροπή για την ανασυγκρότηση του Έβρου η Λαϊκή Συσπείρωση.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βουλή: Σε ιδιώτες η διαχείριση των υδάτινων πόρων στη Θεσσαλία;

Ομαδικά πυρά εξαπέλυσε σύσσωμη η αντιπολίτευση στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ Επιμέλεια: Παύλος Μ…