Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ροδόπη: Σε σοκ στρατιωτικός-οδηγός στο ΕΚΑΒ, όταν αντίκρισε θύμα τροχαίου

Ροδόπη: Σε σοκ στρατιωτικός-οδηγός στο ΕΚΑΒ, όταν αντίκρισε θύμα τροχαίου

0

Ο στρατιωτικός δεν ήταν καθόλου εξοικειωμένος με τέτοιες μακάβριες εικόνες, με αποτέλεσμα να υποστεί τραύμα και να διαταραχθεί η καθημερινότητά του

Τις σοβαρές επιπλοκές της κυβερνητικής απόφασης να μπαλώσει τις τρύπες στο ΕΚΑΒ με στρατιωτικούς αναδεικνύει η ΠΟΕΣ, δημοσιοποιώντας ένα περιστατικό από τη Ροδόπη και ζητώντας ανάκληση όλων των στελεχών της από τα ασθενοφόρα.

Την ακατανόητη ΠΝΠ έχουν στηλιτεύσει σχεδόν όλοι, εκτός από το σύστημα Μαξίμου, και τώρα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών καταγγέλλει τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την υγεία των ίδιων των ανεκπαίδευτων στρατιωτικών και, φυσικά, των ίδιων των ασθενών.

Στρατιωτικός που διατέθηκε ως οδηγός στο ΕΚΑΒ κλήθηκε να αντιμετωπίσει περιστατικό με σοβαρό τροχαίο σε δήμο της Κομοτηνής, όπου γεωργικός ελκυστήρας είχε καταπλακώσει άνδρα νεαρής ηλικίας.

Ο στρατιωτικός δεν ήταν καθόλου εξοικειωμένος με τέτοιες μακάβριες εικόνες, με αποτέλεσμα να υποστεί τραύμα και να διαταραχθεί η καθημερινότητά του.

Η ΠΟΕΣ, μάλιστα, επισημαίνει ότι «στην συγκεκριμένη περίπτωση ο συνάδελφός μας στάθηκε τυχερός διότι στο ασθενοφόρο επέβαινε και ιατρός και διασώστης, με αποτέλεσμα να μην απαιτηθεί η περαιτέρω ενεργός ανάμειξή του. Όμως τι θα συνέβαινε στην περίπτωση που δεν επέβαινε ιατρός και θα έπρεπε ο στρατιωτικός να συνδράμει στη μεταφορά του θύματος; Η ερώτηση, δυστυχώς, δεν είναι υποθετική, αφού όπως έχει επιβεβαιωθεί από πλήθος άλλων καταγγελιών αρμοδίων φορέων, τα περισσότερα πληρώματα ασθενοφόρων παραμένουν με δύο άτομα ελλείψει ιατρών ή πρόσθετων νοσηλευτών».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Σ. Μαυρίδης πρόεδρος της Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης των Διπλωματούχων Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων

Στη Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι: Β. Γιαννίκης, Μ. Ψωμάς, Θ. Ιωαννίδης και Γ. …