Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Πρωταθλητής» στην απορρόφηση για το πρόγραμμα ΤΕΒΑ ο δήμος Ξάνθης

«Πρωταθλητής» στην απορρόφηση για το πρόγραμμα ΤΕΒΑ ο δήμος Ξάνθης

0

Ενημέρωση για την εξέλιξη του προγράμματος από το δήμαρχο Ξάνθης Μ. Τσέπελη σε συνέντευξη Τύπου. Ξεκινά η υλοποίηση των συνοδευτικών δράσεων

Το μειονέκτημα έγινε ευκαιρία στο δήμο, αφού από τις τελευταίες θέσεις, βρίσκεται στις πέντε πρώτες. Βαρύτητα στη συνέπεια, στην ποιότητα, τον έλεγχο και την αποτελεσματικότητα

«Με το πρόγραμμα Επισιτιστικής-Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ) που υλοποιεί η Κοινωνική Σύμπραξη ‘’ΣΤΗΡΙ-ΖΩ’’, με επικεφαλής εταίρος το δήμο Ξάνθης, ο δήμος μας δείχνει με τον πιο έντονο τρόπο το κοινωνικό του πρόσωπο», σημείωσε ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο Δημαρχείο Ξάνθης, προκειμένου να ενημερώσει για το στάδιο υλοποίησης του προγράμματος.

Οι εκπρόσωποι των ανάδοχων εταιριών ενημέρωσαν για την υλοποίηση της διοικητικής υποστήριξης του προγράμματος και των συνοδευτικών μέτρων του

«Όταν ξεκινήσαμε ως δημοτική αρχή ήμουν και θυμωμένος και στενοχωρημένος, γιατί παραλάβαμε ένα πρόστιμο 300 χιλιάδων ευρώ, το οποίο καταφέραμε να μειώσουμε σε 120 χιλιάδες ευρώ. Ήμασταν τελευταίοι σε απορροφητικότητα και δεν είχαμε συνέπεια στο χρονοδιάγραμμα. Έκτοτε όμως καταφέραμε να αντιστρέψουμε αυτήν την εικόνα», σημείωσε ο δήμαρχος Ξάνθης, προσθέτοντας: «η μεγάλη μας επιτυχία έγκειται στο γεγονός ότι από την τελευταία θέση που βρισκόταν η σύμπραξή μας σε απορροφητικότητα (ανάμεσα στις 57 όλης της χώρας) βρέθηκε να λαμβάνει με την υπερδέσμευση, ποσό μεγαλύτερο από τον αρχικό της προϋπολογισμό και να βρίσκεται σήμερα στις πέντε πρώτες θέσεις υλοποίησης του προγράμματος ΤΕΒΑ, με στόχο για τη νέα χρηματοδοτική περίοδο, τον διπλασιασμό του προϋπολογισμού της».

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τους εργαζόμενους του Δήμου, αλλά και τους εξωτερικούς συνεργάτες για την αποτελεσματικότητα των προσπαθειών τους και υπογράμμισε τη σημαντική συμβολή της Μητρόπολης Ξάνθης και Περιθεωρίου και ιδιαίτερα του Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονος, ιδιαίτερα μέσω της δομής συσσιτίου που διαθέτει, απ’ όπου η Κ.Σ. ενισχύει το Τραπέζι της Αγάπης με νωπά προϊόντα (που δεν μπορούν να αναδιανεμηθούν άμεσα) και να παρέχει γεύματα σε μοναχικούς και ευάλωτους κοινωνικά ανθρώπους.

Εξέφρασε συγχρόνως και τη μεγάλη του ικανοποίηση για την έναρξη των συνοδευτικών δράσεων για παιδιά και ενήλικες, που αποτελούν ουσιαστική παράμετρο για την επανένταξη στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η κα Κατερίνα Μαυρομάτη, υπεύθυνη υλοποίησης του προγράμματος στον Δήμο, η οποία υπογράμμισε τη μεγάλη εμπειρία που έχει αποκτηθεί, καθώς και την ευθύνη που συμμερίζονται οι εργαζόμενοι που εμπλέκονται στη διαδικασία της διανομής, όπως επίσης και οι εκπρόσωποι των ανάδοχων εταιρειών κοι Στυλιανός Μαρνάς και Δημήτρης Μπλέρης οι οποίοι ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους για την υλοποίηση της διοικητικής υποστήριξης του προγράμματος και των συνοδευτικών μέτρων του.

Μάλιστα, την ημέρα της συνέντευξης ο δήμαρχος Ξάνθης υπέγραψε την απόφαση συμμετοχής στη διαβούλευση για τη νέα χρηματοδοτική περίοδο.

Μέσω της εμπειρίας που έχει αποκτηθεί, ο δήμος Ξάνθης σκοπεύει να έχει ενεργό παρών τόσο σε επίπεδο σχεδιασμού, όσο και υλοποίησης, όπως ενημέρωσαν ο κ. Τσέπελης και η κα Μαυρομάτη.

Οι ενδιαφερόμενοι του προγράμματος μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες στον ιστότοπο www.tebaxanthi.gr, στο facebook «Συνοδευτικές Δράσεις ΤΕΒΑ ΠΕ Ξάνθης» ή μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 6909034382 και 6909034219 για να συμμετάσχουν στην πληθώρα δράσεων κοινωνικών, πολιτιστικών και αθλητικών.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κυρ. Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Παγκόσμια συμμαχία για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης

«Ξοδεύουμε “ψίχουλα” για την προσαρμογή και την παροχή έκτακτης βοήθειας», είπε ο πρωθυπου…