Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης παραλαβής στο Μέγαρο Μαξίμου

Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης παραλαβής στο Μέγαρο Μαξίμου

0

Ορκίστηκε χθες ενώπιον της ΠτΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη την Δευτέρα στο Προεδρικό Μέγαρο όπου παρέλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στις 13:00 πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μετά την ολοκλήρωση της ορκωμοσίας του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να παραλάβει την σκυτάλη της διακυβέρνησης από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά.

Απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Σαρμάς ανέφερε «Σας εύχομαι να υπηρετείτε τη γενική ευημερία του ελληνικού λαού με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο και να έχετε τα πιο χρήσιμα αποτελέσματα για την πατρίδα».

«Σας ευχαριστώ για τον άρτιο τρόπο που επιτελέσατε τα καθήκοντά σας. Παραμείνατε λίγες εβδομάδες στη διακυβέρνηση, όμως είδατε ότι η ζωή μας μας επιφυλάσσει διαρκώς εκπλήξεις και πως η διακυβέρνηση του τόπου είναι μία υπόθεση που δεν σταματά ποτέ».

«Θέλω να σας ευχαριστήσω από καρδιάς γιατί καταφέρατε να περάσουμε αυτή τη μεταβατική περίοδο ανάμεσα στις δύο εκλογές με τρόπο υποδειγματικό ώστε να μπορώ – όντας πια εκλεγμένος πρωθυπουργός – να επιστρέψω σε αυτό το γραφείο και να συνεχίσω το έργο μου. Θα κάνω το καλύτερο που μπορώ να υπηρετώ τη γενική ευημερία του ελληνικού λαού» διαβεβαίωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώπιον της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο με την Μαρέβα και τα παιδιά τους Σοφία, Κωνσταντίνος, Δάφνη.

Η οικογένειά του ήταν δίπλα του καθόλη τη διάρκεια της ορκωμοσίας, την οποία έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Στην τελετή ορκωμοσίας παρέστησαν επίσης οι αδελφές του Ντόρα Μπακογιάννη, Κατερίνα Μητσοτάκη και Αλεξάνδρα Μητσοτάκη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…