Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Πάνω από 33 αγροδασικές Πυρκαγιές σε Ξάνθη και Κομοτηνή

Πάνω από 33 αγροδασικές Πυρκαγιές σε Ξάνθη και Κομοτηνή

0

«Αυτό που προβλέπεται να ισχύει είναι η αυστηροποίηση των ποινών για όσους δεν τήρησαν τις απαγορεύσεις που εκδόθηκαν» δήλωσε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ΑΜΘ, Κωνσταντίνος Κούκουρας

Πάνω από 33 αγροδασικές πυρκαγιές κλήθηκε να αντιμετωπίσει η ΠΥ σε Ροδόπη και Ξάνθη το διήμερο πριν τον 15Αυγουστο, τις οποίες τις αντιμετώπισε επιτυχώς, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και τους ισχυρούς ανέμους.

Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ΑΜΘ, Κωνσταντίνος Κούκουρας. Αν και οι εκκλήσεις των αρμοδίων είναι πολλές, οι Αγρότες αλλά και άλλοι πολίτες δεν συμμορφώνονται για την μη καύση των καλλιεργητικών υπολειμμάτων.

Από την ΠΥ οι συντεταγμένες αποστέλλονται στον ΟΠΕΚΕΠΕ, απ’ όπου και θα επιβληθεί η περικοπή των επιδοτήσεων σε εκείνους τους Αγρότες που προκάλεσαν την πυρκαγιά από καύση υπολειμμάτων σε καλλιέργειες.

«Δεν μπορούμε να θέτουμε σε κίνδυνο ζωές ανθρώπων περιουσίες και φυσικά το περιβάλλον με το να μην συμμορφωνόμαστε με τις οδηγίες. Μάλιστα αυτό που προβλέπεται να ισχύει είναι η αυστηροποίηση των ποινών για όσους αποδειχθεί πως δεν τήρησαν τις απαγορεύσεις που εκδόθηκαν για την μη πρόκληση φωτιάς», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Κούκουρας.

Πηγή: ertnews.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τεκμαρτός φόρος: Κλείνουν ή αλλάζουν μορφή οι ατομικές επιχειρήσεις

Πάνω από 20 διαγραφές ατομικών επιχειρήσεων στο α’ τετράμηνο του 2024 στο Μητρώο του ΕΒΕ Ξ…