Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ανησυχία της Λαϊκής Συσπείρωσης για την «τύχη» των σχολικών κτηρίων στο Δροσερό

Ανησυχία της Λαϊκής Συσπείρωσης για την «τύχη» των σχολικών κτηρίων στο Δροσερό

0

Ρωτά τη δημοτική αρχή μεταξύ άλλων τι απαιτήσεις θα έχει από την κυβέρνηση για να εξασφαλίσει άμεση ανέγερση νέων σύγχρονων σχολικών κτηρίων

Ερώτηση στη δημοτική αρχή διατύπωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Ξάνθης αναφορικά με τα προβλήματα που παρουσιάζουν τα σχολικά κτήρια στον οικισμό του Δροσερού. Ειδικότερα υπενθυμίζει την σχετική ανακοίνωση του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης κάνοντας συνάμα ειδική μνεία στο 8ο γυμνάσιο Ξάνθης, το οποίο φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του ΟΑΕΔ.

Όσον αφορά τις σχολικές αίθουσες και τις κτηριακές εγκαταστάσεις, αντιτείνει μεταξύ άλλων: «Οι σχολικές αίθουσες τόσο στον αριθμό τους, όσο και στην έκτασή τους δεν επαρκούν σε καμιά περίπτωση να καλύψουν τις ανάγκες φοίτησης του αριθμού των μαθητών. Σημαντικό πρόβλημα αποτελεί εκτός των άλλων και η κτηριακή συντήρηση κι ασφάλεια, αφού όπως αναφέρει ο Διδασκαλικός Σύλλογος δεν είναι λίγες οι φορές που οι αίθουσες πλημμυρίζουν όταν βρέχει».

Δια του επικεφαλής της, Κ. Βογιατζή, η δημοτική παράταξη ρωτά το δήμαρχο:

1.Τι μέτρα θα πάρει και τι απαιτήσεις θα έχει από την κυβέρνηση η Δημοτική Αρχή για την ταχύτατη ανέγερση νέων σύγχρονων σχολικών κτιρίων, ώστε να επαρκούν οι υποδομές στον οικισμό του Δροσερού για την υλοποίηση της υποχρεωτικής φοίτησης των παιδιών του οικισμού.

2.Τι μέτρα θα πάρει η Δημοτική Αρχή για την συντήρηση των υπαρχόντων κτηριακών εγκαταστάσεων.

3.Τι δομές κοινωνικής πρόνοιας, με πόσους εργαζόμενους και με τι εργασιακές σχέσεις υπάρχουν στον δήμο Ξάνθης για να συμβάλουν στη σταθερή φοίτηση των παιδιών του οικισμού στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Τι μέτρα θα πάρει η δημοτική αρχή, με αντίστοιχη διεκδίκηση προς την κυβέρνηση, για την ύπαρξη δομής, στελεχωμένης με επαρκή αριθμό επιστημονικού προσωπικού (κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι) και διαμεσολαβητών μόνιμη σταθερή σχέση εργασίας ώστε να στηριχθεί η δουλειά των σχολείων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κικίλιας: «Δύσκολη η φετινή αντιπυρική περίοδος, θα δώσουμε μάχη το καλοκαίρι»

Ο κ. Κικίλιας παρουσίασε αναλυτικά τους τέσσερις άξονες του προγράμματος ΑΙΓΙΣ και τι αυτό…