Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 2 Απριλίου 2024

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 2 Απριλίου 2024

0

Στο Δροσερό νέο σχολείο
Πολλές φορές πολλά λόγια ακούστηκαν από πολλούς για την ανάγκη να γίνει ένα νέο σχολείο.
Λόγια. Να όμως που τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, το Δροσερό θ’ αποκτήσει ένα νέο δημοτικό σχολείο.
Η απόφαση έχει ήδη ληφθεί από το υπουργείο Παιδείας και θα αξιοποιηθεί το κτήριο και ο χώρος της «Μηχανικής», πρώην ιδιοκτησία Εμφιετζόγλου.
Mε την λύση αυτή δημιουργίας του νέου δημοτικού σχολείου θ’ αποσυμπιεσθεί η πίεση που υπήρχε στα 15ο και 20ο δημοτικά σχολεία Δροσερού.
Ήδη υλοποιείται η μελέτη του νέου σχολείου κι έτσι σύντομα το υφιστάμενο πρόβλημα θα λυθεί.
Γ.Δ.


Επισκέψεις υποψηφίων
Με αφορμή τις ευρωεκλογές, λογικό είναι να πραγματοποιηθούν αρκετές επισκέψεις υποψηφίων στην περιοχή μας, από διάφορα κόμματα.
Για τον λόγο αυτόν, και για να μη δημιουργηθούν παρεξηγήσεις, οι κομματικοί παράγοντες των διαφόρων νομαρχιακών, φρόνιμο είναι να ενημερώνουν τα ΜΜΕ εγκαίρως για την επίσκεψη στην περιοχή μας κάποιου υποψήφιου. Αυτά για να γίνεται σωστά η όλη διαδικασία.
Πάντως το Σάββατο προχθές, επισκέφθηκε την πόλη μας η Ελίζα Βόζενμπεργκ, υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.
Πραγματοποίησε επισκέψεις στον εμπορικό ιστό της πόλης, επισκέφθηκε την Λαϊκή Αγορά και συνομίλησε με Ξανθιώτες στο  καφέ La Piazza.
Γ.Δ.


Περί εθελοντισμού
Το λέω συχνά, το γράφω και το υποστηρίζω. Θετικός ο εθελοντισμός, σημείο σοβαρό με προσφορά μεγάλη, το έχω γνωρίσει, το βλέπω να συνεχίζεται, όμως χρειάζεται και συμμετοχή ενεργότερη και του δήμου. Μπροστάρης να γίνει ο δήμος, να δώσει το παράδειγμα της προσφοράς για ν’ακολουθήσουν οι απλοί δημότες ως εθελοντές.
Φημίζεται και ξεχωρίζει η Ξάνθη μας στον τομέα του εθελοντισμού. Εξάλλου στον εθελοντισμό στηρίχτηκε η ίδρυση του Συλλόγου Αιμοδοτών, των Γιορτών Παλιάς Πόλης, του Καρναβαλιού και φυσικά του Μουσικού Φεστιβάλ.
Για να συνεχίσει αυτή η ιστορία του εθελοντισμού χρειάζεται και η δημοτική αρωγή.
Γ.Δ.


Τι μας περιμένει…
Θερμοκρασίες Ιουνίου έχουμε τον Απρίλιο. Την Κυριακή κάποιοι και στην περιοχή μας βούτηξαν και δεν είναι χειμερινοί κολυμβητές. Τι χειμερινοί; Μήπως έκανε χειμώνα…Μπαίνουμε στο καλοκαίρι με το απωθημένο ότι δεν ζήσαμε χειμώνα. Λίγο χιόνι…χρόνια τώρα έχουμε να δούμε χιόνι στην Ξάνθη! Τελικά ήρθαν οι  εποχές που έλεγαν οι επιστήμονες με την αύξηση της θερμοκρασίας στον πλανήτη. Αυτό που ανησυχεί ιδιαίτερα είναι ότι αν έχουμε πάνω από 20 βαθμούς 1η του Απρίλη τι θερμοκρασίες θα έχουμε τον Αύγουστο και τον Ιούλιο!; Θα φτάσουμε τους 50;
Μ.Ξ.


Θριαμβευτής ο Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη
Μεγάλη ήττα υπέστη το κόμμα του Ερντογάν στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Σε Κωνσταντινούπολη , Άγκυρα και Σμύρνη ο τουρκικός λαός επέλεξε δημάρχους από την αντιπολίτευση με αποτέλεσμα το κόμμα του να έλθει δεύτερο. Στην Κωνσταντινούπολη μεγάλη είναι η νίκη του Ιμάμογλου, τόση που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί όπως το 2019. Υπενθυμίζουμε ότι και τότε είχε κερδίσει ο Ιμάμογλου αλλά η διαφορά ήταν μικρή και ο πρόεδρος Ερντογάν ακύρωσε τις εκλογές και έγιναν για δεύτερη φορά οπότε εξελέγη πανηγυρικά όπως και τώρα. Μάλιστα γιόρτασε την νίκη του χορεύοντας ποντιακά! Είναι γνωστό ότι κατάγεται από την Τραπεζούντα και έχει ποντιακή καταγωγή και είναι και ιδιαίτερα δημοφιλής και στην χώρα μας.
Μ.Ξ.


