Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αχρείαστη η Δημοτική Αστυνομία για τους δήμους Αβδήρων και Μύκης  

Αχρείαστη η Δημοτική Αστυνομία για τους δήμους Αβδήρων και Μύκης  

0

Δεν υπέβαλαν αιτήματα παρότι είχαν τις προϋποθέσεις – Ο δήμος Τοπείρου, ο μοναδικός δήμος με Δημοτική Αστυνομία στο νομό μας

 

Από του χρόνου ο δήμος Ξάνθης

 

Τα «γυαλιά» στον δήμο Ξάνθης βάζει ο δήμος Τοπείρου που είναι ο μοναδικός δήμος του νομού μας που θα έχει Δημοτική Αστυνομία από την αρχή της επανασύστασης του θεσμού, υλοποιώντας την απόφαση του ΥΠΕΣ. Ένας μικρός δήμος, όπως ο δήμος Τοπείρου που σίγουρα δεν έχει τα κυκλοφοριακά προβλήματα του δήμου Ξάνθης, ωστόσο είχε την προνοητικότητα να έχει από το 2019 πρόβλεψη στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας για οργανικές θέσεις στην Δημοτική Αστυνομία που παρέμειναν ανενεργές και τώρα που δίνεται η δυνατότητα και κατόπιν έγκλιση του αιτήματός του όπως και πολλών άλλων δήμων θα προσληφθούν 4 άτομα ένστολου προσωπικού. Αντίθετα με τον Δήμο Ξάνθης που είχε Δημοτική Αστυνομία η οποία καταργήθηκε το 2013 και το 2015 τροποποιήθηκε και ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας για τις θέσεις. Και τώρα που ήρθε η ώρα απλά δεν πρόλαβε τις ημερομηνίες με αποτέλεσμα να χάσει το τρένο της Δημοτικής Αστυνομίας για φέτος!

Συστήνεται Δημοτική Αστυνομία στον Δήμο Τοπείρου    

Όπως διευκρινίζεται  σε ανακοίνωση του δήμου Τοπείρου Εγκρίθηκε η πρόσληψη 4 υπαλλήλων για τη στελέχωση της Δημοτικής Αστυνομίας στον Δήμο Τοπείρου σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ανθρωπίνου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η πρόσληψη του ειδικού ένστολου προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας, πανεπιστημιακής (ΠΕ), τεχνολογικής (ΤΕ) και δευτεροβάθμιας (ΔΕ) εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα έπειτα από σχετική ανακοίνωση του ΑΣΕΠ.

mixoglou-1
 

Ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμά Μίχογλου δήλωσε: «Η δημιουργία Δημοτικής Αστυνομίας αποτελούσε ζητούμενο επί σειρά ετών, καθώς αντιμετωπίζει, με βάση τις αρμοδιότητές της, πολλά θέματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και την προστασία των δικαιωμάτων κάθε πολίτη. Ο Δήμος μας προσπαθεί να εκμεταλλευτεί κάθε δυνατή ευκαιρία με σκοπό την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους δημότες».

 Σε έκτακτη και δια περιφοράς επιτροπή στις 18/1/2023 ελήφθη η απόφαση για την Δημοτική Αστυνομία στον δήμο Τοπείρου

Επειδή στην περίπτωση αυτή παίζουν σημαντικό ρόλο οι ημερομηνίες να σημειώσουμε όπως προέκυψε από έρευνά μας η απόφαση για τις προσλήψεις στον δήμο Τοπείρου ελήφθη στην έκτακτη οικονομική επιτροπή που συνεδρίασε δια περιφοράς  την 18-01-2023, ημέρα Τετάρτη και ώρα 13.00 με Θέμα: «Προγραμματισμός προσλήψεων προσωπικού Δημοτικής Αστυνομίας στον Δήμο Τοπείρου» και όπως αναφέρεται σύμφωνα με το  άρθρο 67 παράγραφος 7 του Ν. 3852/2010 λόγω καταληκτικών ημερομηνιών. Επισημαίνεται πως ήταν η τελευταία μέρα υποβολής του αιτήματος.

Στο πρακτικό της απόφασης της οικονομικής (6/2023) αναφέρεται ότι: «Εγκρίνει τον προγραμματισμό ειδικού ένστολου προσωπικού δημοτικής αστυνομίας στο Δήμο Τοπείρου στο πλαίσιο της ανωτέρω σχετικής υπ. αριθμ. 10/2022 Εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών (αριθμ. πρωτ. 467/03-01-2023) με θέμα «Έγκριση προσλήψεων ειδικού ένστολου προσωπικού δημοτικής αστυνομίας στους Δήμους» και ειδικότερα την αποστολή αιτήματος για την πλήρωση των τεσσάρων (4) κενών θέσεων κλάδου / κατηγορίας ΠΕ / ΤΕ / ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας, όπως υφίστανται στον ΟΕΥ του Δήμου Τοπείρου. Να σημειώσουμε ότι όπως αναφέρεται οι προλήψεις θα γίνουν τον Σεπτέμβρη.

Τέλος Φλεβάρη πήρε ΦΕΚ η απόφαση για τον ΟΕΥ του δήμου Ξάνθης

Επισημαίνεται  ότι ο δήμος Ξάνθης έλαβε απόφαση για τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής υπηρεσίας στο δημοτικό συμβούλιο της 16/1/2023 και το αίτημα υποβλήθηκε εκπρόθεσμα ενώ πήρε ΦΕΚ τέλος Φεβρουαρίου. Γι αυτό και ο προγραμματισμός των θέσεων για 19 θέσεις μετατίθεται για το 2024.

Δεν υπέβαλλαν αίτημα για Δημοτική αστυνομία οι δήμοι Αβδήρων και Μύκης παρότι πληρούν τις προϋποθέσεις στον ΟΕΥ

Αχρείαστη θεωρούν στον δήμο Αβδήρων την Δημοτική Αστυνομία γι’ αυτό δεν μπήκαν καν στον κόπο να κάνουν αίτημα. Να σημειώσουμε ότι από τους 332 δήμους αίτημα υπέβαλλαν μόνο οι 135 δήμοι και ο δήμος Αβδήρων όπως και ο δήμος Μύκης είναι από αυτούς που δεν υπέβαλαν παρά το γεγονός ότι αμφότεροι πληρούσαν τις προϋποθέσει στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας. Όπως ανέφερε ο κ. Τσιτιρίδης: «Δεν κάναμε αίτημα γιατί δεν μας ενδιαφέρει η Δημοτική Αστυνομία. Η Δημοτική Αστυνομία είναι για την ελεγχόμενη στάθμευση και για να ρυθμίσουμε κυκλοφορικά προβλήματα. Εμείς δεν έχουμε στον δήμο μας. Συνεπώς  δεν την χρειαζόμαστε. Αυτό που μας ενδιαφέρει και το χρειαζόμαστε  είναι να στελεχώσουμε τις υπηρεσίες του δήμου με επιστημονικό προσωπικό, με μηχανικούς , κτηνιάτρους, γεωπόνους ώστε να δώσουμε μεγαλύτερη δυναμική».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βουλή: Σε ιδιώτες η διαχείριση των υδάτινων πόρων στη Θεσσαλία;

Ομαδικά πυρά εξαπέλυσε σύσσωμη η αντιπολίτευση στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ Επιμέλεια: Παύλος Μ…