Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Χρέη προς τον ΕΦΚΑ: Τελευταία προειδοποίηση πριν την οριστική δημοσιοποίηση των ονομάτων 33.000 οφειλετών

Χρέη προς τον ΕΦΚΑ: Τελευταία προειδοποίηση πριν την οριστική δημοσιοποίηση των ονομάτων 33.000 οφειλετών

0

Προθεσμία μέχρι την 1η Αυγούστου

Τελευταία προειδοποίηση πριν την οριστική δημοσιοποίηση των οφειλών τους, θα αποστείλει στις 18 Ιουλίου το ΚΕΑΟ στους οφειλέτες που βρίσκονται στην «κόκκινη ζώνη», προειδοποιώντας τους ότι έχουν προθεσμία 15 ημερών να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους (δηλαδή το αργότερο μέχρι την 1η Αυγούστου 2023).

Στην λίστα βρίσκονται ασφαλιστικές οφειλές προς τον ΕΦΚΑ και την εφορία που υπερβαίνουν τις 150.000 ευρώ και η καταβολή τους βρίσκεται σε καθυστέρηση μεγαλύτερη του ενός έτους.

Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία του ΚΕΑΟ, χρέη άνω των 150.000 ευρώ έχουν προς τα ασφαλιστικά Ταμεία 33.000 οφειλέτες. Συνολικά, η οφειλή ανέρχεται σε 19,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα μισά αφορούν την αρχική οφειλή και τα άλλα μισά πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Από τη δημοσιοποίηση αυτή θα εξαιρούνται:

  • οι οφειλές οι οποίες έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης και τηρούνται οι όροι αυτής,
  • οι οφειλές οι οποίες τελούν υπό αναστολή καταβολής με προσωρινή διαταγή, δικαστική απόφαση, πράξη διοικητικού οργάνου ή εκ του νόμου,
  • οι οφειλές οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί ως ανεπίδεκτες είσπραξης,
  • οι οφειλές των αποβιωσάντων ή ανηλίκων και
  • οι οφειλές των νομικών προσώπων εντός του στενού ή ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Οι οφειλέτες έχουν περιθώριο καταβάλλοντας τις απαιτητές δόσεις της ρύθμισης ή τυχόν έναντι ποσών για την εξόφληση της οφειλής, ιδίως κατά το χρονικό διάστημα από 27 Ιουλίου έως 1η Αυγούστου 2023, γλυτώνουν την διαβίβαση του χρέους τους στο Τμήμα της Δ/νσης Αναγκαστικών Μέτρων Είσπραξης και Νομικής Υποστήριξης ΚΕΑΟ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι – Οι νέες προθεσμίες Την αυλαία για την υποβολή τ…