Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Έρχονται εκπτώσεις στα ναύλα για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες

Έρχονται εκπτώσεις στα ναύλα για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες

0

Πακέτα προσφορών και εκπτώσεις είναι έτοιμοι να προσφέρουν οι ακτοπλόοι μετά την σύσκεψη στο Μαξίμου και στις συστάσεις της κυβέρνησης.

Σε άμεσες κινήσεις για τη μείωση των ναύλων σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες προχωρούν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες. Στη διάρκεια της σύσκεψης που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου συμφωνήθηκε ώστε να υπάρξουν μεγάλες εκπτώσεις στον κοινωνικό τουρισμό που ξεκινά από την 1η Αυγούστου και οι οποίες θα φτάνουν μέχρι 50%. Ειδικότερα, δεδομένης και της συμμετοχής του κράτους, οι δικαιούχοι του κοινωνικού τουρισμού αναμένεται να καταβάλουν το 10% της αξίας του εισιτηρίου.

Επίσης άμεσα ξεκινούν εκπτώσεις μέχρι 20% στα οικογενειακά εισιτήρια.

Σημειώνεται πως το κυβερνητικό επιτελείο ζήτησε από τους ακτοπλόους να καταθέσουν προτάσεις για εκπτώσεις και προσφορές στα δρομολόγια κορμού, τα βασικά δηλαδή δρομολόγια της ακτοπλοΐας, άμεσα. Όπως τόνισαν οι κυβερνητικοί παράγοντες, και οι ακτοπλοϊκές εταιρείες πρέπει να συμβάλλουν στην ελάφρυνση των βαρών της ελληνικής οικογένειάς.

Εκπρόσωποι του υπουργείου ναυτιλίας ανέφεραν ότι η συνάντηση ήταν σε καλό κλίμα και οι ακτοπλόοι εξέθεσαν τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο όπως είναι οι μεγάλες λειτουργικές ζημιές των προηγούμενων χρόνων, η ανάγκη ανανέωσης του στόλου κ.λ.π.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε για να συζητηθούν οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ωστόσο ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) κ. Σπύρος Πασχάλης, έθεσε όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο, που επιτελεί εθνικό έργο. Κυρίαρχο θέμα είναι η ανάγκη ανανέωσης του ακτοπλοϊκού στόλου με πιο «πράσινα» πλοία κάτι που πρέπει να γίνει μέχρι το 2030.

Το μήνυμα της κυβέρνησης ήταν ότι όλοι πρέπει να συμβάλλουν στην εθνική προσπάθεια για την ανακούφιση των Ελλήνων πολιτών και της ελληνικής οικογένειας λόγω της ενεργειακής και πληθωρικής κρίσης.

Η κυβέρνηση ζήτησε από τους ακτοπλόους να παρουσιάσουν προτάσεις προς το επιβατικό κοινό με σημαντικές εκπτώσεις σε δρομολόγια κορμού. Δηλαδή που να έχουν αφετηρία ή άφιξη τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας, της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας, ενώ καλούνται να παρουσιάσουν συγκεκριμένες εκπτώσεις που θα αφορούν την εξυπηρέτηση της ελληνικής οικογένειας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συντάξεις Ιουνίου: Οι νέες ημερομηνίες πληρωμής και τα αναδρομικά λόγω επανυπολογισμού

Μέσα στον Μάιο θα λάβουν αναδρομικά 10.000 πρώην τραπεζοϋπάλληλοι Νέες ημερομηνίες πληρωμή…