Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Αφιερώματα Νέα Κυκλοφορία: «Η Πτώση» του Παντελή Καψή

Νέα Κυκλοφορία: «Η Πτώση» του Παντελή Καψή

0

Περιγράφει την κατάρρευση της Κεντροαριστεράς εν καιρώ μνημονίων

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Παντελή Καψή με τίτλο «Η Πτώση». Το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο περιγράφει την κατάρρευση της Κεντροαριστεράς εν καιρώ μνημονίων και απαντά στο εύγλωττο αλλά και σύνθετο ταυτόχρονα ερώτημα γιατί το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε τόσο ακριβά το μνημόνιο, σε αντίθεση με τη Νέα Δημοκρατία αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ που επίσης ψήφισαν μνημόνια και άντεξαν εκλογικά.

Ο Παντελής Καψής, με μεγάλη θητεία στη δημοσιογραφία ως διευθυντής στην εφημερίδα «Τα Νέα» και στο «Βήμα» και εν συνεχεία ως κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας στην κυβέρνηση συνεργασίας του Λουκά Παπαδήμου, παρουσιάζει τη δική του βιωματική και ερευνητική οπτική στα πολιτικά γεγονότα της εποχής του μνημονίου περιγράφοντας μεταξύ άλλων το έντονο πολιτικό παρασκήνιο, την ανεπάρκεια πολλών πρωταγωνιστών, καθώς και τα χρόνια του άκρατου λαϊκισμού που ακολούθησε.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:
2007-2011 Η Μεγάλη Περιπέτεια της Κεντροαριστεράς

Από το Μνημόνιο στην κατάρρευση και το pasokification που έκανε τον γύρο του κόσμου. Γιατί την πλήρωσε μόνο το ΠΑΣΟΚ και όχι η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ με τα δικά τους μνημόνια; Θυσιάστηκε για να σώσει τη χώρα; Πόσο κόστισε ο εσωτερικός εμφύλιος των κορυφαίων στελεχών; Ποιοι πλήρωσαν ακριβά το «λεφτά υπάρχουν»; Κηπουροί και πρίγκιπες ή οργανωτικό χάος; Ποιοι χρειάστηκαν οικονομικό φροντιστήριο; Ανέτοιμη Ελλάδα σε μια ανέτοιμη Ευρώπη; Πώς παίξαμε το παιχνίδι της Μέρκελ και του Σόιμπλε; Ποιοι πριμοδότησαν και ποιοι ήταν τα θύματα της βίας και του λαϊκισμού; Θα μπορούσαν τα πράγματα να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά; Η αναζήτηση απαντήσεων είναι το αντικείμενο του βιβλίου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αφιερώματα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στο καφέ Ερμής θα παρουσιαστούν ποιήματα του Κώστα Ταβουλτσίδη

Σήμερα στις 19:30 – Μουσική θα παίξουν ο Αντώνης Μουσαδές και ο Γιάννης Βουλτσίδης Η…