Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Νέος γύρος «κόντρας» για το Μειονοτικό

Νέος γύρος «κόντρας» για το Μειονοτικό

0

Η Σχολική Εφορεία ζητά να λειτουργήσουν και οι 5 υπόγειες αίθουσες

 

Όχι μάθημα στα υπόγεια επιμένει η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης

 

Συνεχίζεται  η διελκυστίνδα μεταξύ Σχολικής Εφορείας του Μειονοτικού Γυμνασίου – Λυκείου Ξάνθης και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση Ξάνθης για το ζήτημα του Μειονοτικού. Η Σχολική Εφορεία επανέρχεται με νέο αίτημα που κατέθεσε εγγράφως προς την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και στο Υπουργείο Παιδείας να ζητά επίλυση του προβλήματος και εκτός από το θέμα της πρωινής μόνο βάρδιας που εφαρμόζεται  να ανοίξουν και οι 5 υπόγειες αίθουσες. Υπενθυμίζουμε ότι μετά τις αντιδράσεις και την κατάληψη η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Ξάνθης εγγράφως απέσυρε την αρχική της απόφαση για λειτουργία και απογευματινής βάρδιας στη Γ’ Γυμνασίου με την προϋπόθεση να αναλάβει την ευθύνη η Σχολική Εφορεία αλλά δεν απέσυρε την απόφασή της για λειτουργία των 5 υπόγειων αιθουσών. Έτσι λοιπόν η Σχολική Εφορεία επανέρχεται με νέο αίτημα καθόσον στην πράξη αποδείχθηκε ότι σε 20 αίθουσες δεν χωράνε τα παιδιά και δυσκολεύεται η λειτουργία του σχολείου.

Σχολική Εφορεία Μειονοτικού:  Ακόμα περιμένει λύση το πρόβλημα στο Μειονοτικό Γυμνάσιο Λύκειο Ξάνθης

Ειδικότερα όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της σχολικής Εφορείας:

Ως γνωστό με την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2023-2024 προέκυψε το πρόβλημα λειτουργίας του σχολείου σε διπλή βάρδια και το πρόβλημα αυτό δεν έχει επιλυθεί μέχρι στιγμής.

Αφού δεν βγήκε κανένα αποτέλεσμα από τις συναντήσεις και συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα αυτό, δεν έχει δοθεί απάντηση και στην από 10 Οκτωβρίου 2023 αίτηση μας προς την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, στην οποία επισημάναμε πως πρέπει να είναι η λύση που αναμένουμε.

Ανακοινώνουμε με εκτίμηση στη κοινή γνώμη ότι αναμένουμε από τις αρχές απάντηση στα δίκαια αιτήματα μας και την ταχύτατη επίλυση του ζητήματος, σύμφωνα με τα αιτήματα μας.

Σχολική Εφορεία Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου Ξάνθης

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου Ξάνθης».

Ζητάνε να λειτουργήσουν οι  υπόγειες αίθουσες

kara axmetΜιλώντας στο «Ε» ο πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας κ. Αχμέτ Καρά διευκρίνισε : «Ζητάμε να επιτραπεί η λειτουργία και των 5 υπόγειων αιθουσών. Δεν χωράνε τα παιδιά σε 20 αίθουσες. Δεν μπορούν να κάνουν μάθημα. Δεν λύθηκε το θέμα όπως υποστηρίζει η κα Διευθύντρια».

Όχι μάθημα στα υπόγεια επιμένει η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης

Από  την πλευρά της η κα Σιδηροπούλου τονίζει: «Κάναμε αποδεκτό  το αίτημα της Σχολικής Εφορείας μόνο για πρωινή βάρδια ανεξάρτητα αν στριμωχνόταν τα παιδιά όπως μας το ζήτησαν. Αυτό που θέσαμε ως προϋπόθεση είναι να αναλάβουν οι ίδιοι την ευθύνη και να μην είναι τα τμήματα άνω των 36. Δικό τους ήταν το αίτημα και μεις το αποδεχτήκαμε. Έτσι λειτουργεί μόνο πρωινή βάρδια Αλλά τις υπόγειες αίθουσες δεν μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε. Απαγορεύεται να τις χρησιμοποιήσουμε. Δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όρθρος της Αναστάσεως στον Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μπαλίνου Κερατίου Κόλπου Κωνσταντινούπολης

Θα πραγματοποιηθεί το Μ. Σάββατο στις 19:00 Στην Κοινότητα Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μπαλίνου…