Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Με ανανεωμένο πρόγραμμα συμμετέχει και φέτος το Λύκειο Ελληνίδων στις Γιορτές Παλιάς Πόλης 2023

Με ανανεωμένο πρόγραμμα συμμετέχει και φέτος το Λύκειο Ελληνίδων στις Γιορτές Παλιάς Πόλης 2023

0

Το διάστημα 01/09 έως 09/09 τα μέλη του προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να δώσουν το παρών στις προγραμματισμένες δράσεις

Η Πρόεδρος, Π. Στάντσιου στο «Ε»: «Θα υποστηρίξουμε ως Λύκειο εκθέσεις, παιχνίδια για παιδιά και φυσικά θα συστήσουμε στο ευρύ κοινό το εκπαιδευτικό πρόγραμμά μας»

Οι Γιορτές Παλιάς Πόλης φέτος συμπληρώνουν 32 χρόνια ζωής, ξεκινούν στις 02/09 και ολοκληρώνονται την Κυριακή 10/09.Για άλλη μία χρονιά το Λύκειο Ελληνίδων συμμετέχει δυναμικά στο μεγάλο αυτό πολιτιστικό γεγονός με ανανεωμένο πρόγραμμα δράσεων για όλες τις ηλικίες.

«Μπορούμε να κάνουμε λόγο για πολλές δράσεις, πολύπλευρες, με διαφορετικό σκοπό η καθεμία, οι περισσότερες βέβαια είναι δωρεάν και απευθύνονται κυρίως σε παιδιά!»
Πέπη Στάντσιου
Πρόεδρος Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης

Ειδικότερα, η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων, Πέπη Στάντσιου δίνει στο «Ε» μία εικόνα της φετινής διοργάνωσης με έμφαση βέβαια στην παρουσία του Λυκείου.

«Αρχικά, την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου, μία μέρα πριν την έναρξη των γιορτών, θα εκθέσουν διάφορα μέλη μας κατασκευές-δημιουργίες τους, ενδύματα και κοσμήματα. Έπειτα, η δράση ‘’Παιχνίδια της Γειτονιάς’’ θα επαναληφθεί και φέτος στην αυλή του Αγίου Βλασίου. Θα παίξουμε επίσης τον Καραγκιόζη στο Λύκειο Ελληνίδων με θέμα τις δημοτικές εκλογές, κάτι βέβαια επίκαιρο. Θα ακολουθήσει ομιλία από την διατροφολόγο, Θεοδώρα Βομβαρδά, η οποία θα μιλήσει για την ζάχαρη με έμφαση την κατανάλωσή της από τα παιδιά. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με μουσική στο Λύκειο. Θα προσφέρουμε γλυκά, θα περιηγηθούμε στην Παλιά Πόλη. Άλλωστε, το Μουσείο μας θα είναι ανοιχτό στο κοινό για να μπορεί κανείς να δει τις φορεσιές. Θα παρουσιάσουμε, επιπλέον και το εκπαιδευτικό πρόγραμμά μας που θα το παρουσιάσει η κα Μιχαηλίδου, και το οποίο αναφέρεται στο κτίριο και στις φορεσιές με διαδραστικό τρόπο.Στην βραδιά Λαογραφίας η χορευτική ομάδα μας θα δώσει το παρών. Τέλος, θα παίξουμε επιτραπέζια παιχνίδια τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, δηλαδή την τελευταία ημέρα στον χώρο του Λυκείου Ελληνίδων. Θεωρώ, λοιπόν πως λόγος γίνεται για πολλές δράσεις, πολύπλευρες που έχουν διαφορετικούς σκοπούς. Οι περισσότερες από αυτές απευθύνονται σε παιδιά, είναι δωρεάν με αποτέλεσμα να μπορεί ο καθένας και η καθεμία να έχει πρόσβαση. Πέρα από τη διασκέδαση μπορεί κάποιος να πάρει κι ένα μήνυμα που θα βοηθήσει στην προσπάθεια διαπαιδαγώγησής του», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μια Ξανθιώτικη ιστορία….για την Γιορτή του Λαζάρου

Η μικρή Πηνελόπη γεννήθηκε στην Ξάνθη ανήμερα το Σάββατο του Λαζάρου. Οι γονείς όλο χαρά, …