Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ένα βήμα μπρος για την ανέγερση του Μουσικού και του Ειδικού Σχολείου

Ένα βήμα μπρος για την ανέγερση του Μουσικού και του Ειδικού Σχολείου

0

Έπεσαν οι υπογραφές για τις μελέτες ύψους 223.000 ευρώ – Το ανακοίνωσε ο βουλευτής ΝΔ Ξάνθης Σπ. Τσιλιγγίρης


Το επόμενο βήμα η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ – Ικανοποίηση δημάρχου Αβδήρων


Ένα σημαντικό και καθοριστικό βήμα για την υλοποίηση δύο σύγχρονων σχολικών μονάδων στον Δήμο Αβδήρων, πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 3 Απριλίου. Συγκεκριμένα υπογράφηκε η χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προς την Υπηρεσία Κτηριακών Υποδομών (ΚΤΥΠ) προκειμένου να εκπονήσει τις μελέτες για το Ειδικό και το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης.


«Οι μελέτες θα ολοκληρωθούν έως τον Σεπτέμβριο και πλέον θα αναλάβει ο Δήμος Αβδήρων να εντάξει την ανέγερσή τους σε πρόγραμμα χρηματοδότησης» Σ. Τσιλιγγίρης Βουλευτής ΝΔ Ξάνθης

«Μετά την ολοκλήρωση των μελετών θα ανοίξει ο δρόμος για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας και θα γίνει πραγματικότητα το αίτημα για δύο νέα σχολεία στον Δήμο μας»
Γ. Τσιτιρίδης
Δήμαρχος Αβδήρων

Έπεσαν οι  υπογραφές για τις μελέτες ύψους 223.000 ευρώ του Ειδικού και του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης

Όπως ανακοίνωσε ο βουλευτής της ΝΔ Σπύρος Τσιλιγγίρης, η χρηματοδότηση ανέρχεται στο ποσό των 223 χιλ. ευρώ και περιλαμβάνει τις μελέτες και των δύο σχολείων που θα κατασκευαστούν σε αυτόνομα κτήρια στο ίδιο οικόπεδο στην Διομήδεια του Δήμου Αβδήρων. Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που είχε από τους ειδικούς οι μελέτες θα ολοκληρωθούν έως τον Σεπτέμβριο και πλέον θα αναλάβει ο Δήμος Αβδήρων να εντάξει την ανέγερσή τους σε πρόγραμμα χρηματοδότησης. Όπως σημείωσε ο κ. Τσιλιγγίρης είναι ένα ζήτημα που τον απασχόλησε από την πρώτη του θητεία αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα της ανέγερσης δύο σύγχρονων σχολικών μονάδων για τα δύο αυτά σχολεία που στεγάζονται χρόνια τώρα σε κτήρια με προβλήματα και αποτελούσε χρόνιο αίτημα των Γονέων και Κηδεμόνων η ανέγερση νεών σχολείων για το Ειδικό που στεγάζεται σε κτήριο στην Γενισέα και το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης που στεγάζεται σε κτήριο στην Διομήδεια.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Τσιλιγγίρης: «Ευχαριστώ θερμά τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα, καθώς τον πρόεδρο Τιμολέοντα Κατσίπο και τον διευθύνοντα σύμβουλο Αθανάσιο Γάνναρη της ΚΤΥΠ για την συμπαράσταση και στήριξη τους στην υλοποίηση του πολυπόθητου αυτού έργου για τον νομό μας».

Το επόμενο βήμα η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ – Ικανοποίηση δημάρχου Αβδήρων

Με ικανοποίηση υποδέχτηκε την είδηση της υπογραφής ο δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης δεδομένου ότι ως δημοτική αρχή το είχε θέσει σε προτεραιότητα και γι’ αυτό είχε μπει στην διαδικασία εκπόνησης Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου για την περιοχή της Διομήδειας που ήταν προαπαιτούμενο για την ανέγερση των σχολείων στην δημοτική έκταση των 17 στρεμμάτων που παραχωρήθηκε από τον Δήμο για τον σκοπό αυτό. Υπενθυμίζουμε ότι το ΦΕΚ που αφορά στην έγκριση του Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου εγκρίθηκε τον Φεβρουάριο του 2019. Επίσης η νυν Δημοτική Αρχή από τον Μάρτιο του 2017 κατάφερε ώστε να εγκριθεί το κτηριολογικό πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων που προβλέπει νέο Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο δυναμικότητας 350 μαθητών, συνολικού μικτού εμβαδού κτιρίου 5.646 τ.μ. και του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) δυναμικότητας 50 μαθητών, συνολικού μικτού εμβαδού κτιρίου 2.030 τ.μ. στην ίδια έκταση επιφάνειας 17 στρεμμάτων.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιτιρίδης: «Μετά την ολοκλήρωση των μελετών ανοίγει ο δρόμος για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας και θα γίνει πραγματικότητα το αίτημα για δύο νέα σχολεία στον Δήμο μας».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Σ. Μαυρίδης πρόεδρος της Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης των Διπλωματούχων Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων

Στη Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι: Β. Γιαννίκης, Μ. Ψωμάς, Θ. Ιωαννίδης και Γ. …