Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Η Ξάνθη φορά τα Χριστουγεννιάτικά της

Η Ξάνθη φορά τα Χριστουγεννιάτικά της

0

Φωταγώγηση του Δέντρου στις 10/12, με χριστουγεννιάτικη παρέλαση και συναυλία


Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για  παιδιά – Απολογισμός του πρόεδρου του Κέντρου Πολιτισμού Ηλία Ασκαρίδη


Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα με τις προετοιμασίες να βρίσκονται στο φόρτε τους από το Κέντρο Πολιτισμού Ξάνθης. Ήδη ο χριστουγεννιάτικος στολισμός έχει ξεκινήσει εδώ και μία εβδομάδα σε κάποιες οδούς της πόλης και συνεχίζεται ενώ το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ήδη καταρτιστεί και απομένει μόνο η οριστικοποίηση του καλλιτέχνη που θα ανοίξει τον εορτασμό με τη συναυλία μετά την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Ξάνθη στις 10 Δεκεμβρίου

 Φωταγώγηση του Δέντρου, χριστουγεννιάτικη παρέλαση και Ευχούπολη

Οι εκδηλώσεις όμως ξεκινούν μία μέρα νωρίτερα τιμής ένεκεν από την Σταυρούπολη με την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία. Όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού κ. Ηλίας Ασκαρίδης και φέτος θα πραγματοποιηθεί η Χριστουγεννιάτικη παρέλαση που σημείωσε μεγάλη επιτυχία πέρσι και καθιερώθηκε. Στην παρέλαση θα λάβουν μέρος  φέτος δύο άρματα, το άρμα του Αη Βασίλη και η άμαξα της Σταχτοπούτας! Επίσης η Ευχούπολη θ ανοίξει τις πύλες της για να υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους. Το πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα έχουν επίκεντρο την Ευχούπολη περιλαμβάνει μπαλονοκατασκευές, χειροτεχνίες, face painding, διάφορα events  και καρουζέλ. Θα είναι εκεί το σπίτι του Αη Βασίλη αλλά και κάθε σχολείο θα έχει το Δέντρο του που θα το στολίσουν τα παιδιά . Επίσης στο Θεατράκι της πλατεία θα γίνονται θεατρικά δρώμενα από τα σχολείο. Events για τα παιδικά θα γίνουν στην Σταυρούπολη στα Κομνηνά και φέτος και στα Κιμμέρια σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους. Επίσης οι Ξανθιώτες θα έχουν τη δυνατότητα να υποδεχτούν τον νέο χρόνο στην πλατεία πίνοντας ζεστό κρασί που θα προσφέρει ο δήμος και ακούγοντας μουσικά από τοπικά σχήματα.

Απολογισμός του πρόεδρου του Κέντρου Πολιτισμού Ηλία Ασκαρίδη

Ο κ. Ασκαρίδης που τέλος του χρόνου παραδίδει τα ηνία του Κέντρου κάνοντας ένα απολογισμό τoυ έργου του σημείωσε: «Θέλαμε να κάνουμε πολύ περισσότερα αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε λόγω της πανδημίας. Ζητώ συγγνώμη γι’ αυτά που δεν μπορέσαμε να κάνουμε. Παράλληλα όμως θέλω να ευχαριστήσω για την στήριξη του κόσμου και να ευχηθώ καλή επιτυχία στην νέα δημοτική αρχή και στον νέο πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού».


Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στο καφέ Ερμής θα παρουσιαστούν ποιήματα του Κώστα Ταβουλτσίδη

Σήμερα στις 19:30 – Μουσική θα παίξουν ο Αντώνης Μουσαδές και ο Γιάννης Βουλτσίδης Η…