Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΘ 2023: Επίσκεψη Σακελλαροπούλου στα περίπτερα με μήνυμα στην Πυροσβεστική

ΔΕΘ 2023: Επίσκεψη Σακελλαροπούλου στα περίπτερα με μήνυμα στην Πυροσβεστική

0

Συναντήθηκε και με τον Βούλγαρο ομόλογό της, Ρούμεν Ράντεφ

Ένα ξεχωριστό μήνυμα στο Πυροσβεστικό Σώμα που ρίχτηκε στη μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών το καλοκαίρι περιλάμβανε μεταξύ άλλων η απογευματινή επίσκεψη της Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην 87η ΔΕΘ.

Η ΠτΔ έφτασε στην έκθεση την Δευτέρα μετά τις 18:00 και την υποδέχτηκαν ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας, ο γενικός διευθυντής, Αλέξης Τσαξιρλής.

Η Πρόεδρος ξεκίνησε την επίσκεψή της από το περίπτερο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας όπου και ξεναγήθηκε σε αυτό. Αμέσως μετά η κ. Σακελλαροπούλου υπογράμμισε το εκλαϊκευμένο τρόπο που παρουσιάζουν πολλές από τις δυνατότητες και άρματα μάχης που διαθέτουν οι ένοπλες δυνάμεις ενώ είχε και σύντομη συνομιλία με τους Γάλλους υπεύθυνους για τα Rafale.

Στάση η Πρόεδρος έκανε και στο Πυροσβεστικό Σώμα, γράφοντας στο βιβλίο επισκεπτών. «Οφείλουμε πολλά στο Πυροσβεστικό Σώμα που σε κανονικές και έκτακτες συνθήκες καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και τους φυσικού περιβάλλοντος.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου μίλησε και με φοιτητές του ΑΠΘ και ενημερώθηκε για τις νέες τους κατασκευές όπως της ομάδας της ASAT στον πύραυλο Eclipse αλλά και στο UAV.

Η Πρόεδρος σταμάτησε, μεταξύ άλλων και στο περίπτερο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, υπογραμμίζοντας την ιδιαίτερη αγάπη της για την Θράκη. Οι εκπρόσωποι του πανεπιστημίου της. δώρισαν  το πρώτο ορειχάλκινο μετάλλιο που απεικονίζει την προτομή του Δημόκριτου από τη γλύπτρια Μπέλλα Ραφτοπούλου (1902-1992).

Παράλληλα, επισκέφτηκε και το stand της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας- Θράκης, οι δημοσιογράφοι της έδωσαν την επετειακή έκδοση για τα 100 χρόνια ιστορίας της ΕΣΗΕΜΘ.

Σταμάτησε στο σταντ του ΚΕΘΕΑ, του Συνήγορου του Πολίτη, ξεναγήθηκε από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Χρήστο Μπουλούμπαση, στο περίπτερο της Αστυνομίας, όπου και της δόθηκε ένα χρυσό στεφάνι ελιάς.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ολοκλήρωσε την ξενάγησή της στην 87η ΔΕΘ με την επίσκεψή της περίπτερο 13 που είναι αφιερωμένο στην Τιμώμενη Χώρα της φετινής διοργάνωσης, τη Βουλγαρία. Εκεί συναντήθηκε και με τον Βούλγαρο ομόλογό της, Ρούμεν Ράντεφ.

Πηγή: Τίμος Φακαλής/Έθνος

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…