Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αντίστροφη μέτρηση για το β’ γύρο στους δήμους Ξάνθης και Μύκης

Αντίστροφη μέτρηση για το β’ γύρο στους δήμους Ξάνθης και Μύκης

0

Δεν βάζουμε σταυρό στις επαναληπτικές εκλογές –  Προβλέπεται ντέρμπι

 

Αυξημένα αστυνομικά μέτρα στην Ξάνθη για την αποφυγή επεισοδίων

 

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον επαναληπτικό γύρο εκλογών της Κυριακής 15 Οκτωβρίου. Στο νομό μας στο β’ γύρο επαναληπτικές εκλογές θα διεξαχθούν για την ανάδειξη της περιφερειακής αρχής  και για την ανάδειξη δημοτικής αρχής στους δήμους Ξάνθης και Μύκης. Υπενθυμίζουμε ότι στην περιφέρεια θα «κονταροχτυπηθούν» οι Χρήστος Μέτιος και Χριστόδουλος Τοψίδης που συγκέντρωσαν 42,30% και 35,34% αντίστοιχα στον α’ γύρο. Ως εκ τούτου η περιφερειακή κάλπη θα στηθεί σε όλους τους δήμους της ΠΕ Ξάνθης ακόμη και στους δήμους Αβδήρων και Τοπείρου που εξέλεξαν δημάρχους από τον α’ γύρο.

Οι μονομάχοι του β΄ γύρου στους δήμους Ξάνθης και Μύκης – Προβλέπεται ντέρμπι

Στο δήμο Ξάνθης όπως και στον δήμο Μύκης θα στηθούν διπλές κάλπες για δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Θυμίζουμε ότι οι μονομάχοι στον δήμο Ξάνθης είναι ο Μανώλης Τσέπελης που συγκέντρωσε 37,57% και ο Στράτος Κοντός 28,85% στον α’ γύρο και στον δήμο Μύκης ο Κιουρτ Αχμέτ με 34,20%  και ο Ντελή Χουσεϊν Ριτβάν με 27,27%. Οι διαφορές και στις δύο περιπτώσεις θεωρούνται αναστρέψιμες και ως εκ τούτου η πρόβλεψη είναι για ντέρμπι και στους δύο δήμους!

Δεν βάζουμε σταυρό στις επαναληπτικές εκλογές

Υπενθυμίζουμε ότι κατά την επαναληπτική ψηφοφορία δεν τίθεται σταυρός προτίμησης, καθόσον αυτή διεξάγεται μεταξύ των υποψήφιων Περιφερειαρχών και Δημάρχων των δύο συνδυασμών που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους. Η σημείωση, ωστόσο, σταυρού προτίμησης δεν συνεπάγεται την ακυρότητα του ψηφοδελτίου.

Ποιος εκλέγεται Δήμαρχος ή Περιφερειάρχης; Ποιος εκλέγεται Δημοτικός ή Περιφερειακός Σύμβουλος στις επαναληπτικές εκλογές της 15ης Οκτωβρίου

Δήμαρχος ή Περιφερειάρχης εκλέγεται ο επικεφαλής του συνδυασμού που αναδεικνύεται πρώτος σε ψήφους στις εκλογές της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, εφόσον έχει συγκεντρώσει απόλυτη πλειοψηφία επί του συνόλου των έγκυρων ψηφοδελτίων.

Πόσους Δημοτικούς ή Περιφερειακούς Συμβούλους θα εκλέξει ο νικητής των εκλογών

O συνδυασμός που θα αναδειχθεί νικητής των επαναληπτικών εκλογών λαμβάνει τα 3/5 (60%) των εδρών του Δημοτικού ή Περιφερειακού Συμβουλίου αντίστοιχα.

Αυξημένα αστυνομικά μέτρα στην Ξάνθη για την αποφυγή επεισοδίων

Ενισχύει την αστυνόμευση η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης με περισσότερες περιπολίες ιδιαίτερα στην περιοχή του Δροσερού και Κιμμερίων όπου επικρατεί τεταμένο κλίμα και είχαν σημειωθεί επεισόδια με διαπληκτισμούς τις προηγούμενες μέρες μεταξύ υποστηριχτών αντίθετων συνδυασμών. Έχουν δοθεί συστάσεις  από την Εισαγγελία Ξάνθης και από την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης στους επικεφαλής των συνδυασμών, να μην δυναμιτίζουν το κλίμα ώστε να αποτραπούν επεισόδια.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…