Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Δεκτές από χθες οι αιτήσεις για τις 650 μόνιμες προσλήψεις στην Πυροσβεστική

Δεκτές από χθες οι αιτήσεις για τις 650 μόνιμες προσλήψεις στην Πυροσβεστική

0

Η προθεσμία λήγει την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου


Προσλήψεις μόνο με το απολυτήριο Λυκείου

Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την πρόσληψη εξακοσίων πενήντα (650) Πυροσβεστών Δασικών Επιχειρήσεων επταετούς (7ετους) θητείας (Π.Δ.Ε.) στο Πυροσβεστικό Σώμα για το έτος 2024.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους έως την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου από Ω/08:00’ έως Ω/20:00’  (μη συμπεριλαμβανομένων αργιών και Σαββατοκύριακου).

Προσλήψεις μόνο με το απολυτήριο Λυκείου

Η συμμετοχή στην προκήρυξη δεν προϋποθέτει γνώση χειρισμού Η/Υ και ξένων γλωσσών, ωστόσο όποιος γνωρίζει ξένη γλώσσα παίρνει επιπρόσθετα μόρια. Αρκεί το απολυτήριο οποιοδήποτε τίτλου Λυκείου για συμμετοχή στον διαγωνισμό.

Τα όρια ηλικίας που θέτει η προκήρυξη

Για απόφοιτους Λυκείου είναι έως 28 ετών. Δηλαδή μπορούν να συμμετάσχουν οι γεννηθέντες από 1-1-1995 και μετά. Σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία ανήκουν και οι εθελοντές πυροσβέστες

Για δασολόγους, δασοπόνους, για εποχικούς πυροσβέστες είναι έως 35 ετών. Δηλαδή μπορούν να συμμετάσχουν οι γεννηθέντες από 1-1-1988 και μετά


Έρχονται πάνω από 16.000 νέες προσλήψεις στο Δημόσιο το 2024


Οι τρεις κρίσιμοι τομείς



Συνολικά 16.521 προσλήψεις έρχονται στο Δημόσιο το 2024, με προτεραιότητα στους τομείς της Υγείας, της Κλιματικής Κρίσης και στο Ταμείο Ανάκαμψης, όπως ανακοίνωσε η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών πριν από δύο μήνες.

Ο προγραμματισμός προσλήψεων είναι απολύτως εναρμονισμένος με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Εσωτερικών σε συνεργασία με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σε εφαρμογή του κανόνα 1:1, δηλαδή μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση. Διευκρινίζεται ότι ο κανόνας του 1:1 εφαρμόζεται συνολικά σε όλο το Δημόσιο και όχι ανά κλάδο, κάτι που επιτρέπει να καλύπτονται, κατά προτεραιότητα, οι ιδιαίτερες ανάγκες που παρατηρούνται στους διαφορετικούς κλάδους, κατά περίπτωση.

Σε εφαρμογή των παραπάνω και λαμβάνοντας υπόψη τις προτεραιότητες που έχει θέσει η κυβέρνηση καθώς και τα αιτήματα που υπέβαλαν οι φορείς, η υπουργός Εσωτερικών κ. Κεραμέως πρότεινε για το έτος 2024 την έγκριση συνολικά 16.521 προσλήψεων, εκ των οποίων ένας σημαντικός αριθμός θα κατευθυνθεί σε τρεις κρίσιμους τομείς του κράτους.

Οι τομείς όπου θα δοθεί προτεραιότητα στις προσλήψεις

  • Υγεία: Προτεραιότητα η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας υλοποιώντας εμπροσθοβαρώς, ήδη από τώρα, μεγάλο μέρος της προεκλογικής δέσμευσης, εγκρίνοντας άμεσα 6.500 θέσεις.
  • Κλιματική κρίση: Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση:

Στους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Ακαδημίας (διπλασιασμός του αριθμού των υποψηφίων, αξιοποίηση 700 θέσεων για εξειδικευμένο προσωπικό στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας – ΕΜΟΔΕ, χειριστές ελικοπτέρων, μηχανικοί, πλοηγοί).

