Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Έρχεται voucher για οδοντιατρικό έλεγχο στα παιδιά

Έρχεται voucher για οδοντιατρικό έλεγχο στα παιδιά

0

Ποια είναι η διαδικασία

 

Θετικοί  οι Οδοντίατροι της Ξάνθης

 

Με στόχο την πρόληψη αλλά και την εμπέδωση κουλτούρας για την στοματική υγεία στις νεότερες γενιές, δεδομένου ότι αυτή αποτελεί τον καθρέπτη πολιτισμού και ευμάρειας ενός λαού, θέτει σε εφαρμογή το υπουργείο Υγείας με το voucher «Dentist Pass». Πρόκειται για μια ψηφιακή κάρτα που θα προμηθεύονται οι δικαιούχοι για δωρεάν οδοντιατρικό έλεγχο για παιδιά 6 έως 12 ετών και όπως ανακοινώθηκε θα ξεκινήσει μετά το Πάσχα.

pantazopoulos andreas Όπως ανέφερε στο «Ε» ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Ανδρέας Πανταζόπουλος παρότι ακόμη δεν έχουν καμία ενημέρωση και δεν έχει εκδοθεί η ΚΥΑ οι οδοντίατροι είναι θετικοί ως προς την συμμετοχή τους.: «Η ομοσπονδία μας ζήτησε μεγαλύτερο ποσοστό ωστόσο δεν έγινε δεκτό. Το ποσό που αναλογεί στον δικαιούχο είναι 45 – 50 ευρώ για κάποιες συγκεκριμένες οδοντιατρικές εργασίες στα παιδιά. Αν χρειάζεται κάποια πιο εξειδικευμένη όπως σφράγισμα δεν καλύπτεται από το voucher «Dentist Pass» και το επιβαρύνεται ο γονιός. Είναι όμως ένα θετικό πρώτο βήμα γιατί συμβάλλει στην στοματική υγεία που είναι κάτι πολύ σημαντικό. Μάλιστα πριν λίγες μέρες στις 20 Μαρτίου ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής  Υγείας και φέτος το μότο μας ήταν: «Περήφανοι μια ζωή για το στόμα μας».

Η διαδικασία του voucher «Dentist Pass»

Οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού σε οδοντίατρο της επιλογής τους, κάνοντας απλά χρήση του νέου voucher Dentist Pass που θα είναι μία ψηφιακή κάρτα την οποία θα προμηθεύονται μετά την αίτηση που θα κάνουν στην πλατφόρμα.

Άμεσα αναμένεται να δημιουργηθεί και η σχετική πλατφόρμα που θα «κουμπώσει» μέσω του gov.gr ώστε να είναι προσβάσιμη σε όλους.

Σε ό,τι αφορά στη διαδικασία χορήγησης του voucher «Dentist Pass», οι γονείς θα πρέπει να κάνουν τα παρακάτω βήματα:

Ένας εκ των δύο γονέων υποβάλλει αίτηση για την έκδοση της κάρτας χρηματοδότησης μέσω του gov.gr ή μέσω των ΚΕΠ στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα του Προγράμματος. Έπειτα η κάρτα θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού του δικαιούχου γονέα και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα POS όλων των οδοντιατρείων.

Κάθε voucher που θα ενεργοποιείται θα έχει ισχύ έξι μήνες.

Οι οδοντίατροι

Σε αυτό το νέο δίκτυο παροχής υπηρεσιών δυνατότητα συμμετοχής θα έχουν όσοι οδοντίατροι το επιθυμούν υπό την προϋπόθεση όμως να διαθέτουν POS καταχωρημένο. Κατά την επίσκεψη θα χρεώνεται η κάρτα του ασθενούς και ο οδοντίατρος θα εισπράττει άμεσα τα χρήματα για την επίσκεψη χωρίς υποβολές ή άλλες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Το ποσό που θα εισπράττουν οι οδοντίατροι για κάθε παιδί έχει ορισθεί στα 40 ευρώ.

Το δωρεάν οδοντιατρικό πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στο οδοντιατρείο όπου θα γίνεται:

Έλεγχος της στοματικής υγιεινής του παιδιού

Φθορίωση δοντιών

Καθαρισμός

Ενημέρωση και οδηγίες στοματικής υγιεινής στα παιδιά και στους γονείς.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πάνω από πέντε χιλιάδες φακελάκια με σπόρους μοίρασαν οι «Σπορίτες» στην Ξάνθη

Σε μία προσπάθεια να επεκτείνουν τις δράσεις τους βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης το απόγευμ…