Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας συμμετέχει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης

Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας συμμετέχει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης

0

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Για μια ακόμη χρονιά ο Δήμος Αλεξανδρούπολης συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας European Mobility Week.

Με στόχο την έμφαση στην αλλαγή των τρόπων συμπεριφοράς, επιλέγοντας περισσότερο βιώσιμους τρόπους μετακίνησης, όπως το ποδήλατο, τα μέσα μεταφοράς και το βάδισμα, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης συμμετέχει και φέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας έχει καθιερωθεί από το 2002 στην Ευρώπη, ως προσπάθεια προαγωγής βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και διαμόρφωσης περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου, είναι η ενθάρρυνση και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής στην πόλη τους.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης συμμετέχει για μια ακόμη χρονιά στη μεγάλη ευρωπαϊκή γιορτή της βιώσιμης κινητικότητας με σειρά δράσεων:

  • Ποδηλατοβόλατα σε Αλεξανδρούπολης, Φέρες και Τραϊανούπολη.

Σημεία συνάντησης: Φάρος Αλεξανδρούπολης, πλατεία Φερών, πλατεία Ανθείας, ώρα: 19.00. Θα δοθούν αναμνηστικά δώρα σε όλους τους συμμετέχοντες!

  • Πάρκο Αλτιναλμάζη, ώρα 10.00 π.μ.: ενημέρωση για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και τη βιώσιμη αστική κινητικότητα σε μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
  • Μηνύματα σε κομβικά σημεία του ποδηλατοδρόμου για την ασφάλεια του ποδηλάτου αλλά και του πεζού και μηνύματα για την κυκλοφοριακή ευαισθητοποίηση. Οριοθέτηση σταθμού ποδηλάτων στη Μάκρη
  • Θερινός κινηματογράφος Φλοίσβος, ώρα 20.30: προβολή ταινίας από την Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης
  • Παραλιακή Αλεξανδρούπολης-πάρκο Αργώ, ώρα 19.00-: χορεύουμε hip hop και break dance στους δρόμους της πόλης με τον σύλλογο Dognrose
  • Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο

Παραλιακή, ώρα 19.00: παρουσίαση δημοτικών ηλεκτρικών ποδηλάτων. Κλήρωση 25 παιδικών ποδηλάτων. Αθλητικές δραστηριότητες και ζωντανή μουσική.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μια Ξανθιώτικη ιστορία….για την Γιορτή του Λαζάρου

Η μικρή Πηνελόπη γεννήθηκε στην Ξάνθη ανήμερα το Σάββατο του Λαζάρου. Οι γονείς όλο χαρά, …