Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πρώτος στόχος ο τουρισμός στον δήμο Αβδήρων

Πρώτος στόχος ο τουρισμός στον δήμο Αβδήρων

0

Νο 1 στην ατζέντα της νέας θητείας του δημάρχου Γιώργου Τσιτιρίδη– Ετοιμασίες για το πλάνο λειτουργίας του κάμπινγκ Μυρωδάτου

 

Νέα προσπάθεια για εξαγορά ή μίσθωση στα Λουτρά Ποταμιάς –  Το Κυνοκομείο της Γενισέας και έργα ύδρευσης και ανάπλασης στο Πόρτο Λάγος

 

Με αιχμή του δόρατος την τουριστική ανάπτυξη στο δήμο Αβδήρων ξεκινά την νέα του θητεία – τρίτη κατά σειρά – ο δήμαρχος Γιώργος Τσιτιρίδης, έρχονται ως επίκεντρο των παρεμβάσεων του δήμου την παραλιακή ζώνη και ως πλάνο μια σειρά έργα και δράσεις με στόχο να αυξηθεί η επισκεψιμότητα και να τονωθεί ο παραλιακός τουρισμός.

Νο 1 στην ατζέντα η τουριστική ανάπτυξη – Ετοιμασίες για το πλάνο λειτουργίας του κάμπινγκ Μυρωδάτου

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιτιρίδης μιλώντας στο  «Ε» για τους στόχους της νέας του θητείας, πρώτος στόχος είναι ο τουρισμός και η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του δήμου που έχει μια μεγάλη ακτογραμμή, πολλές παραλίες και πολλές προοπτικές ανάπτυξης. Η λειτουργία του κάμπινγκ Μυρωδάτου αποτελεί στοίχημα για τη δημοτική αρχή που έχει ήδη ειλημμένη απόφαση δημοτικού συμβουλίου να αναλάβει ο δήμος τις υποδομές και ακολούθως είτε να το μισθώσει είτε να το λειτουργήσει με μια νομική μορφή.

Νέα προσπάθεια για εξαγοράή μίσθωση στα Λουτρά Ποταμιάς

Νέα προσπάθεια εξαγοράς ή μακροχρόνιας μίσθωσης των Λουτρών Ποταμιάς θα επιδιώξει η δημοτική αρχή η Ελληνική Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου όπου ανήκουν. Οι προηγούμενες προσπάθειες έπεσαν στο κενό ωστόσο έχει γίνει Αναγνώριση της ιαματικής πηγής. Ο στόχος είναι αν περάσουν στην κατοχή του δήμου να τα δημοπρατήσει.

Το Κυνοκομείο και έργα ύδρευσης στο Πόρτο Λάγος

Όπως σημείωσε το κ. Τσιτιρίδης θα δοθεί έμφαση στη διαχείριση των αδέσποτων τόσο με την ολοκλήρωση του Κυνοκομείου στην Γενισέα που είναι έτοιμο για δημοπράτηση όσο και με διάφορες άλλες δράσεις, όπως προγράμματα στείρωσης. Επίσης θα δοθεί προτεραιότητα στα έργα ύδρευσης ώστε να ολοκληρωθούν αυτά που είναι σε εξέλιξη αλλά και να ξεκινήσουν νέα όπως η αντικατάσταση του παλιού αγωγού ύδρευσης απ τον Ν. Ζυγό στο Πόρτο Λάγος. Παράλληλα θα συνεχιστούν έργα στο λιμάνι του Πόρτο Λάγος και στον Λιμάνι των Αβδήρων ενώ έχει χρηματοδότηση 800.000 ευρώ πρόταση για ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής στο Αλσύλλιο του Λάγος ώστε να αυξηθεί η επισκεψιμότητα στον οικισμό.

Ο κ. Τσιτιρίδης πρόσθεσε πως τώρα ανοίγει το νέο ΕΣΠΑ και ο δήμος έχει έτοιμες μελέτες για έργα σ’ όλους τους οικισμούς. Να θυμίσουμε ότι οι απορροφήσεις του δήμου Αβδήρων ήταν θεαματικές τα προηγούμενα χρόνια.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@emrpos.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…