Στην κάλυψη αναγκών σε φορείς που εδρεύουν στις πληγείσες περιοχές.

Στην ενίσχυση κλάδων που σχετίζονται με την προστασία των δασών.

  • Ταμείο Ανάκαμψης: Κάλυψη αναγκών προσωπικού που προκύπτουν από ορόσημα του Ταμείου Ανάκαμψης.

Αναλυτικά ο αριθμός των προσλήψεων ανά υπουργείο κατανέμεται ως εξής:

Υπουργείο Υγείας: 6.500

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: 1.757

Υπουργείο Δικαιοσύνης: 1.260

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: 1.160

Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας: 990

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού: 750

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: 388

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης: 279

Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας: 208

Υπουργείο Ναυτιλίας: 197

Υπουργείο Πολιτισμού: 108

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: 107

Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών: 103

Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας: 91

Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης: 80

Υπουργείο Εξωτερικών: 48

Υπουργείο Ανάπτυξης: 21

Υπουργείο Τουρισμού: 19

Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου: 17

Υπουργείο Εσωτερικών: 9

Οι υπόλοιπες προσλήψεις κατανέμονται σε λοιπούς φορείς, όπως Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού, Ανεξάρτητες Αρχές κ.λπ.


Voucher ανέργων: Δείτε πώς θα πάρετε το επίδομα 1.000 ευρώ


Ανοίγει για αιτήσεις η πλατφόρμα



Ξεκίνησε Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου η αίτηση voucher με επίδομα 1000 ευρώ σε προγράμματα κατάρτισης Β’ κύκλου σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες «Βάζω το μέλλον μου σε πρόγραμμα».

Ειδικότερα, 50.000 άνεργοι της ΔΥΠΑ που έχουν ενταχθεί στο Μητρώο Ωφελούμενων του Β’ κύκλου της δράσης «Βάζω το μέλλον μου σε πρόγραμμα», μπορούν τώρα να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν από τη λίστα των εγκεκριμένων προγραμμάτων στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://voucher.gov.gr/ (αρχική σελίδα voucher.gov.gr) -> Ενότητα «Ενεργές Προσκλήσεις» -> Δ.ΥΠ.Α – Προγράμματα Κατάρτισης για το Ταμείο Ανάκαμψης (πρόσκληση) -> Επιλογή προγραμμάτων κατάρτισης από τους Άνεργους Ωφελούμενους – Β΄ Κύκλος

Τα προγράμματα voucher θα εμφανίζονται σύμφωνα με το εκπαιδευτικό επίπεδο (απόφοιτος υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας, τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κ.λπ.), καθώς και με τα λοιπά ακαδημαϊκά προσόντα που έχουν δηλώσει.

Το πρόγραμμα voucher υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU και έχει ως στόχο τη διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων για την ταχύτερη εργασιακή επανένταξή τους, στο πλαίσιο της ψηφιακής και πράσινης μετάβασης της οικονομίας.

«Βάζω το μέλλον μου σε πρόγραμμα» – Πώς θα πάρετε Voucher Κατάρτισης 1.000 ευρώ

Ο κάθε καταρτιζόμενος με voucher θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης σε ψηφιακές ή πράσινες δεξιότητες, συνολικής διάρκειας έως 200 ώρες. Η υλοποίηση των προγραμμάτων θα πραγματοποιηθεί με δια ζώσης εκπαίδευση σε ποσοστό τουλάχιστον 35% του συνόλου

των ωρών κάθε προγράμματος και με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

(τηλεκατάρτιση), η οποία θα περιλαμβάνει τουλάχιστον 35% σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και έως 30% ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων από ανεξάρτητους φορείς και όσοι επιτύχουν θα λάβουν το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος που ανέρχεται σε έως 1.000 ευρώ (5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης).

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τις διευθύνσεις:

https://www.dypa.gov.gr/proghrammata-katartisis-ghia-to-tamio-anakampsis

https://www.voucher.gov.gr/ 


 

 Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@emrpos.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…