Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δ. Αβραμόπουλος από Κομοτηνή: Δεν είμαστε εδώ για να επηρεάσουμε αλλά για να στείλουμε ένα μήνυμα ασφάλειας και σταθερότητας

Δ. Αβραμόπουλος από Κομοτηνή: Δεν είμαστε εδώ για να επηρεάσουμε αλλά για να στείλουμε ένα μήνυμα ασφάλειας και σταθερότητας

0

Επισκέφθηκε την περιοχή με τον Χ. Σταϊκούρα και έστειλε μηνύματα συνύπαρξης και προβολής του κυβερνητικού έργου

Θετικές εντυπώσεις άφησε η επίσκεψη του πρ. Ευρωπαίου Επιτρόπου, Υπουργού και υπ. Βουλευτή Ηλείας Δημήτρη Αβραμόπουλου στη Ροδόπη, μαζί με τον τέως Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, συνοδευόμενοι , πολιτευτές της περιοχής και στελέχη της ΔΕΕΠ και των ΔΗΜΤΟ, συναντήθηκαν με επαγγελματίες και πολίτες  και επικοινώνησαν τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος ενώ έγινε συζήτηση για τις  ιδιαιτερότητες της περιοχής αλλά και τις αναπτυξιακές της δυνατότητες.

Ο κ. Αβραμόπουλος, σε συνομιλία που είχε με κατοίκους, εξήρε την αρμονική συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων στη Θράκη, για την οποία όπως είπε μπορεί να γίνει παράδειγμα για ολόκληρο τον κόσμο και τους κάλεσε να «μην αφήνουμε τίποτα να παρεμβαίνει σε αυτή την ωραία συνύπαρξη».

Με νηφαλιότητα και ήπια στάση, ο κ. Αβραμόπουλος, που επελέγη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να επικοινωνήσει σωστά τα μηνύματα της παράταξης,  ανέφερε μεταξύ άλλων «Η ελληνική πολιτεία είναι δημοκρατική και στέκεται με σεβασμό απέναντι σε όλους τους πολίτες. Ιδιαίτερα εδώ που υπάρχει η κοινή ρίζα καταβολής. Η EΕ, σεβόμενη πάντα τη συνθήκη της Λωζάννης, έχει αποδείξει στην πράξη το ενδιαφέρον της για την περιοχή και τους πολίτες της, και για τα δύο σύνοικα στοιχεία. Η ισονομία αλλά και η αποδεδειγμένη παροχή ίσων ευκαιριών αποτελεί πάγια πολιτική της. Ανεξάρτητα από το πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα προεκλογικά, δεν είμαστε εδώ για να επηρεάσουμε αλλά για να στείλουμε ένα μήνυμα ασφάλειας και σταθερότητας. Ένα μήνυμα σεβασμού και αναγνώρισης στη μουσουλμανική μειονότητα, που μαζί με τους χριστιανούς αδερφούς σας, σας ενώνει το κοινό μέλλον, οι κοινές αγωνίες και τα κοινά όνειρα, συνεπώς η κοινή συνείδηση. Μην αφήνουμε τίποτα να παρεισφρήσει που να σπέρνει διχόνοιες, οι οποίες ανήκουν στο παρελθόν».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…