Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Βαθιά το χέρι στην τσέπη για τα σχολικά είδη  

Βαθιά το χέρι στην τσέπη για τα σχολικά είδη  

0

Λόγω της αύξησης της τιμής στο  χαρτί – Καθησυχάζουν τα Βιβλιοπωλεία της Ξάνθης – Υπάρχουν πολλές επιλογές – Δεν ξεκίνησε ακόμη η κίνηση

 

«Πρεμιέρα» σήμερα για το καλάθι των σχολικών

 

 

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα βάλουν φέτος οι  γονείς για να προμηθευτούν τα σχολικά είδη εν’ όψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς. Οι αυξήσεις στην πρώτη ύλη, το χαρτί που έκαναν την εμφάνισή τους το 2021 – 2022 και παραμένουν σε υψηλά επίπεδα έχουν εκτοξεύσει την τιμή των σχολικών έως και 100 ευρώ επιπλέον όπως δείχνουν έρευνες, ιδιαίτερα αν συνυπολογιστούν και τα ξενόγλωσσα βιβλία. Το θετικό είναι ότι  υπάρχει  μεγάλη γκάμα επιλογής σε τσάντες, τετράδια, στυλό και  μολύβια σε διάφορες τιμές, ενώ παράλληλα ο ανταγωνισμός συγκρατεί τις τιμές. Επίσης μεγάλη ανακούφιση για  τους γονείς είναι και το καλάθι με τα σχολικά που ανοίγει  από  σήμερα.

Καθησυχάζουν τα Βιβλιοπωλεία της Ξάνθης – Υπάρχουν πολλές επιλογές σε σχολικά

Καθησυχαστικοί είναι οι Βιβλιοπώλες σύμφωνα με έρευνα του «Ε» στα Βιβλιοπωλεία – Σχολικά είδη της Ξάνθης σχετικά με τις τιμές. Όπως μας ανέφεραν υπάρχει  μια αύξηση στα σχολικά είδη αλλά είναι τόσες οι επιλογές που έχουν στην διάθεσή τους οι γονείς και οι μαθητές που μπορούν να κάνουν συμφέρουσες αγορές χωρίς να βγουν από τον προϋπολογισμό τους. Όπως μας επεσήμαναν οι αυξημένες τιμές στα σχολικά είδη οφείλονται κατά κύριο λόγο στην τιμή του χαρτιού. Ήδη από πέρσι οι ανατιμήσεις στο χαρτί έφταναν το 70% με 80%. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το χαρτί τύπου Α4, 500 φύλλων, η τιμή του διπλασιάστηκε αφού από τα 4,00 ευρώ που κόστιζε «σκαρφάλωσε» στα 8,00 ευρώ. Σ’ ότι  αφορά τα άλλα είδη:  Τα μολύβια ξεκινούν από 0,29 έως 1,10 ευρώ, οι γόμες από 0,39 ευρώ, τα στυλό από 0,25 έως τα 3,20 ευρώ, οι ξύστρες από 0,90. Τα μπλοκ ζωγραφικής από το 1 ευρώ, πήγαν στο 1,60 ευρώ.

Στα τετράδια η τιμή κυμαίνεται από τα 3,50 ευρώ. Τα φύλλα έκθεσης από 1,80 ευρώ. Οι κασετίνες ξεκινούν από τα 3,00 και ανεβαίνουν ιδιαίτερα αν είναι επώνυμες.

Δεν ξεκίνησε ακόμη η κίνηση για  την αγορά σχολικών

Τα σετ γεωμετρικών οργάνων κυμαίνονται από τα 2,80 ευρώ. Οι μαρκαδόροι (12 τεμ.) πωλούνται πλέον από 5,00 ευρώ και οι ξυλομπογιές (24 τεμ.) από 3,00 με την τιμή τους  να ανεβαίνει ανάλογα με την ποιότητα του προϊόντος.

Σ’ ότι  αφορά τις τσάντες όπως μας αναφέρει   ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ξάνθης κ. Νίκος Γρηγοριάδης υπάρχουν τσάντες των 60 – 70 ευρώ που είναι επώνυμες και τσάντες των 20 – 25 ευρώ. Να σημειώσουμε ότι τα σχολικά είδη έχουν και …συνοδευτικά τα αθλητικά και τις φόρμες που κι αυτά έχουν διάφορες τιμές: «Ακόμη δεν έχει αρχίσει η κίνηση για τα σχολικά. Συνήθως τέλος του μήνα αγοράζουν τσάντες και μετά τις 11 Σεπτεμβρίου που αρχίζουν τα σχολεία παίρνουν τη λίστα και  αγοράζουν σχολικά. Υπάρχουν αυξήσεις αλλά υπάρχουν και πολλές επιλογές», προσθέτει ο κ. Γρηγοριάδης.

«Πρεμιέρα» σήμερα για το καλάθι των σχολικών

Ξεκίνησε από σήμερα Τετάρτη 30 Αυγούστου, το «καλάθι των σχολικών ειδών» το οποίο θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι τις 3 Οκτωβρίου και θα περιλαμβάνει σχολικά είδη σε προσιτές τιμές.

Συγκεκριμένα, τουλάχιστον ένα προϊόν από τις εξής κατηγορίες: σχολικές τσάντες, κασετίνες, τετράδια (και ετικέτες τετραδίων και καλύμματα), μολύβια ξύλινα ή μηχανικά, μαρκαδόρους χρωματιστούς, στυλό, γόμες, ξύστρες, χάρακες, διαβήτες και φωτοτυπικό χαρτί.

Σημειώνεται ότι, εκτός από τα σούπερ μάρκετ, το «καλάθι» με τα σχολικά θα είναι διαθέσιμο και σε αλυσίδες παιχνιδιών και ειδών τεχνολογίας που πωλούν και σχολικά είδη, με τζίρο άνω των 90 εκατ. ευρώ, ενώ θα μπορούν να συμμετάσχουν, προαιρετικά και τα βιβλιοπωλεία.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxnthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όρθρος της Αναστάσεως στον Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μπαλίνου Κερατίου Κόλπου Κωνσταντινούπολης

Θα πραγματοποιηθεί το Μ. Σάββατο στις 19:00 Στην Κοινότητα Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μπαλίνου…