Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η κεντροαριστερά έχει πρόεδρο την Φώφη Γεννηματά

Η κεντροαριστερά έχει πρόεδρο την Φώφη Γεννηματά

0

Πρωτιά στον Ανδρουλάκη και πάλι η Ξάνθη

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Ξάνθης ανά εκλογικό τμήμα

 Η Φώφη Γεννηματά είναι η πρόεδρος του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς μετά από την καθαρή εντολή που έλαβε στις εκλογές του β΄ γύρου συγκεντρώνοντας ποσοστό στο 96% της ενσωμάτωσης της τάξεως του 56,7% έναντι 43,3% του Νίκου Ανδρουλάκη. Συμμετείχαν 155.560 ψηφοφόροι που σημαίνει ότι περίπου τα τρία τέταρτα αυτών που έλαβαν μέρος στον πρώτο γύρο της προηγούμενης Κυριακής συμμετείχαν και στο β΄ γύρο.

Πρωτιά στον Ανδρουλάκη και πάλι η Ξάνθη

Πρώτος και στον δεύτερο γύρο της εκλογικής διαδικασίας στον Νομό Ξάνθης για την ανάδειξη του αρχηγού της Κεντροαριστεράς αναδείχθηκε και πάλι ο Νίκος Ανδρουλάκης με 713 ψήφους στο σύνολο του νομού, αφήνοντας δεύτερη την Φώφη Γεννηματά που συγκέντρωσε 536. Μόνο στο εκλογικό τμήμα των Τοξοτών και της Σμίνθης αναδείχθηκε πρώτη η Φ. Γεννηματά.

Το στοίχημα

Το μεγάλο στοίχημα τώρα είναι η πορεία προς το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα που διεκδικεί να αλλάξει τους συσχετισμούς στο πολιτικό σκηνικό. Η Φώφη Γεννηματά έχει δηλώσει ότι θα προχωρήσει στη συγκρότηση ενός ενιαίου πολιτικού κέντρου στο οποίο θα συμμετέχουν οι υποψήφιοι αλλά και οι βασικοί παίχτες του χώρου της κεντροαριστεράς. Τις επόμενες μέρες, η επικεφαλής της Κεντροαριστεράς θα έχει σειρά συναντήσεων με τους συνυποψηφίους της αλλά και τους επικεφαλής των κομμάτων και των κινήσεων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Δήλωση Φώφης Γεννηματά: «Και αυτή την στιγμή της χαράς η σκέψη μου είναι στις οικογένειες των θυμάτων και σε όλους τους ανθρώπους που δοκιμάζονται σκληρά στην Δυτική Αττική. Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους χιλιάδες προοδευτικούς πολίτες, που για δεύτερη φορά έδωσαν βροντερό παρόν στις κάλπες. Έδωσαν έτσι τεράστια ώθηση στον νέο, ενιαίο φορέα, για μια μεγάλη παράταξη ΝΙΚΗΣ τώρα. Έχω πλήρη επίγνωση των ευθυνών που συνεπάγεται η ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΤΟΛΗ που μας έδωσαν οι πολίτες. Από αύριο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα δουλέψουμε για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους. Η μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη είναι εδώ. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία, στα κόμματα και τις κινήσεις που συνέβαλαν στο εγχείρημα, στους συνυποψήφιούς μου, στους χιλιάδες εθελοντές και στον κ. Αλιβιζάτο και την Επιτροπή».

 Δήλωση Νίκου Ανδρουλάκη: «Θέλω να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες χιλιάδες δημοκρατικούς πολίτες που απάντησαν στο υπαρξιακό δίλημμα της δημοκρατικής παράταξης. Η παράταξή μας είναι εδώ, ισχυρή, απέναντι στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω να συγχαρώ τη Φώφη Γεννηματά για την επιτυχία της και πάνω από όλα θέλω να δεσμευτώ για την ενότητα, για τη νέα προοπτική. Υπόσχομαι το μέλλον. Ένα καλύτερο μέλλον για τον ελληνικό λαό.Ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας».

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Ξάνθης

Ψήφισαν: 1.291

Έγκυρα:1249

Άκυρα/Λευκά: 42

Άκυρα:13

Λευκά: 29

 Συγκεντρωτικά Αποτελέσματα Ξάνθης

 

Υποψήφιοι ψήφοι ποσοστό  
Ν. Ανδρουλάκης 713 57,09  
Φ. Γεννηματά 536 42,91  

 Αποτελέσματα ανά εκλογικό τμήμα

Εκλογικό Αβάτου

Ν. Ανδρουλάκης 67 70,53
Φ. Γεννηματά 28 29,47

 

Εκλογικό Τοξοτών

Ν. Ανδρουλάκης 16 23,19
Φ. Γεννηματά 53 76,81

 

Εκλογικό Ξάνθης κάλπη 1

Ν. Ανδρουλάκης 214 66,25
Φ. Γεννηματά 109 33,75

 

Εκλογικό Ξάνθης κάλπη 2

Ν. Ανδρουλάκης 213 63,58
Φ. Γεννηματά 122 36,24

 

Εκλογικό Σταυρούπολης

Ν. Ανδρουλάκης 17 49,95
Φ. Γεννηματά 20 54,05

 

Εκλογικό Σμίνθης

Ν. Ανδρουλάκης 23 37,7
Φ. Γεννηματά 38 62,3

 

Εκλογικό Γενισέας

Ν. Ανδρουλάκης 47 55,29
Φ. Γεννηματά 38 44,71

 

Εκλογικό Αβδήρων

Ν. Ανδρουλάκης 61 64,89
Φ. Γεννηματά 33 35,11

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

H έκθεση του State Department «καίει» την κυβέρνηση για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Σε 46 σελίδες και περίπου 10.000 λέξεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνει και εκτενή αναφορά σε …