Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Ανακοίνωση διαμαρτυρίας εξέδωσε η Αντιμονοπωλιακή Αγωνιστική Συσπείρωση του Επιμελητηρίου

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας εξέδωσε η Αντιμονοπωλιακή Αγωνιστική Συσπείρωση του Επιμελητηρίου

0

«Τα αιτήματα των καλλιτεχνών πρέπει να προστατεύονται από το υπουργείο Πολιτισμού και όχι από ιδιωτικές εταιρείες», σύμφωνα με την ανακοίνωση

Σε ανακοίνωση προχώρησε η Αντιμονοπωλιακή Αγωνιστική Συσπείρωση Επιμελητηρίου ΕΒΕ Ξάνθης (ΑΑΣΕΒΕ) όσον αφορά στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Μαρτίου στο Επιμελητήριο σχετικά με την ενημέρωση των επαγγελματιών για τις δύο συμφωνίες που έχει συνάψει η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος με τη GEA και την Αυτοδιαχείριση.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της παράταξης «η διοίκηση του επιμελητήριου, πρωταγωνίστησε στην αγωνία και την βιασύνη της για το θέμα  τον πνευματικών δικαιωμάτων,  την ώρα που όλη η Ελλάδα θρηνεί τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη. Επίσης, κωφεύει για τους πλειστηριασμούς, τις κατασχέσεις και τις διακοπές ρεύματος σε συναδέλφους που καθημερινά αυξάνονται. Η διοίκηση του επιμελητήριου παρουσιάζει ως επιτυχία ότι πέτυχε καλύτερη συμφωνία από την ΑΕΠΙ με την αυτοδιαχείριση και την GEA. Αποκρύπτει ότι σήμερα δεν έχουμε ούτε μία ούτε δύο, αλλά δεκαεννιά εταιρείες ΑΕ πνευματικών δικαιωμάτων, συγγενικών δικαιωμάτων και δικαιωμάτων μελών. Αυτή η συμφωνία του επιμελητήριου δεν μας διασφαλίζει  σε τίποτα σε επίπεδο προστασίας και δεν ξέρουμε πόσες εταιρείες θα περνάνε από τα μαγαζιά μας για να μας ζητήσουν χρήματα».

H θέση της ΑΑΣΕΒΕ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, είναι ότι τα αιτήματα των καλλιτεχνών πρέπει να προστατεύονται από το υπουργείο Πολιτισμού και όχι από ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες σκοπό έχουν μόνο το κέρδος.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι – Οι νέες προθεσμίες Την αυλαία για την υποβολή τ…