Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Σύσκεψη με Μέτιο στο Σουφλί για τα έργα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ

Σύσκεψη με Μέτιο στο Σουφλί για τα έργα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ

0

Δώδεκα έργα συνολικού προϋπολογισμού 18,2 εκ. ευρώ βρίσκονται στη φάση της υλοποίησης

Ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστου Μέτιου και του Δημάρχου Σουφλίου κ. Παναγιώτη Καλακίκου πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Δήμου, με τη συμμετοχή Αντιπεριφερειαρχών, Αντιδημάρχων και υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας ΑΜΘ, της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και του Δήμου Σουφλίου.

Στη σύσκεψη εξετάστηκαν τα παρακάτω θέματα:

  1. Η πορεία υλοποίησης των έργων του Δήμου Σουφλίου τα οποία έχει χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια ΑΜΘ από το ΕΣΠΑ. Πρόκειται για 12 έργα προϋπολογισμού 18,2 εκατομμυρίων ευρώ.
  2. Έργα και μελέτες που έχουν ολοκληρωθεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, συνολικού προϋπολογισμού 6,9 εκατομμυρίων ευρώ.
  3. Έργα ή και μελέτες που είναι σε εξέλιξη από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, συνολικού προϋπολογισμού 12,8 εκατομμυρίων ευr;v.
  4. Έργα τα οποία αποτελούν προτεραιότητα και για την Περιφέρεια ΑΜΘ και για το Δήμο Σουφλίου προκειμένου να χρηματοδοτηθούν από το νέο ΕΣΠΑ. O προϋπολογισμός για τα έργα που έχουν εκτιμηθεί φτάνει τα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Νωρίτερα το ίδιο πρωί, πριν τη σύσκεψη, ο κ. Μέτιος πραγματοποίησε σειρά επισκέψεων.

Αρχικά στο συγκρότημα κτιρίων Τζίβρε όπου ξεναγήθηκε από τον Προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Σουφλίου κ. Θανάση Γουρίδη. Στη συνέχεια στο Οινοποιείο Μπέλλα, όπου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις από τους ιδιοκτήτες κ. Γρηγόρη Μπέλλα και κυρία Αλεξία Μπέλλα, και, τέλος, στην Καθετοποιημένη Μονάδα Παραγωγής Γαλακτοκομικών Προϊόντων «Τσελιγκάτο Σουφλίου», όπου ξεναγήθηκε από τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης κ. Χρήστο και Δήμο Στεργιάννη.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βουλή: Σε ιδιώτες η διαχείριση των υδάτινων πόρων στη Θεσσαλία;

Ομαδικά πυρά εξαπέλυσε σύσσωμη η αντιπολίτευση στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ Επιμέλεια: Παύλος Μ…