Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Κάηκαν 2.800 ζώα και καταστράφηκαν 2.330 κυψέλες σε Έβρο και Ροδόπη

Κάηκαν 2.800 ζώα και καταστράφηκαν 2.330 κυψέλες σε Έβρο και Ροδόπη

0

Αυτό το διάστημα, όπως είπε, ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος διανομής των ζωοτροφών, όπου απαιτείται, ενώ σύντομα θα υπάρξει και δεύτερος κύκλος

Οι πληγές και οι ζημίες δεν μπορούν να απαλύνουν τον πόνο των αγροτών κτηνοτρόφων μελισσοκόμων ελαιοπαραγωγών του Νοτίου Έβρου μετα την επέλαση της πυρκαγιάς που συνεχίζει να καταστρέφει για 12η μέρα οτι βρεθεί στο διάβα της.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΑΜΘ Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικών Υπηρεσιών Βασίλης Δελησταμάτης, μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ζήτησε από τους πληγέντες της περιοχής να επισκέπτονται τα καταστήματα των Δήμων, ώστε να δηλώνουν την καταστροφή για να μπορέσει άμεσα ο ΕΛΓΑ να δρομολογήσει ό,τι απαιτείται, ώστε να περάσουν από επιτροπή.

«Ο καιρός τρέχει», όπως είπε χαρακτηριστικά, τα ποιμνιοστάσια θα πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα, διότι είναι περίοδος εγκυμοσύνης και θα πρέπει να είναι έτοιμα πριν το χειμώνα.

Αυτό το διάστημα, όπως είπε, ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος διανομής των ζωοτροφών, όπου απαιτείται, ενώ σύντομα θα υπάρξει και δεύτερος κύκλος.

Οι καταστροφές στο ζωικό κεφάλαιο

Αναφερόμενος στον αριθμό του ζωικού κεφαλαίου που κάηκε μέχρι στιγμής, αφού ήδη οδεύουμε στο τέλος της καταμέτρησης, ανέφερε ότι στην περιοχή κάηκαν 2600 ζώα (εκ των οποίων 2300 αιγοπρόβατα) και 200 χοιροειδή και βοοειδή, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχουν ακόμη εκτροφές με ζώα που αγνοούνται. Πρόκειται για μικρό αριθμό ζώων.

Στον τομέα των μελισσών για την ΠΕ Έβρου, κάηκαν 1600 κυψέλες, ενώ για την ΠΕ Ροδόπης κάηκαν 730  κυψέλες.

Σε ότι αφορά τον Έβρο, η καταστροφή εστιάζεται στην περιοχή που περικλείεται από τον Οικισμό Λουτρά μέχρι και τον οικισμό Πλάκα.

Η περιοχή με τα ελαιόδεντρα έχει χαρακτηρισθεί κρανίου τόπος,  ενώ οι  ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων δηλώνουν ότι,  είναι αμφίβολο αν θα βάλουν το κλειδί στην επιχείρηση  αυτή τη χρονιά.

Έχει συσταθεί επιτροπή, όπως είπε, με την συμμετοχή του Υφυπουργού Ανάπτυξης Σταύρου Κελέτσης, της ΠΕ Έβρου του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, ώστε να ξανασταθεί ο ελαιώνας της Μάκρης.

Πηγή: ertnews.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…