Ένα παγκάκι
Το είδα την Παρασκευή. Γερμένο, τραυματισμένο και με μια προειδοποίηση για να μη συμβεί κάποιος τραυματισμός από απρόσεκτο που θα πάει να καθίσει.
Το παγκάκι στην πάροδο 28ης Οκτωβρίου με Δαγκλή, σίγουρα θα είχε δεχτεί επίθεση από βανδάλους. Που τους ικανοποιεί η καταστροφή, η ζημιά.
Προφανώς η καταστροφή έγινε βράδυ. Οι δειλοί, τότε κυκλοφορούν και καταστρέφουν.
Λυπηρή εικόνα  μιας νοοτροπίας που δεν έχει καμία δικαιολογία. Μανία καταστροφής στη δημόσια και δημοτική περιουσία.
Γ.Δ.


Οι νέοι υπεράνω όλων
Θέλω να μείνω στο θέμα των βανδαλισμών που συχνά πληροφορούμαστε ότι συμβαίνουν σε δημοτική ή κρατική περιουσία. Μάλιστα, πολλές ενέργειες προέρχονται από νέους που θεωρούν τους εαυτούς τους υπεράνω των νόμων.
Όλοι οι γονείς γνωρίζουμε ότι η ατιμωρησία είναι αυτό που διαφθείρει τους νέους, αλλά και αυτή η στάση είναι βαθιά ριζωμένη στην κουλτούρα μας.
Πηγάζει, νομίζω, από τη βλακώδη εξιδανίκευση της νεότητας και το αφόρητο γλείψιμο των νέων, που είναι πια επίσημη ιδεολογία της πολιτείας και καθεστώς.
Ούτως εχόντων των πραγμάτων, επόμενο είναι οι νέοι, όχι όλοι, να το ξεχωρίσουμε αυτό, να μην λογαριάζουν τίποτε, να αποθρασύνονται και να καταστρέφουν χωρίς το φόβο της τιμωρίας, της ποινής.
Γ.Δ.


Επιθετικότητα νέων
Ολοκληρώνω το θέμα αυτό με το φαινόμενο της επιθετικότητας των νέων μεταξύ τους, αλλά και εις βάρος νέων που δεν ανήκουν στις παρέες τους.
Το σχολικό μπούλινγκ είναι ένα καθημερινό φαινόμενο πανελλαδικά.
Για μας εδώ, που ζούμε σε μια μικρή, αναλογικά, πόλη, οφείλουμε όλοι, γονείς και εκπαιδευτικοί να μην επιτρέψουμε να εξελιχθούν σκηνές που θα μας ντροπιάζουν.
Μια πόλη ζωντανή, δημιουργική, με την ιστορία της, που οφείλει να μη δώσει χώρο σε άτομα που γελούν, κοροϊδεύουν, χτυπούν και τραυματίζουν ψυχολογικά άτομα που δεν συμπεριφέρονται σαν αυτούς, άτομα που διακρίνουν τους ανθρώπους ανάλογα με το φύλλο τους, τη φυλή τους, τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό.
Γ.Δ.


Σωστή απόφαση
Να κι ένα ευχάριστο νέο για τη στήριξη των Επιμελητηρίων. Πρόκειται για μια συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσα στο υπουργείο Ανάπτυξης και τα Επιμελητήρια της χώρας για την αύξηση των πόρων τους.
Με τους επιπλέον πόρους τα Επιμελητήρια θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε προγράμματα προώθησης προϊόντων και συμμετοχές σε εκθέσεις για την καλύτερη και οργανωμένη προβολή των ελληνικών στο εσωτερικό και εξωτερικό, ιδιαίτερα μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια.
Όντως πρόκειται για μια σωστή απόφαση που θα δώσει τις δυνατότητες ενεργειών, δράσεων, συνεργασιών για την προβολή επιχειρήσεων στους τομείς τουρισμού, τροφίμων και άλλων ειδών.
Γ.Δ.


Νικητής ο Ιμάμογλου και η Δημοκρατία
Οι δημοσκοπήσεις στην Τουρκία επιβεβαιώθηκαν. Οι πολίτες ουσιαστικά τιμώρησαν τον Ερντογάν και την έπαρσή του  με την πανηγυρική επανεκλογή του δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου. Σύμφωνα με τ’ αποτελέσματα νικητές αναδείχθηκαν και οι υποψήφιοι του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στην Άγκυρα Μανσούρ Γιαβάς και ο υποψήφιος στην Σμύρνη Τζεμίλ Τουγκάι.
Οι ψηφοφόροι στην Κωνσταντινούπολη όπως και στους υπόλοιπους δήμους επηρεάστηκαν από την ακρίβεια και τον μεγάλο πληθωρισμό. Επιβεβαιώνεται δηλαδή για μια φορά ακόμη ότι η οικονομία και τα οικονομικά των οικογενειών παίζουν πρωταρχικό ρόλο ως προς τα κριτήρια που θέτουν οι πολίτες. Η οικονομία είχε πολιτικές επιπτώσεις, όχι η ιδεολογία, όπως και η αποχή.
Γ.Δ.


 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…