Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Συγκέντρωση στον Άη Γιάννη Θάσου θα πραγματοποιήσει το Κίνημα Ελεύθερης Παραλίας Θάσου

Συγκέντρωση στον Άη Γιάννη Θάσου θα πραγματοποιήσει το Κίνημα Ελεύθερης Παραλίας Θάσου

0

Σήμερα 19 Αυγούστου στις 12:00

Ύστερα από τις επιτυχημένες παρεμβάσεις του Κινήματος Ελεύθερης Παραλίας Θάσου στις 13 Αυγούστου αποφασίστηκε νέα κινητοποίηση με σκοπό την επανοικειοποίηση των παραλιών από τις επιχειρήσεις εξασφαλίζοντας ελεύθερη πρόσβαση στους πολίτες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κινήματος, επιβεβαιώθηκε η θέληση να συνεχιστεί η παρουσία της Κίνησης στο νησί που με μεγάλη επιτυχία, μέσα σε ελάχιστες μέρες, πραγματοποίησε δύο παρεμβάσεις σε κατειλημμένες παραλίες και  αμφισβήτησε ανοιχτά το καθεστώς της πλήρους εμπορευματοποίησης, της αυθαιρεσίας και παρανομίας που επικρατεί στις ακτές του νησιού.

«Στη συνάντηση αποφασίστηκαν δύο δράσεις:  στην πρώτη, αντιπροσωπεία της Κίνησης, θα διεκδικήσει συνάντηση με τη δημοτική Αρχή αλλά και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, ώστε να παρουσιάσουν την κατάσταση των παραλιών του νησιού και να ζητήσουν την παρέμβαση τους. Η δεύτερη δράση θα έχει κινηματικό χαρακτήρα και θα γίνει στην παραλία του Άη Γιάννη στη Νότια Θάσο, όπου δραστηριοποιείται ξενοδοχείο βουλγαρικών συμφερόντων, προκειμένου να αμφισβητηθεί στην πράξη το καθεστώς “ιδιωτικών” παραλιών που έχει εγκαθιδρυθεί στο νησί, κατά παράβαση του νόμου και με ευθύνη των ελεγκτικών αρχών. Η παρέμβαση θα γίνει το Σάββατο 19/8 στις 12.00. Συνεχίζουμε και διεκδικούμε το αυτονόητο: ελεύθερες παραλίες για όλους».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πυροπροστασία του περιαστικού άλσους με την σφραγίδα της JTI

Δωρεά συστήματος έγκαιρης ανίχνευσης και συναγερμού με κάμερες, δεξαμενές για τροφοδοσία ε…