Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Δήμος Καβάλας: Παρουσίαση του προγράμματος «Ελευθέρια 2023»

Δήμος Καβάλας: Παρουσίαση του προγράμματος «Ελευθέρια 2023»

0

Εκδηλώσεις από 16 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου. Θα περιλαμβάνουν εκδηλώσεις μνήμης για τα 110 χρόνια από την Απελευθέρωση της Καβάλας

Παρουσιάστηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου στο Ναυτικό Μουσείο το πρόγραμμα για τον φετινό εορτασμό των Ελευθερίων στην οποία συμμετείχαν οι επικεφαλής των φορέων που θα συμβάλλουν στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων.

Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν στις 16 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 5 Ιουλίου και θα περιλαμβάνουν εκδηλώσεις μνήμης για τα 110 χρόνια από την Απελευθέρωση της Καβάλας και εκδηλώσεις τιμής για τον πολιούχο της πόλης Απόστολο Παύλο.

Ο δήμαρχος Καβάλας, Θεόδωρος Μουριάδης, αναφέρθηκε εν συντομία στο πρόγραμμα στο οποίο Πολιτιστικοί Σύλλογοι από πολλά μέρη της Ελλάδας, φιλαρμονικές και χορευτικές ομάδες θα συναντηθούν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στις οποίες φέτος θα συμμετάσχουν ακόμα περισσότερο νέοι και παιδιά.

Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης, χαρακτήρισε την απελευθέρωση του 1913 και την έλευση του αποστόλου Παύλου δυο σταθμούς στην ιστορία της Καβάλας και τόνισε την αξία της Ελευθερίας ως υπέρτατο αγαθό, κάνοντας λόγο ότι η φετινή επέτειος είναι απαλλαγμένη και περιοριστικά μέτρα.

Για τις εκδηλώσεις μίλησε και ο ερευνητής τοπικής Ιστορίας, Κωνσταντίνος Παπακοσμάς, ο οποίος επί της ουσίας συμπλήρωσε ότι στις 4 Ιουλίου στην τοπική κοινότητα Αμυγδαλεώνα θα γίνει απόδοση μνήμης για την ενσωμάτωση της περιοχής στον εθνικό κορμό, σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα, την Εκκλησία και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μια Ξανθιώτικη ιστορία….για την Γιορτή του Λαζάρου

Η μικρή Πηνελόπη γεννήθηκε στην Ξάνθη ανήμερα το Σάββατο του Λαζάρου. Οι γονείς όλο χαρά, …