Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μ. Αμοιρίδης: «Ο Φορέας Διαχείρισης και Προώθησης του Τουριστικού Προορισμού θα αλλάξει την επαφή που έχει η Περιφέρεια με τους ιδιώτες»

Μ. Αμοιρίδης: «Ο Φορέας Διαχείρισης και Προώθησης του Τουριστικού Προορισμού θα αλλάξει την επαφή που έχει η Περιφέρεια με τους ιδιώτες»

0

Αξιολογεί την πρόσφατη συνάντηση με την παρουσία του περιφερειάρχη, και εκπροσώπους δήμων, φορέων, ενώσεων και σωματείων επαγγελματιών για τον τουρισμό στην Ξάνθη

Ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών μιλά στο «Ε» για την στόχευση προσέγγισης και συναπόφασης με τους ιδιωτικούς φορείς για την τουριστική προβολή της περιοχής

Η τουριστική ανάπτυξη των Περιφερειακών Ενοτήτων Ξάνθης και Έβρου ήταν το αντικείμενο δύο ξεχωριστών συναντήσεων εργασίας που διοργάνωσε η Διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Ξάνθη και στην Αλεξανδρούπολη τη Δευτέρα 3 και την Τρίτη 4 Απριλίου 2023. Είχαν προηγηθεί αντίστοιχες συναντήσεις σε Δράμα και Καβάλα, ενώ ο σχεδιασμός περιλαμβάνει σύσκεψη και στην Κομοτηνή, καθώς και τα δύο νησιά της ΑΜΘ.

Σημειώνεται πως οι ανωτέρω συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου, Αντιπεριφερειαρχών, υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας και εκπροσώπων από τους Δήμους, τους φορείς, τις ενώσεις, τους συλλόγους και τα σωματεία τουριστικών επαγγελμάτων των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Μεταφέροντας τις εκτιμήσεις του, εκ των έσω των συναντήσεων, για τη συνάντηση της Ξάνθης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών, κ. Μιχάλης Αμοιρίδης μίλησε στο «Ε» για τα ζητήματα που απασχόλησαν αναφορικά με την περιοχή της Ξάνθης. Εν συνεχεία, εξέθεσε τα προβλήματα και τις προτάσεις άρσης αυτών από την πλευρά της Περιφέρειας. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στον Φορέα Διαχείρισης και Προώθησης του Τουριστικού Προορισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

«Το χρονοδιάγραμμα, αφού ολοκληρωθούν οι συσκέψεις και συναντήσεις, είναι να συσταθεί το φθινόπωρο ο Φορέας Διαχείρισης και Προώθησης του Τουριστικού Προορισμού»
Μιχάλης Αμοιρίδης
Θεματικός αντιπεριφερειάρχης Υποδομών

Πιο κοντά στους ιδιώτες για τον τουρισμό

Όπως υποστήριξε: «Η Περιφέρεια έχει τους πόρους, έχει και ανθρώπινο δυναμικό, έχει και τουριστικό πρόγραμμα το οποίο και εφαρμόζει αυτή την στιγμή για την προώθησή της σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το κενό, το οποίο υπήρχε διαχρονικά ήταν ότι δεν υπήρχε συντονισμός με τους ιδιωτικούς φορείς, υπήρχε επικοινωνία, αλλά δεν υπήρχε άμεσα εφαρμογή των θέσεων και των ιδεών διαπεριφερειακά. Αυτό, λοιπόν ο Χρήστος Μέτιος αποφάσισε ότι πρέπει να το διορθώσει και αυτό διορθώνεται με τη σύσταση του Φορέα Διαχείρισης και Προώθησης του Τουριστικού Προορισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το σημαντικό σε αυτόν τον φορέα είναι ότι θα είναι στο Διοικητικό Συμβούλιο ιδιώτες εκπρόσωποι των τουριστικών και παραγωγικών φορέων της περιοχής, με τους οποίους η Περιφέρεια θα σχεδιάζει, θα δημιουργεί πρόγραμμα, θα συναποφασίζει και θα παρακολουθεί τις δράσεις οι οποίες γίνονται προς την τουριστική προβολή και προώθηση του προορισμού. Παράλληλα, μέσα από αυτόν τον φορέα θα προσπαθούμε να θέτουμε και να λύνουμε προβλήματα, τα οποία υπάρχουν και αφορούν τον τουρισμό, όπως είναι προβλήματα στις υποδομές ή προβλήματα στην επικοινωνία των τουριστικών καταλυμάτων με τους παραγωγούς τοπικών προϊόντων. Με λίγα λόγια, λόγος γίνεται για μία πρωτοποριακή και καινοτόμα πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη, Χρήστου Μέτιου, ένα πάγιο αίτημα των ιδιωτών. Η απόφαση είναι να συσταθεί, γίνεται άλλωστε η διαβούλευση τώρα. Μέσα από αυτές τις συγκεντρώσεις, τις σκέψεις, το χρονοδιάγραμμα είναι προς το φθινόπωρο αφού ολοκληρώσουμε όλες τις επαφές που θα έχουμε με όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και τα δύο νησιά, Θάσος και Σαμοθράκη να προχωρήσουμε τελικά στη σύσταση του Φορέα».

Πρόθεση για τουριστική προβολή με συναπόφαση

«Συνεπώς, ο Φορέας όταν θα συσταθεί, θα συναποφασίσουμε όλοι μαζί τις επόμενες δράσεις για τα επόμενα χρόνια, μέσα δηλαδή από τον Φορέα Διαχείρισης θα εφαρμοστεί η τουριστική πολιτική της Περιφέρειας για την επόμενη πενταετία. Αυτή την στιγμή υλοποιήθηκε και υλοποιείται το Πρόγραμμα της Περιφέρειας όπως υπάρχει», τόνισε ο ίδιος.

Σε εξέλιξη το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας

«Αυτή τη στιγμή ήδη εκτελείται πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας το οποίο καλύπτει όλους τους τουριστικούς πόρους που διαθέτει η Περιφέρεια τον πολιτισμό, το φυσικό περιβάλλον, τον αστικό ιστό και την γαστρονομία. Υπάρχει πρόγραμμα το οποίο εκτελείται με τις εκθέσεις, με διαδικτυακή παρουσία, με έντυπη παρουσία, όπως επίσης και παρουσία στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο στην Ελλάδα και κυρίως στο εξωτερικό», ανέφερε ο κ. Αμοιρίδης.

Απολογισμός για τα τετελεσμένα και σχεδιασμός για τα μέλλοντα!

Καταληκτικά, αναφερόμενος στο περιεχόμενο της σύσκεψης στην Ξάνθη, ο κ. Μ. Αμοιρίδης, επεσήμανε: «Ειπώθηκε τι έγινε και τι πρόκειται να γίνει το επόμενο διάστημα, γιατί η Περιφέρεια δεν σταματά να έχει τουριστική πολιτική. Επιπροσθέτως, ο Περιφερειάρχης ζήτησε συγκεκριμένες προτάσεις για υποδομές και δράσεις που θέλουν τοπικοί να κάνουν και να τις χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια, αλλά συγκεκριμένα πράγματα. Εγώ από την πλευρά μου ανέπτυξα όλη αυτή τη διάσταση του Φορέα Διαχείρισης και Προώθησης του Τουριστικού Προορισμού, το πόσο θα αλλάξει την επαφή που έχει η Περιφέρεια με τους ιδιωτικούς φορείς».

Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…